0

dünyadaki enlemler ve boylamlar ile ilgili olduğunu duymuştum

0

deniz yüzeyinde oldukları için geminin saateki hızı mili knot denir bunu sadece kaptan ve çalışanlar kullanır diye biliyorum

0

suyun üzerinde oldukları için farklı bir hız birimi kullanmak gerek, onlarda knot kullanıyorlar denizlerde

0

knot un türkçesi düğüm demektir.denizciligin yanısıra havacılıkta da kullanılır.1 deniz mili 1850m diye biliyorum.gps sayesinde uydulardan deniz araçlarının hızları ölçülebiliyor.eskiden halatlı bi sistem kullanılıyordu hızı ölçmek için.halat sistemindeki dügüm sayısını sayarak hızlar ölçülebiliyordu

0

deniz mili hıza dönüşünce knot oluyor. buda denizdeki ölçü mikatarının değişik olduğu içindir.

0

bilmiyorum amam merak ediyorum iyi günler

0

dünya genelin knot kullanıldığı için kullanılır

0

normal uzuuk birimi olan km den daha geniş kapsamli oldugu icin olabilir

0

denizcilik tarihinde eski çağlara dayanan gemilerin hızını ölçmek için bi bardak veya benzeri nesnenin içine küçük bi ucgene benzer iple baglanmis levha su dolu bardak icerisinde geminin hem hızı hem de konumu tespit edilirdi ipe atilan dugumler sayesinde kum saati calistirilip geminin hızın olculmesine yardımcı olurdu bu yöntemi bi diğer örneği olan da geminin arkasına aynı üçgen şeklinde ağaç parçası veya tahta bağlanarak ve baglanan ipe düğüm atılıp düğüm sayısı kadar ölçülen hız birimine knot denilirdi .

0

knot saatte deniz mili hızı olarak kullanılır. tehlike anında durmak yada hızlanmakta kullanılır

0

denizcilikte gemiler hız olarak knat kullanması sebebi sudur çünkü knat hangi yöndem rüzgar hızi daha fazladir yani bu ruzgarin birimi öyledir.

0

denizcilikte kullanılan knot geminin hızıyla alakalı bir şey olduğunu bilmeliyiz. özellikle kullanıldığı yerler bildiğim kadarıyla bir limana yanaşırkenhazanın düşmesini sağlayan bir şey olduğunu söylemek isterim.

0

denizcilik biriminde hız anlamına gelen knot genellikle gemilerin limanlara vs yaklaşırken fazlasıyla kaptanlar ve gemi mürettebatı tarafından kullanılır

0

bu birim sadece canımın içi gemicilik kim değildir değildir hava bilimleri ve uçuş teorisi nasıl kullanılır

0

denizcilikte knot hız anlamına geliyor limana yanaşma sıraların da yada herhangi bir tehlikeli bir durum da gemiyi durdurmak yada hızlandırmak için kullandıkları bir terim diye duymuştum.

0

deniz mili demek daha rahat hesap yapmak için gerekli olduğunu bir bahriyeli abi söylemişti uluslararası olduğu için ya da amerika'da kilometre birimi yerine mil kullanıldığı için olabilir diye düşünüyorum bir deniz mili yaklaşık olarak bin sekiz yüz bin sekiz yüz yirmi kilometre civarında olduğunu duymuştum. amerika avrupa'dan farklı ölçüler kullanıyor bu yüzden de denizde kilometre yerine bu ölçü birimlerini kullanıyoruz bunu da amerika birleşik devletleri'nin denizcilik alanında diğer devletlerden daha fazla gelişmiş olmasına bağlama gibi bir imkana sahibiz .

0

denizcilikte hız birimi olarak knot kullanılmasının geçmişi çok eskiye dayanıyor. denizcilerin 1600'lü yıllardan itibaren gemilerin hızını ölçmek için parakete isimli bir alet kullandığı bilinir.
bu sistem bir halatın ucuna bağlı şekli üçgene benzeyen bir tahta parçasından ve bir kum saatinden oluşuyor halat üzerinde eşit ağırlıkla ile atılmış düğümler bulunuyordu. gemi hareket ederken halatın ucundaki tahta parçası geminin arka kısmından suya atılıyor ve kum saati tarafından ölçülen belirli bir zaman aralığında halatın deniz üzerinde bulunan kısmından düğümler sayılıyordu. örneğin 30 saniyede 10 düğün sayılmaşsa geminin hızı 10 knot olarak ifade ediliyordu. 1 knot 1 saatte kaydedilen bir deniz mili ne yani 1852 metreye eşittir.

0

eski zamanlarda teknoloji gelişmediği için ilkel şartlar da onu bulmuşlardı

0

bu ölçme birimi eski zamanlara dayanır.
geminin hızını ölçmek için parakete kullanılmış.
bu paraketeyi halatın ucuna bağlayıp şekli üçgene benzeyen bir tahta parçasından ve bir kum saatinden oluşurmuş.
gemi hareketi erderken halatın ucundaki tahta parçası geminin arka tarafından suya atılıt ve kum saati tarafından ölçülen bir belirli zaman aralığın da halatın deniz üzerinde bulunan kısmındaki halatlar sayılırmış.
örneğin 30 saniyede 10 düğüm sayılmassa geminin hızı 10 knot olarak belirlenirmiş.
bu sistemle birlikte çalışıyorlarmış.

1

knot, denizcilikte ve havacılıkta kullanılan terimdir. saatte deniz mili knot olarak kullanılır. knot'un türkçesi düğüm'dür.. ilk ingilizler ve hollandalılar tarafından kullanılmıştır..o zamanlar knotte olarak kabul edilmekte imiş. denizciler önceleri parakete olarak adlandırılan bir alet kullanırlarmış. bu sistem bir halatın ucuna bağlı, biçim olarak bir üçgene benzeyen tahta parçasından ve bir kum saatinden oluşurmuş. gemi hareket ederken geminin arkasından ipe bağlı bu tahta suya atılırmış..ve süre ölçülürmüş..