0

kehribar tesbihin orjinal olup olmadigini su sekilde anlayabiliriz tesbihi elimize aliriz cebimizdeki cakmagı cikartık biraz cakmagin atesiyle yakarız eger yanmiyorsa kirksma gibi seyler olmuyorsa ve yandikca guzel bi koku geliuorsa o tesbih orjinaldir

0

kimse ahkam kesmesin;) satıcısı bile bazen zorlanıyor. satıcıya itimat edilmeli. tanıdık, bildik yerlerden alışverişi yapılmalı

0

orjinalini anlamak için çok söyleyiş var kimileri ısıtıp bak eğilme kırışma söz konusudur orjinalde çektikçe koku yayılır denilir herkese göre çeşitli söylemeler söz konusu kimse orjinalini anlamıyor orjinal bu ateş kehribarı der geçer hiç çakma olmaz bizde :)

0

agır olmasından dolayı anlasılacagını dusunuyorum

0

orjinal kehribar sahtesinden ayırmamız için bir kaç seçenek ile anlayabiliriz bunlar ise ;

1) bir iğneyi ısıtınız ve ısıtılmış iğneyi tesbih'e dokundurunuz eğer plastik kokusu alırsanız sahtedir ama çam kokusuna benzer bir koku alırsanız orjinal kehribar tesbihtir.
2) diğer orjinal olduğunu anlamak içinde yünlü bir kumaşa tesibihi sürtünüz ve sürttüğünüz için elektiklenen tesbih mıknatıs görevi gibi görerek saç , kağıt vb eşyaları çeker ise orjinal tesbih olduğunu anlayabiliriz.

0

eski insanlar yani yaşlilar bilir fakat basit bi yolu daha vardir.bu yol çakmakla tesbih taşları yakılarak olur.

0

bunu işin erbabı bilir. çok zordu. ama kalitesinden de anlarsınız

0

günümüzde özellikle sosyal medyada bu işi yapanların sayısı oldukça arttı bunların hepsine inanmamak yüz yüze alışveriş yapılmasını özellikle bu üründe etkili olacağını düşünüyorum.kehribar tesbihin gerçekligini anlamak için koku duyusu güçlü olan bir kişi olmak lazım çünkü iki elimizin arasına alıp ovduğumuz da çam kokusu yaymaktadır.

0

bu konuda pek bir fikrim yok ama gece sosyal medyada bir şey görmüştüm ne kadarı doğru onu bilemem. adam bir tespihin kehribar olup olmadığını anlamanız için tespihin basını tutup yukarı doğru bastırın tespih dik bir şekilde durur ve düşmez dağılmazsa kehribar taşından yapıldığını anlarsınız dedi. kehribar tasi daha sert mi desem bilemedim hangi kelimeyi kullanacağımı, işte olduğu için dik duruyormuş. tespihten pek anlamam ve tespihle de aram yoktur. sadece üstün körü gördüğüm bir videoda olanları söyledim.

0

kehribar taşının sağlığa olumlu etki eden, iyileştirici, tedaviye yardım edici özellikleri bulunduğu söylenir. kişilerin kehribar kullanımını tercih etmesinde bu özelliklerin oldukça etkili olduğunu düşünüyorum. bir kehribar tesbihinin taşları aynı yapı ve büyüklüğü sahip olmazlar, birbirinden farklıdır. kehribar kokusu da oldukça keskin bir kokuya sahiptir. bir de kehribar tesbihini bol tuzlu suyun içine atıldığı zaman test etmek mümkün olabiliyormuş. kehribar tesbihi bolca tuz konulan bu suyun içine atıldığında eğer tesbih dibe batmıyorsa ve suda yüzüyorsa sahte olmadığını gösterebilir.

0

bayan olduğum için pek anlamam teşbih ten

0

vallahi ayırtmak için babamdan tavsiye aldım.tavsiyeside şuydu elinize bir çakmak alın bir orjinal bir çakma mal alın ikisinide deneyin ve mutlaka gerekli cevapları yazın.çakma olanda mutlaka yapay malzeme olduğundan bir takım sorunlar oluşcaktır.

1

gelişen teknoloji sayesinde plastik ve sentetik bileşenlerden oluşan kehribar görünümlü maddeler üretilmeye başlamıştır. bu maddeleri orjinal kehribardan ayırt etmek içe oldukça zordur. orjinal kehribarı, sahtesinden ayırt etmenin en kolay yolu , ısıtılmış bir iğneyi taşa batırmak olacaktır. eğer sıcak iğne batırıldığında plastik kokusu geliyorsa o taş sahte kehribar taşıdır. orjinal kehribar taşına sıcak iğne batırıldığı zaman çam kokusuna benzer bir koku ortaya çıkar.
ayrıca ultraviyole ışınları altında sahte kehribar, beyaz ışık yansıtırken , gerçek olan da içten dışarı doğru mavi ışık yansıması olur.
ayrıca orjinal kehribarı yün ya da pamuklu bir kumaşa bir kaç dakika dakar sürdüğünüz de elektriklenme yapar ve bir mıknatıs gibi kağıt gibi nesneleri kendine doğru çeker.
son olarak kızıl ötesi ışınlara orjinal kehribarı tuttuğunuz zaman rengarenk ışıklar yansıtır çevreye , sahte kehribar ise tek renk ışık yansıtır.

0

orjinal kehribar taşı şekli, dokusu, kokusu görünüşü ile farkılıklar gösterebilir ve sahtelerinden ayırt edilebilir.

ilk olarak şekilleri iyice kontrol edilmelidir. kehribar tanelerinin bepsi aynı boyutta ve aynı şekilde olamaz. içlerinde renk dalgalanmalaeı, çizikler, korıklar olabilir. birbirinden farklıdır her biri. ama imitasyon olanlar standart görünümde olurlar.
kehribar takının gerçek olup olmadığını test edebilirsiniz. bunun için orta büyüklükteki bir bardağın yarısına kadar su doldurulır. içine yedi çay kaçığı tuz konup karıştırılır. tuz iyice eridikten sonra kehribar olup olmadığı test edilecek olan takı içine konur. şayet doğal kehribarsa suyun yüzeyinde kalacak ve dibe batmayacaktır. sahte olanları çoğu batacaktır. burada dikkat edilwcwk olab husus takıda ağırlığı yüksek olacak metallerin olmamasıdır. zira metaller dibe çekeceğinden test kesin bir sonuç vermez.sadece kehribardan olan takılar için bu test denenebilir.

bunun dışında bir iğne ısıtılarak ucunun kehribara batırılması şeklindeki bir test de yapılabilir. eğer iğnenin ucu ancak ufak bir iz bırakıyorsa kehribardır. ama daha derinşere iniyorsa plastik karışımı bir maddeden yapılmış olma ihtimali yüksektir. tabii bu test takıya kalıcı hasar verebileceğinden dolayı dikkatli olunmalıdır.

burnunuz hassas ise kokusundan da ayırt edebilirsiniz sahtesi ile gerçeğini. derin derin kokladığınızda reçine kokusu alırsınız gerçek kehribarda. sahtelerinde ise plastik kokusu gelecektir burnunuza.

en iyisi takıları givenilir yerlerden sertifikalı olarak almalısınız.

tespihle pek alakam olmadığı için soruyu kendimle özdeşleştirip takı diye anlattım, idare edin artık...:)

0

benim kullandığım 3 yöntem var.
birincisi ve en cok kullandığım avucumda ovusturarak çıkaracağı kokuya bakmaktır. koku alma duyusu iyi olmayan kişiler bunu pek anlayamazlar.
ikincisi, tuzlu suda yüzdürme yöntemidir. kehribar yüzer ama diğer taşlardan yapılmış teşbihlerin çoğunluğu yüzmeden batacaktır.
üçüncüsü ise elektriklendirme yöntemidir. bir kumaş yada avuç içiyle ovusturarak sacimiza yada parçalanmış küçük kağıtlara yaklastirdigimizda kehribar elektriklenecegi için çekim kuvveti uygular.

0

öncelikle kehribar tesbihi ağaç reçinesinden yapılıyor . sahtesi de yapıldığı için bakıldığında pek ayrıt edilmez. orjinal olup olmadığını anlamak için ince bir demiri ateşte ısıtıp değdirdiğimizde ortaya çıkan kokudan anlayabiliriz eğer sahte ise plastik kokusu gelir. orjinalinde ise ağaç kokusu gelir .böyle ayrıtedebiliriz.

0

kehribar yanmaz diye biliyorum aldığım hediyelerden biriydi sayın kehribar tespih. ayrıca çektikçe rengi değişiyor sanırım.

0

bildiğim kadarıyla çakmakla yakmak gerekir eğer plastik ise yanar ama kehribar ise yanmaz ve çam kokar. üstelik kehribarlar renk değiştirir.buradan da orjinal olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

0

bir çok yöntemi vardır. mesela iki avcunuz arasında iyice ısıtın ovalayarak. sonra cıkan kokuyu koklayın. cam agıcı gibi bir koku elde ederseniz orjinal bir tespihtir. fakat bir koku almaz yada plastik kokusu alırsanız bu sahtedir. birde çakmakla anlaya bilirsiniz. minaresini veya bir tane boncugunu çalmakta yakmaya calısın. yanar ve etrafa plastik kokusu sacarsa sahtedir. fakat yanmaz ve etrafa cam agıcı gibi bir koku sacarsa orjinaldir.

0

bir bardağın içine yarıya kadar su koyup içine fazlaca tuz atıyoruz tuzu iyice karıştırıp eritiyoruz tuzlu suya tesbihi atıyoruz eğer gerçek kehribar ise tesbih suda yüzer batmaz ama sahte ise tesbih diye batar.