0

doğada iken geç eğer gece kaybolduysan az önce yukarı bakıp yıldızların arasından kutup yıldızını aramalısınız kutup yıldızı kuzeydedir ona göre arkanız doğu-batı olur eğer gündüz kaybolur sanız karınca yuvalarına bakınız karınca yuvaları karıncalar kazdıkları çukurdaki çıkan toprakları kuzeye doğru koyarlar aynı şekilde ağaçların yosunları ne bakınız ağaçların yosunları kuzeyi taraftan çıkar

0

kutup yıldızı her zman kuzeyi gösterir yosunlar bakılır karınca yuvasına bakılır

0

araç gereç olmadan doğal yollarla yön bulunabilir ilkin kutup yıldızı daima kuzeyi gösterir karıncaların yuvaları daima güneyigösterir yada günesin konumu

0

yön bulma yöntemleri
agaclarin yosun tutmuş bedenleri kuzeyi gösterir.karinca yuvalari ve güneş varsa gölgenize göre yön tayin edebilirsiniz

0

bulunduğun yeri biliyorsan esen rüzgara göre de olur ağaç kabuklarının yosun kaplayan yüzüne göre de bulursun güneşin nerede olduğuna göre de bulursun

0

kutup yıldızının oldugu yon güneşin doğup ayın battıgı yer ve ağaç yosunları ilgili birşey vardı tam hatırlamıyorum

0

kutup yıldızı karınca yuvaları yosunlar güneş

0

yıldızlar güneş karınca yuvası web ağacın yosunlaşmış kısmı kuzeyi gösterir

0

doğada yön bulmak için eğer yanınızda pusula bulunmuyorsa yıldızların yönünden yön tayin edebilirsiniz eski bir yön bulma tekniği de karıncaların yuvası karıncaların yuvalarını bakıp yön tayini yapan yapıyorlarmış eski insanlar

0

eskiden yön güneşe bakarak ,yıldızlardan faydalanarak ve ağaçların gövdesine bakarak bulunurdu.

0

gündüz vakti güneşe bakarak yönümüzü bulabilir güneş doğudan doğar sağ kolumuzu güneşin doğduğu tarafa uzatırsak orası doğu,sol kolumuz batı yönünü, yüzümüz kuzeyi,arkamız da güneyi gösterir.müslümanların mezarlıklarına da bakarak yönümüzü bulabiliriz mezarın baş kısmı batıyı, ayak kısmı da doğuyu gösterir.
karınca yuvalarına da bakarak yönümüzü bulabiliriz karınca yuvalarının girişi güneye bakar.camilerin mihrabının karşısındaki giriş kapısı kuzeyi gösterir.hristiyanlarında kilisenin çanı batı kısmında olur.yosunlara bakarakta yönümüzü bulabiliriz ağaçların ya da taşların yosun tutan yüzeyi kuzeyi gösterir.

0

güneş ile yön bulma; güneş doğduğunda güneşe sağ elimizi uzatıp kollarımızı açtığımızda sağ elimiz doğuyu, sol elimiz batıyı, önümüz kuzeyi, arkamız ise güneyi gösterir.
camilerde; mihrabin karşısındaki giriş kapısı kuzeyi gösterir. kiliselerde ise çan her zaman kilisenin batisindadir.
mezarlarda; müslüman ise ayaklar doğuya, baş batıya, yüz ise güneye bakar. hristiyan mezarlarını baş kısmı güneyi gösterir.
karınca yuvalarının ağzı; güneyi gösterir.
yosunlar, taş ve ağaçların kuzeyinde oluşur.
kurup yıldızını gördüğümüzde ve ona döndüğümüzde önümüz kuzeyi arkamiz güneyi gösterir.

0

yanlış hatırlamıyorsam kutup yıldızı ile yön bulabiliyorduk .

0

ağaçların diplerindeki yosunlar kuzeye doğru gittiğini gösterir.

1

doğada araç gereç olmadan zaten genelde yön buluyoruz çünkü doğa dediğin artık yalnızca ormanlık alanlar olduğu için orda da telefon şebekesi çekmediğinden sanal alemle kopuyorsun ve kendi özüne az da olsa dönüyorsun .yön bulmak için de gece görünen kutup yıldızları etkilidir ve bu kuzeye götürür bizi.ayrıyetten etrafınızda dere veya şelale türevleri varsa onlar hep güney tarafına akar ve öyle de bulabilirsiniz.

0

yanlış bilmiyorsam ağacın gölgesinden yon tespit ediliyor doğu yada bati.

0

güneşe göre, gece yıldızların konumlarına göre, ağaç ve kayaların yosun tutan taraflarına göre ve karınca yuvalarına bakılarak yön belirlemesi yapılabilir.

0

kutup yıldızı ve takım yıldızlar, ağaçların yosunları, karınca yuvaları, güneşin doğuş batışı, minarelerin kapıları vs gibi birçok yöntem vardır.

0

genel olarak güneşten yararlanılır gün doğumu ve batışından.

0

gece yön bulmak için kutup yıldızları gündüz ise güneşten faydalanilabilir güneşin doğuşu batısı golgelerimizden vs