0

bilemiyorum inan bende eleştiriye açık bir konu

1

diğer adıyla "büyük ortadoğu projesi"..
her ne kadar amacı bop kapsamındaki ülkelerin istikrarını sağlamak,teröre destek veren ülkelerle savaşmak,israil-filistin ilişkilerini düzeltmek,ortadoğuda demokratikleşme ve ekonomik katkılar olarak belirlensede projenin gerisinde aslında amaç şudur;
israil varlığını ve güvenliğini garanti altına almak
terörist kabul ettikleri devletlerin elindeki kitle imha silahlarını yok etmek
petrol sevkiyatının düzenini sağlamak
abd'ye yönelik mualif unsurları ortadan kaldırmak
ılımlı islam anlayışını bölgeye empoze edip amerika nüfusunu bölgede yaymak.

1

öncelikle merhaba. büyük ortadoğu projesi olarak isimlendirdikleri bir stratejik plan var. bunu öncelikle açıklayayım. soğuk savaş döneminin bitmesiyle medeniyetler çatışması diye bir şey çıkarttılar başımıza. şu herkesin övdüğü batılı ülkelerin liderleri en korktukları düşman olan kominizmciler diyer bir tabirle koministleri uğurlarken ki mutluluklarını bir araştırsanız gerçekten gülersiniz. ve tabikide küresel terörizm diye tabirlendirilecek olan bir antiseptik insanist toplulukları vardı. bunlara bir hoş geldin dediler güle oynaya. emperyalizme her dönemki gibi bu dönemde bir şeytan lazım oldu. anlaşılan o ki cennetten yer yani arazi satın almaya çalışarak kendini kandıran batılı cahil ülkeler kendilerine şeytan bulmadan duramamaktalar. o insanların şeytanı bulunduktan sonra bir gaye belirlemeleri gerekmektelerdi. onlarda bu cahil insanları müslümanlar olarak tabir edip müslümanlara kendilerini nasıl özendirici şekilde gösterebileceklerini kara kara düşünebiliyorlardı. müslümanlar bize benzemeleliler diyorlardı. akıllarındaki tek düşman olarak benimsediği kişiler müslümanlardı. bu şeytan dediğimiz kişi de tahmin etmesi aşırı zor olmamalıdır ki amerika denilen orta çağ o*ospularının keşfettikleri bir kıta olacak ki barışı vaad etmeye çalışırken yerli halkı köleleştirdiler. bu emperyalizm kanınızda var sizin kansız amerikan halkı. orta doğu derken binlerce kilometre uzağındaki ülkeleri kandırmayı başardı ve kendini zenginleştirip ülkeyi harap etti. şimdide kendilerini barışın savunucuları olarak tabir ediyorlar. bop dedikleri şey de o ülkeler arasındaki istikrarı sağlamak o ülke menfaatleri doğrultusunda kararlarını vermek gibi absürt şeyler. kardeşlerim, türkler, müslümanlar aklınızı başınıza devşirin lütfen. siz akıllı ve kendi kararlarını düşünerek veren bir canlısınız ve doğru yoldan asla şaşmayın özellikle araplar tarafından bu benimseme çok sürdü lütfen kendinize gelin yoksa sonunuz suriye gibi umarım bir öğüt alabilirsiniz. allah sonunuzu hayır etsin.

0

yorumlara baktığımda çok değişik bilgiler öğrendim. bunu ayrıntılı bir şekilde araştıracağım. yorum yapıp özenle cevap yazanlara teşekkür ediyorum. bilgilendirdikleri ve için.

0

amarika'nın ve yahudilerin ortak planları doğrultusunda masum insanların herzamanki gibi oldukça zarar gördüğü, ülkelerin sömürgeleri haline getirip verimi tükenmiş amerika topraklarının yerine başkalarının topraklarını kendininmiş gibi vicdanın sızlamadan kullanılmak hedefleniyor.

0

büyük orta doğu projesi ile coğrafya da yer alan devletlerin gerek güçlerinin azaltılması, dışa bağımlı hale getirilmesi ve parçalanarak bölünmesi amaçlanmaktadır. yıllardır varlığı bilinen bu proje son on yılda hızlandırılmış bir şekilde devam etmektedir. geçmiş yıllarda coğrafyada gerçekleşen bunalımlar da bunu destekler niteliktedir. bu günümüzde halen libya, suriye ve ırak tamamen karışık durumda yer alırken bu son iki yıl içerisinde yemen de eklenmiştir. gerek etnik gerekse dini motifler kullanılar ayrıştırılan halkların bir daha bir arada yaşayamayacak duruma gelmeleri de bu kapsam dahilindedir. genel amaç ise parçalanan bölünen ve yıpranan bu bölgenin amerika ve israil tarafından kolay bir şekilde yönetilebilmeleri yer almaktadır.

1

şimdi arta doğu projesi anlatmadıırlar afrika ülkeleri buna bir çare bulmaktadırlar neye yaram olmasa bilinmez ama amçları orada bir devlet kurup dünyanın hakimi olmaktır

0

bop yani büyük orta doğu projesi onlara göre büyük israil kimine görede fırattan nile çizilen harita insanlar halada bileylerin farkında değiller lakin bu oyunun içinde türkiyede etkilenicek ki yıllardan beri eykileniyo belkide daha fazlası olacak bizler uyanmalıyız ama bakıyorsun gençler teknolojiyke büyükler geçim sıkıntısıyla yorulmuş durunda biz birlikten cıkmış durumdayız buna dur demezssej sıkıntı dünyayı yöneten yönettiğini sanan pis drli ruhlu psikopatlar orta doğuda kan gözyaşı akıtmaktan başka bişey bilmiyorlar hergün zülüm ve katliam müslümanlarin kardrşlerimizin üzerinde korkuluk gibi geziyor buna bizler dur demezssek yokolucaz geleceğimiz umutsuz olacak rahmetli erbakan hoca zamanında gep bahsetti bunlardan ama kim se neyin ne olduğunu bilemedi uyanık olma vakti geldi

0

yıllar önce okuduğum kitapta bana komplo teorisi gibi gelmişti fakat şuan ki günümüze baktığımda büyük orta doğu projesinin gerçekten ne kadar iğrenc bir proje olduğu gözler önünde israil'in ortadoğuyu karıştırıp topraklarını büyütmek orta doğuda tek söz sahibi olmak projeyi tasarlayan devlet amerika birleşik devletleridir.şuan günümüzde bu proje adım adım uygulanıyor amacı büyük israil devleti kurmaktır.

0

ortadoğu coğrafyasında büyük israil devletinin kurulması amacıyla parçala-böl-yönet sistemi ile devletlerin bölünüp, herbirinin israil tarafından yönetilmesi projesidir.

0

büyük ortadoğu projesi ile aslında amaşlanmak istenilen türkiyrmizi parçalamak bölmek kolay lokma haline getirme çabasıdır.

0

büyük orta doğu projesiyle planlanan tek şey bütün müslüman ülkeleri amerika kendi himayesine almak yani amaç müslümanlara silah satıp müslümanları öcü gibi göstermek aynı zamanda da müslüman ülkelerdeki petrol yataklarını ele geçirmek başka bi amaçlarrı olamaz bence

0

fransız ve almanlar, abd'nin mevzu bahis bölgedeki insanlara hazır paket halinde demokrasi sunduğu bu plana gıcık olmuşlar.cevap vermek için harıl harıl çalışmaktadırlar.bu iki ülke, ortak pozisyon belirleyerek 25-26 mart 2004 tarihlerinde irlanda başkanlığı altında yapılacak avrupa birliği zirvesinde, mihenk taşı teşkil edecek bir rapor sunmayı düşünmektedirler.
genel eğilim mevcut statü ciddi bir ortaklık, operasyon planı ve vizyon belirleyerek çözelim.
özellikle de güvenlik kanadına pek bir destek verdiklerini anons etmiştir.

0

bölgede dunyanin enerji kaynaklarının büyük bir bölümü bulunmakta. burada bulunan patrol ve doğal gazları kontrol altına almaktır amaç.

0

büyük ortadoğu projesi ile önce ortadoğu da yaşayan güçlü devletleri zayıflatmak yönetimlerini ele geçirip başlarına kendilerine destek veren kişileri getirerek fırat ve dicle nehirleri arasında kalan zengin petrol ve su yataklarının bulunduğu toprakları ele geçirerek kendi halkını huzur içinde yaşatıp diğer tüm insanlığı kendisine bağımlı hale getirmeyi amaçlayan israil siyonizminin bir planıdır.bu plana başta abd olmak üzere neredeyse dünya üzerindeki tüm devletler bir şekilde hizmet etmektedir. bu planın bir an önce yapılmasının önündeki en büyük engel bahsi geçen ülkelerdeki halklardır. bir şeyi birinden bir an önce direkt olarak alırsanız yada almaya çalışırsanız ya çok büyük bir engelle karşılaşırsınız yada alamazsınız.işte bu planda da önce başka başka konularla ve başta terör destekleri ile ülkeleri önce ekonomik sonra politik sonra da toplum yapısını bozduktan ve halkın tüm sinir uçlarına dokunup birbirine bile tahammül edemedikleri hale getirdikten sonra hem iç savaşlar hemde başka karışıklıklar çıkardıktan sonra ne olduğunu bile anlamalarına müsade etmeden kendi planlarını bir şekilde uygulatmaktadırlar.bunun önüne geçebilmemizin tek yolu bu tarz oyunlara karşı halk olarak dikkatli olmamız ve bilinçli olmamızdan geçer.su uyur düşman uyumaz sözünde de olduğu gibi onların planlarına karşı bizimde her zaman güçlü ve gözümüzün açık olması gerekmektedir.

0

israil inin en buyuk plani buyuk orta dogu planidir icinde turkiyenin de bulundugu topraklari ele gerirmeye calisimasidir allah firsat vermesin

0

israilin işine yarayacak bir proje. toprakları ele geçirip büyüme hedeflenen proje. bunun yanında uzak doğu ülkeleri de bu projeye destek verip bir çıkar sağlama amacındalar

0

büyük ortadoğu projesi kapsamında israil dünyanın hükümdarlığını sağlamak amacıyla ortadoğu bölgesinde ki toprak arazisini genişletmenin planlamalarını yapmaktadır ve bu plan maalesef yavaş yavaş da olsa ilerliyor bunu üzülerek söylüyorum, ortadoğu ülkeleri birbirine girdi arabistan yemen'e saldırıyor, iran dört bir yandan şikayetçi, suriye deseniz mahvolmuş bir ülke ve israil gibi amerika gibi dünyanın süper gücü olarak adlandırılan bu ülkelerin gözü kulağı ortadoğu bölgesinde.amerika suriye'den çekiliyorum dedi ama daha sonra terör örgütü pyd/ypg gibilerine yardımda bulunacağını olaya el atacağını söylüyor, aradan çekilip müslüman ülkelerin din kardeşlerinin birbirine düşmelerini izleyecek ve bu emeline kurduğu tuzaklarla ulaşmaya çalışıyor ama bunun farkında olmaları gerekir ortadoğu bölgesinde ki müslüman aleminin yanlış mıyım?. türkiye'de bunlarla savaşacak gibi, inşallah düşmez bu hataya inşallah güldürmez hainlerin yüzünü.büyük ortadoğu projesi şimdilerde bir söylenti gibi dursa da saman altından su yürütüyolar gibime geliyor, n'olacak göreceğiz zaten de merak ediyorum bu müslüman halkı bunu ne zaman anlayacak?. anlayınca iş işten geçecek mi acaba nolacak?.yoksa güçlerini birleştirecekler mi?.

0

bop(büyük ortadoğu projesi) kapsamında ortadoğu yani suriye iran irak ve türkiyenin kuzeyini amerikanin liderliginde daha yaşanılabilir ve daha baris içinde bi yer haline getirmektir.

0

israil muslumanlara dusman oldukları ıcın buyuk bir oyun planlıyorlar