0

işgın otu günümüzde pek duyulmayan mucizevi sebze ot türüdür. faydaları saymakla bitmeyen bu ot sayesinde hem yemeklerde hem de çay şekilinde kullanılır. kanser teşhisi ve tedavi görülen hastalarda kullanılması hücre yenileyeceği için fayda sağlar. mideyi rahatsızlıkları en hafife indirir, sindirim problemlerini kolaylaştırma özelliği vardır. koah hastaları, astım, grip, enfeksiyon, öksürük, nefes darlığı çeken kişilerde cok büyük şekilde etki verir. hamilelik döneminde cilt üzerinde oluşan lekeler için kullanılır. cilt kırışıklık tedavisinde faydalıdır.

0

ne yaptın o zaman bu kız çok tatlı oluyor mu bu gün boyunca bir kere bile bile beklemek zorunda kalan tek bir kişi olarak bu kız çok tatlı oluyor mu bu gün bir şey değil de ben de çok iyi bir insan var ben de çok iyi bir insan var bu gün çok tatlı bir kız çocuğu var ben hala bu kadar çok iyi bir insan var benim de bir insan olarak yaşamak istiyorum ben de çok iyi bir insan var benim gibi düşünen bir kız var bu kız çok tatlı oluyor mu bu kız çok tatlı oluyor mu bu gün bir kız çok güzel olmuş ben de çok iyi bir insan var benim de bir kız çocuğu olan var benim de

0

lösemi ve kanser ile mücadelede kullanılan ışgın, hücre yenilenmesi ve gelişmesinde büyük rol oynamaktadır. içindeki kimyasal maddeler nedeniyle bir tür ilaç olarak görülüp kullanılmaktadir ciddi olan hastalıkların tedavisinde kullanılmaltadir. mideyi rahatlatıp sindirimi kolaylaştırmaktadir şeker ve tansiyon hastaları da kullanmalıdır kan şekerini düzene sokup içtahı açmaktadır kendimizi dinç hissetmemizi sağlar kırışıklıkları giderip cildi yenileyici özellikeri vardır bağışıklık sistemini güçlendirir c vitamini yönünden zengindir.

0

ışgın ya da kürt muzu olarak bilinen meyvenin diğer adı uçku değil uçkun otudur eksik yazmayalım

1

binbir derde deva oldugu soylenilen uçku otu kalp krizi riskini azaltan saglıklı bir ot türüdür bunun yanı sıra ezilip sıvı cıkarıldıgında yuze suruldugunde cildi gençleştirme özelliğide vardır.

1

kansere iyi gelir, c vitamini yönünden zengindir, bu sebeple hücreleri c vitamini bakımından besler.

0

işkın otu sofranızdan eksik olmayan sebzelerden biri olsa da mutlaka her eve girmeyi hak edecek kadar faydalı. bilimsel olarak başta kanser olmak üzere bir çok rahatsızlığa iyi geldiği kantinin aşkın halk arasında uçgun ya da üç gün olarakta biliniyor. ama doğrusu işkın. doğal ilaç olarak nitelendiren bu sebzenin bilimdeki adı işkın otu sofranızdan eksik olmayan sebzelerden biri olsa da mutlaka her eve girmeyi hak edecek kadar faydalı. bilimsel olarak başta kanser olmak üzere bir çok rahatsızlığa iyi geldiği kanıtlayan aşkın halk arasında uçgun ya da üç gün olarak da biliniyor. ama doğrusu işkın. doğal ilaç olarak nitelendiren bu sebzenin bilimdeki adı ribes.

0

bu bitki genelde halk dilinde uçku otu olarak bilinir. halk bunu doğal ilaç niteliğinde görür. özellikle kanser tedavisinde iyi geldiği söyleniyor. bu bitkinin içerisinde kimyasal maddeler bulunmuştur. bir çok ilaç bu bitkiden elde edilir. c vitamini açısından çok zengin bir bitkidir.

0

kansere iyi gelir ve gerçekten çok lezzetli

0

başta kanser olmak üzere pek çok rahatsızlığa iyi gelen bu sebze doğal bir ilaç niteliği taşır merika ve ingiltere'de yapılan deneyler sonucunda ortaya çıkmıştır ki bu türden ucuz ev etkilere sahip olan işkın otu kanser tedavisi ilaçları da içeriğinde kullanılması gereken maddeler arasında yerini almıştır işkın otu özellikle yerli ve milli mücadelede kullanılmaktadır iştah açıcı bir etkiye de sahiptir ve zayıflıktan üzeri kişilerin kilo almasına yardımcı olur işkın otu faydaları arasında vücudu daha dirençli kılmak bağışıklık sistemini güçlendirmek gibi etkiler yer alır sarılık ve havale sırasında işte ortaya çıkan ateşi düşürmek amacıyla kullanılır işkın otu kökü kaynatılarak elde edilen su tansiyon ve şeker düzenleyici etkiye sahiptir afrodizyak özelliğine de sahiptir alzaymır hastalığı için önleyiciyi kabul edilir

1

işgın otu dağlık alanlarda yetişen ekşi bir tadı sahip işkın (uçku) otunun sağlığa faydaları olduğunu biliyor musunuz? sizler için kivi tadına benzeyen bu otun faydalarını konuşalım . işte ışkın otunun bilinmeyen faydaları...

doğu ve güneydoğu bölgesinde yayla muzu olarak da anılan ışkın otunu meyve niyetine tüketilmektedir. kırmızı ve kahve rengi çiçeklere sahip ışkın kivi meyvesi ile aynı tada sahiptir.

kanseri önleyen mucize!

yapılan araştırmalarda ışkının içerdiği polifenol madde sayesinde oluşma ihtimali olan kanser hücrelerini yok ettiği tespit edilmiştir. pişirildiğinde iki kat özelliği aratan ışkın otu kanserle mücadelede en etkili doğal ilaç seçilmiştir. yaprakları zehirli olan bu otun sadece sap kısmı tüketilir. 

faydalarının neler olduğunu yazayım birazda
- kan şekerini dengelediğinden şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği bir besindir. 
- kaynatılıp suyu içildiğinde astım ve nefes darlığının yanı sıra sürekli öksürüğe de iyi gelir. 
- mide duvarını koruyarak delinmesini yada yara oluşmasını önler. aynı zamanda mide asidini dengeleyerek yemek borusu kanserine yakalanma olasılığı azaltır. 
- günde 300 gram tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan c vitaminin yüzde 50'sini sağlar. bunun yanı sıra a, b1, b2, e ve k vitaminleri bakımından da oldukça zengindir.
- oluşan güneş ve hamilelik lekeleri için kabuğunun içindeki kısmı sürerek bu lekelerden kurtulabilirsiniz. aynı zamanda cilt kırışıklıklarını gidererek yaşlanmayı geciktirir.
- vücuttaki serbest radikallerin oranını azaltarak stres, uykusuzluk ve yorgunluk gibi kronik rahatsızlıklara da iyi gelir. 
- işkının aynı zamanda iştah açıcı özelliğe sahiptir. 

0

uçkun otu çok sık tüketilen ve her derde deva denebilecek bir bitkidir.bilimsel olarakta bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir.halk arasında uçkun yaşa ışkın diye bilinen bu ot doğal bir ilaç olarak kabul edilir.ozellimle kanser tedavisi nde kullanılan bir bitkidir.hucreleri yenilenmesinde ve tedavisi nde önemli yer teşkil eder.icerisinde kimyasal maddeler barındıran bir bitkidir.bircok hastalığın tedavisinde kullanılan bir bitkidir.doguda bu bitki yayla muzu olarak adlandırılır.icerinde bolca c vitamini bulunur.e ve k vitaminleri ni de içeren tam bir hastalık tedavi yöntemleri içeren bir bitki dir.

0

karaciğer şeker hastalarina ve kanserlere iyi gelir

0

3 gün otu diye de bilinir. karaciğer, şeker hastalarına, kansere iyi gelir. a,b,c ve k vitaminlerine haiz bir bitkidir ışkın otu.

0

ışkın otu kanserden korur kandaki virusleri ve yıkıcı bakterileri yoketmede yardımcı olur .
tıbbi ilaç yapımında kullanılarak bir çok hastalığı tedavi eder .
salatada kullanılır.
yemeklerden sonra meyve niyetinede yenebilir. pişirilerekte yenebilir .

0

yayla muzu olarak bilinir içinde a c ve birçok vitamin barındırır

0

tadı güzel kara ciğere faydalı bi besindir

0

özellikle kanserle mücadele etkili bir bitkidir. hücrelerin yenilenmesi ve geliştirmesini sağlar. c vitamini bakımından zengin bir bitki ayrıca içerisinde a,b1,b2,k,e vitaminleri bulunur. genellikle erzurum un yüksek yerlerinde bulunur. tadı kiviyi andırır.mideyi ve sindirimi rahatlatır , kusmayı önler. şeker ve tansiyon hastalıklarından da etkili.astım, nefes darlığı , hemoroid , ülser,ishal, soğuk algınlığına da iyi geliyor. uykusuzluk, börek hastalıkları , huzursuzluk, yorgunluk ,stres, iştah açma ve daha sayamadığım birçok şeye iyi ayrıca cilt lekelerine sürülürse lekeleri gideriyor. bağışıklığı güçlendirir ve böylelikle sağlıklı oluruz. yaşlanmayı da geciktiriyor.

0

yabancıların "rhubarb" olarak bildiği ve genelde şekerle, tatlısını, tartını yaptığı, ayrıca kızıl-pembe rengiyle olgunlaştığında ve sütle birlikte asiditesini dengeleyerek tüketmeyi tercih ettiği, bizde ise pek bilinmeyen ve genellikle soyularak çiğ tüketilen, bu nedenle de yaban muzu olarak da anılan ışkın, ışgın, ya da uçkun özellikle sindirim sistemine faydalıdır.

0

her yerde yetişmeyen bir bitkidir hatta sanırım endemik bir tür. hakkari ve çevresinde yetiştiğini biliyorum genellikle çocuklar demet demet satmaya çalışırlar bir diğer adı yayla muzudur ya da kürt muzu da derler. van’da da vakti geldiğinde sokakta pek çok satıcının aracında görebilirsiniz. yaşlanmayı geciktirici ve cildi arındırıp gençleştiririz etkisi olduğu hatta kansere karşı koruduğu bile söylenir. tadı çok güzeldir bazıları kart olur doğru uçkunu yerseniz beğenirsin. yendiğimizde woaw dedirtmez ama yedikçe yiyesiniz gelir. tuzlanarak yenir.