6
0

gitar romantik akşamların deniz kenarında veya bir mekanda çalınan bir müzik aletidir benim için gerçekten gitarı çok severim hatta gitarla söylenen şarkıları daha çok severim hatta gitarla çalınan şarkıları daha çok sever ve dinlerim.gitar,telli çalgılardan birisidir çeşitli türleri de vardır gitarın .
klasik gitar:bu gitarda göbeğinin tam ortasında bir ses boşluğu vardır ve tüm gitarların başıdır klasik gitar zaten en bilinen gitarlardandır zaten en bilinen de budur.
akustik gitar:klasik gitara çok benzemektedir.ama biraz geniş ve şişmandır.
elektro gitar:bu gitar genelde rock söyleyen sanatçıların boynuna takıp söyledikleri bir gitar türüdür bende bu gitarın sesini gür çıkmasını ve ses tellerinin titremesini çok severim bu da gitarlar arasındadır bu gitarlar arasında en iyisidir.
bas gitar:elektro gitara benzer ama sesi kalındır yani sesi çok kalın ve gür çıkar yani sesi çok kalın ve gür çıkmaktadır.
perdesiz gitar:normal gitara benzer ama çeşitli sesler çıkarabiliyor bu gitar yani daha çeşitli sesler çıkarabiliyor bu sesler yani çok farklı sesler çıkarıyor bu gitar.
genel anlamıyla gitar türleri bunlardır daha farklı gitarlar vardır ama bunlar en bilindikleri ve ene çok çalınan gitarlar arasındadırlar bu gitarlar gerçekten de çok güzel ve güzel bir şekilde ses çıkarırlar o yüzden bu gitarlarla çalınan şarkılar,müzikler gerçekten de dinlemesi çok güzel oluyor.

0

klasik gitar, elektroklasik gitar, akustik gitar, elektroakustik gitar, bas gitar, elektro gitar, hawaii gitarı (ukulele)

0

bas gitar
elektro gitar
küçük gitar
ikili gitar
elektro bas gitar
büyük gitar
birçok gitar türü daha vardır ama benim bildiklerim bu kadar :)

0

elektro gitar ve akustik gitar hatırladığım bunlar

0

gitar turleri fazladir. gitarlar bilindiginiz uzere telli çalgılardir.
gıtarlar cesit cesit cok fazla turden olusan caz metalik ve ask konularda cok onde giden bir alettir.
gitar türleri:
elektronik gitar
normal gitar
ufak gitar
ikili gitar
elektro bass gitar
gibi birden cok turü vardir. benim aklima bukadari geldi belki birden cok vardir ama ben sadece bukadarini biliyorum. gitar denince akdeniz aksamları gelir aklima tabi elektro bass degince hakan ve gökhan gelir aklima benden bukadar sizi aydinlattiysam ne mutlu bana hakkinizi helal edin.

0

1-akustik gitar: görünüş olarak klasik gitara benzer fakat telleri çelik tellerden yapılmıştır ve bu yüzden klasik gitara oranla çok daha yüksek bir ses çıkartır.. klasik gitardan daha şişman yapıdadır. akustik gitarlar elektro akustik gitar ve 12 telli akustik gitar olmak üzere kendi arasında ikiye ayrılır.
2-klasik gitar: klasik gitarda 3 kalın tel ve ipek üzerine sarılmış olan çelik ve 3 adet deyince tel naylon olarak bulunur. tüm gitarın ilk oluştuğu nokta klasik gitar tır.
3-elektro gitar: bu gitar türü sesini manyetikler aracılığıyla elektrik akımına dönüştürür ve amplifikatör ile bakımdan ses elde edilir. çok yüksek ses boyutlarına ulaşır. bu yüzden kullanım alanları oldukça geniştir. elektro gitarlar, müthiş hollow-body gitarlar ve katı gövdeli elektro gitarlar olmak üzere ikiye ayrılırlar.
bass gitarlar: çoğunlukla 4 tl vardır ve daha kalın bir ses veren gitar türüdür. bass gitarlar da kendisi arasında elektro bas gitar ve akustik bas gitar olmak üzere ikiye ayrılır.

0

bilinen gitar türleri ; klasik, akustik, bas ve elektro gitarlardır.

0

akustik ve elektro gitar olarak çeşitleri vardır. akustik normal olarak çalınan elektro ise illaki elektriğe bağlı ses sistemiyle çalışır. elektro gitarla özellikle rock tarzı müzikler diğeriyle ise daha sakin müzikler çalınır.

0

akustik gitar elektro gitar bas gitar klasik gitar

1

klasik, akustik, elektro ve baş olmak üzere dört çeşidi vardır. zamanla farklı sazların birleştirmesi yöntemi ile onlarca farklı çeşit üretilmeye başlansa da; dört ana çeşidi olduğunu söyleyebiliriz..

0

bas akustik elektro düz gitar olarak 4çeşide ayrılır

0

perdesiz klasik gitar da daha az bilinen, bir gitar türüdür. klasik gitarın perdelerinin sökülmesiyle perdesiz bir saz elde edilmiş ve türk müziği seslerine ulaşmak imkanına sahip olunmuştur.

0

gitar türlerinden bazıları akustik gitar klasik gitar baş gitardır

0

1 klasik gitar : klasik gitar tüm gitar türlerinin atasi olarak tanımlanabilmektedir. sesin gelmesinibsaglamaknicin ortasına yuvarlak bir boşluk vebsesleri degistirmeknicin bir klavye barındıran klasik gitarın tellerinin titresmesi sonucu govdenin icinde bulunan hava tutresir ve tek cikis noktasi olan bu yuvarlak bosluktan ses disaei tekrardan çikar.
akustik gitar çalışma mekanizması klasik gitarla aynı olan akustik gitarın tek farkı daha dar bir sapa ve çelikten yapılmış tellere sahip olmasıdır elektro gitar çok basit bir tanım ile tellerin titreşimini gövdesinde barındırdığı manyetik mekanizmalar sayesinde elektrik akımına dijital ses çevirip bir amfi yardımı ile akımı yüksek seviyede sese dönüştüren bir gitar türüdür. bas gitar çalışma prensibi elektro gitarla aynı olup farkları şunlardır bas gitar için portre de kullanılan anahtar fadır
bas gitarın sesi normal gitarlardan bir oktav kalındır bas gitarın telleri elektro gitara nazaran çok daha kalındır.
perdesiz gitar çalışma prensibi klasik ve akustik gitarları benzerdir fakat aralarında çok büyük bir fark vardır ses rengi klasik bir gitarda notaları yan yana sıra sıra ilerlerken 1976 yılında erkan oğurun ürettiği perdesiz gitarda komalar gibi ara sesleri de barındırır. lap steel gitar havai yöresine ait olan bu gitarın 6 7 ve 9 telli olarak çeşitleri bulunmaktadır. diğer gitarlardan tek farkı perdelere parmak ile basılarak değil de sol ele takılan bir metal yardımı ile sadece dokunularak çalışmasıdır . telli gitar klasik gitarda bulunan 6 ana telin altında 1 adet daha ince veya kalın bir telin eklendiği gitar türüdür . 7 telli gitar klasik gitarda bulunan 6 ana dilin altında 1 adet daha ince veya kalın bir telin eklendiği gitardır 12 telli gitar klasik gitarda bulunan 6 ana telin haricinde aynı telden altında bir de ince oktavdan aynı telin eklendiği gitardır 1920'ler ve 1930'larda herman ve is born tarafından 5 binden az sayıda üretilen bu gitarın halen kaç adetiniz halam kaldı bilinmemektedir . jazz guitar göbekli boş veya yarı dolu gövdeye sahip ve genellikle caz müzik için kullanılan geniş gövdeli bir gitar türüdür

0

akustik gitar elektro akustik gitar teli akustik gitar klasik gitar elektro gitar hollow body gitarlar bas gitar ile elektro bas gitar akustik bas gitar akustik gitarlar görünüşte gitara benzer gerçekten de tellerin cinsi biraz klasik olan gitardan farklıdır çünkü çelik tel kullanılır bu tellerde elektro akustik gitarda normal akustik gitarla hemen hemen aynıdır klasik gitar bildiğimiz klasik gitarda yani 3 tel vardır telin nin 3 naylon duru içinde çeliktendir

0

gitar bir müzik aletidir çalması oldukça zordur insanlar genellikle bunları sokakta çalarlar sokakta gitar çalanlar hisse sokak sanatçısı deriz bildiğim gitar çeşitleri 3 tanedir bunlar şu şekildedir.
bass gitar dört teli bulunan bir gitar türüdür bu gitar türünü amfiye bağlamadığınız sürece ses falan çıkarmaz hocam bass gitar tek başına çalınınca çok fark etmese bile bir şarkıdan çıkartıldığı zaman kulaklarınıza berbat bir ses gelir o yüzden çok önemlidir
elektro gitar
bu gitar türü de amfiye bağlanır solo ve ritim şeklinde iki farklı şekilde çalınabilir genelde gençlerin hevesli olduğu türdür klasik gitar akordu yapılır genelde ben tercihen solo çalmaktan zevk alıyorum altı tane de teli bulunur
fretless yani perdesiz klasik gitar
bu gitar türünün perdesi yoktur ve koma olan notaları çıkarmak için kullanılır erkan oğur hocamızın kullandığı gitar çeşidi budur perdeleri yoktur ve parmaklarını kaydırarak ses çıkarır.
gitar çeşitleri bu şekildedir.

0

1-klasik gitar tüm gitar türlerinin anası olarak kabul görür ve en çok bilindik gitar türüdür.klasik ve flamenko müzik türlerinin aranan gitarıdır.
2-akustik gitar görünüş olarak klasik gitara benziyor, ama daha şişman ve basıktır.rock,caz müziklerinde yerini alan gitar türüdür.
3-elektro gitar tellerin titreşimini manyetik sayesinde elektrik akıma çevirerek, yüksek seviyede sese dönüşüm yaparak çalabilen bir gitar türüdür.
4-bas gitar elektro gitara benzerliği çok dikkat çekmektedir, 1 oktav daha diğer gitarlara göre yüksek seste çalınmaktadır.
5-perdesiz gitar normal gitara benziyor ama ara sesleri vermek için kullanılır.
6-yedi telli gitar klasik gitara ek olarak bir ince veya kalın tel koyulması ile çalınan gitar türüdür.

0

müzikle pek alakam yok ama bildiklerim şunlar,
bas gitar, elektro gitari klasik gitar.

0

klasik gitar akustik gitar elektro gitar bas gitar perdesiz gitar lap steel gitar 7 telli gitar 12 telli gitar akustik bas gitar elektro bas gitar katı gövdeli bas gitar holloway-body gitar

1

klâsik gitar bas gitar akustik gitar elektro gitar onniki telli gitar jazz gitar perdesiz gitar , yedi telli gitar olarak türleri bulunmaktadır , benim aralarında en çok sevdiğim ise elektro gitardır , sesi kulağı tırmalasada gerçekten çok hoş bir sesi var , bana öyle geliyor yani