0

hidrojen bombası veya füzyon bombası,kontrolsüz termonükleer enerji sağlayabilen yıkıcı nükleer silah.hidrojen bombasının yüksek boyutlardaki patlama gücü,hidrojen atomlarının birleşerek helyum atom yapısına dönüştüğü termonükleer tepkimeden doğar.başka bir deyişle,hidrojen bombasının patlaması bir çekirdek kaynaşması ya da birleşmesidir
hidrojen bombası veya füzyon bombası kaynaklarda kontrolsüz termonükleer enerji sağlayabilen yıkıcı nükleer silah olarak geçiyor hidrojen bombasının çok yüksek patlama gücü,hidrojen atomlarının birleşerek helyum atom yapısına dönüştüğü termonükleer tepkimeden doğuyor.yani hidrojen bombasının patlaması bir çekirdek kaynaşması ya da birleşmesi olarak anlaşılabilir.buna fizikte füzyon deniyor.atom bombası ise bir çekirdek bölünmesi buna ise fizyon denir.nükleer fizyonda atom çekirdeği daha küçük iki element üretmek için bölünürken,çoğunlukla ortaya atomaltı parçacıkları ve enerji ortaya çıkarır.

0

amerika birleşik devletleri 1952 yılında atom bombasından daha çok etkili ve yıkım gücü daha yüksek olan bir bomba yaptılar. ilk hidrojen bombası denemesi 1954 yılında büyük okyanustaki bir takım küçük adalar olan marshall adalarına atıldı. bu atılan bomba hiroşima ve nagazakiye atılan bombanın neredeyse 1000 katına eşitti ve ondan 1000 kat daha güçlüydü. bu denemeden sonra ilk kez rusya tarafından başka bir hidrojenbombası kullanıldı ve bu 57 megatonluk bir hidrojen bombasıydı. bu bomba o kadar büyük ve etkiliydi ki hiroşimaya atılan bombadan neredeyse 4000 kat daha güçlü ve etkiliydi. etkisini 965 kilometre öteden yani neredeyse türkiyenin bir ucundan diğer ucuna kadar mesafeden bile ateş topu görülebiliyordu.

0

hidrojen bombası hava ile tepkimesinden oluşur yani havada oksijen miktarını kullanarak zarar verir atom bombası ise atom yani bildiğiniz herşey ile tepkimeye girer atom bombası da hidrojen bombası da çok kötü ve kalıcı izler bırakacak güçte silahlar insanlar bu durum çok normal karşılıyor ama 3 dünya savaşı çıksa kimse sağ kalmaz bence o yüzden bazı şeyleri yanlış yapıyoruz bunun farkındayım ama bu yanlışları düzeltmek için çaba göstermeye başlamalıyız böylelikle insanlar daha iyi bir dünya için hazirliya biliriz buda bize artılarini gösterir böylece insanlar hiç bir şeyden korkmaya gerek kalmaz yani şöyle diyim insanlar korkuyor

1

hepimiz biliriz ki dünyanın en güçlü silahı olarak tanımlayabileceğimiz güçteki iki ölümcül silah olan atom ve hidrojen bombasını kıyaslayacağız. atom bombasından katbekat güçlü olan hidrojen bombaları çok farklı biçimde prensipleri olduğunu anlatmak mümkün olabilir. ortalama bir atom bombası patlama ve radyoasyon özelliği ile atıldığı yerin on kilometre ötesine kadar herşeyi tamamıyla yıkabilecek güçte oloduğunu söylemek şehir efsaneliğinden çıkıp korkunç bir gerçek olarak gündemimize oturabilecek güçte bir konu olarak karşımıza çıkabilmektedir. hamam böcekleri şehir efsanelerine göre radyasyondan etkilenmez bu gerçekten de doğrudur ama neyse konumuza dönelim. atom bombasının tek kozu radyasyon değil yıkıcı etki yaratacak patlama gücüdür. sıradan bir atom bombası bir mekana katılmış otuz bin yanlış duymadınız otuz bin tnt patlamasından daha daha güçlü bir etkiye sahip olarak karşımıza çıkabilir. atom bombası hidrojenin tam aksine bölünme esasına dayanır ve atom bombasını çalıştırmak için de yüksek miktarda patlayıcı gerekebilmektedir. hidrojen bombası ise tam anlamıyla başka prensiplere dayalı yıkım silahı olarak anılabilir. bu silah dünyanın en güçlü ve ürkütücü mimarisine sahiptir. atom bombasından her ne kadar daha temiz iş çıkarsada atom bombasından daha yıkıcıdır. dünyadaki tüm füzyonik silahlardan daha güçlüdür ve aktif etmek için yüksek miktarda ısı gerekmektedir. umarım kimse bu iki silahı kullanmaz ve dünyada sonsuz barış sağlanır.

0

hidrojen bombası kontrolsüz termonükleer enerji sağlayabilen yıkıcı nükleer silahtır o kadar güçlüdür ki patlaması sonucu meydana gelen şok dalgaları kilometrelerce ötedeki binaları yerle bir edecek kadar tehlikelidir atom bombasından çok daha büyük bir tahrip gücüne sahiptir

1

hidrojen bombası atom bombasından daha fazla enerji çıktıgı için daha yıkıcı etkilere sahiptir.

0

hidrojen bombası 1950 li yıllarda amerika birleşik devlet leri ile sovyetler birliği arasında geçen soğuk savaş sırasında 2 ülke kendini hızla geliştiyordu fakat sadece askeri alanda ve bunun sonucunda ise amerika hidrojen bombasını üretti

0

hidrojen bombasında atom bombasından daha fazla enerji açığa çıktığı için daha yıkıcı etkilere sahiptir.

0

hidrjen bomnası sıkıştırılmış hidrojen ile yapılan bir bombadır içinde lektronlar birbirlerine çarparak güç elde edilir.

1

ağır hidrojen atomları çekirdeklerinin kaynaşarak helyum durumuna girmesiyle elde edilen enerji temeline dayanan güçlü bir bombadır. atom bombası ise atomun parçalanmış halidir ve hidrojen bombasına oranla daha kuvvetli ve hasar verici bir etkiye sahiptir. ayrıca 2017 yılında kuzey kore de meydana gelen 6.3 şiddetindeki depreme sebebiyet veren hidrojen bombası denemesi silahın gücü konusunda tüm dünyaya korku salmış vaziyettedir ;)

0

hidrojen bombası hidrojenin yüksek basınçta hidrojen elektronlarının çarpıltırılması sonucu ortaya çıkan bombadır atom bombasından daha yıkıcı ve kalıcı bir zarara sebep olur.

1

hidrojen bombası veya füzyon bombası, kontrolsüz termonükleer enerji sağlayabilen yıkıcı nükleer silah. hidrojen bombasının yüksek boyutlardaki patlama gücü, hidrojen atomlarının birleşerek helyum atom yapısına dönüştüğü termonükleer tepkimeden doğar. bir başka deyişle, hidrojen bombasının patlaması bir çekirdek kaynaşması ya da birleşmesidir
hidrojen bombasi tarihi
abd, 1952'de atom bombasından çok daha etkili ve yıkıcı bir silah olan hidrojen bombasını geliştirdi. ilk hidrojen bombası 1954 yılında büyük okyanus’taki marshall adaları’na atılarak abd tarafından denenmiştir. atılan bomba hiroşima ve nagazaki'ye atılan atom bombalarının yaklaşık 1.000 katı gücündedir. sovyetler 30 ekim 1961 tarihinde, saatler greenwich saati ile 8:30'u gösterirken novaya zemlya'da tsar bomba lakaplı 57 megatonluk bir hidrojen bombası denemesinde bulunmuştur. bu bomba hiroşima'ya atılan atom bombasından yaklaşık 3.800 kat daha güçlüdür. oluşturduğu alev topu 965 km (599.624 mil) öteden gözlenebilmiştir.
hidrojen bombası veya füzyon bombası kaynaklarda kontrolsüz termonükleer enerji sağlayabilen yıkıcı nükleer silah olarak geçiyor.

hidrojen bombasının çok yüksek patlama gücü, hidrojen atomlarının birleşerek helyum atom yapısına dönüştüğü termonükleer tepkimeden doğuyor.

yani hidrojen bombasının patlaması bir çekirdek kaynaşması ya da birleşmesi olarak anlaşılabilir. buna fizikte füzyon deniyor.

atom bombası ise bir çekirdek bölünmesi, buna ise fizyon deniyor.

nükleer fizyonda atom çekirdeği daha küçük iki element üretmek için bölünürken, çoğunlukla ortaya atomaltı parçacıkları ve enerji ortaya çıkarır.

0

hidrojen bombası atom bombasından çok daha güçlü bir bombadır ve etki alanı daha fazladır.

0

hidrojen bombası atom bombasından yüksek tahrip edici özelliğe sahiptir hidrojen bombası termonükleer bir bombadır atom bombası bir atomu parçalarına ayırarak atom altı tanecik boyutuna getirirken üretilen enerji ortalıkta tahrip edici bir enerji ortaya çıkar insanlık bunu iyi birşeyler için kullanacakken kötü amaçlar için kullanmakta .

0

hidrojen bombasına fizyon bombası da deniyor. aşırı yıkıcı bir enerji sağlayan nükleer bir silahtır. bu bomba patlayınca büyük bir gürültü oluşur ışık ve ısı meydana gelir. patlama sonra meydan şok dalgası gelir ve kilometrelerce mesafedeki binaları yerle bir edecek kadar güçlüdür. bu bomba patladıktan sonra yaydığı ışık kilometrelerce uzaktaki insanlar kör bile edebilir. hidrojen bombası mı atom bombası mı derseniz de eğer hidrojen bombası daha güçlüdür. tahrip gücü çok fazladır. örnek verirsek eğer 1961 yılında patlayan 60megatonluk hidrojen bombası ikinci dünya savaşında hiroşimaya atılan 15 kilotonluk atom bombasından neredeyse 4 bin defa daha güçlüydü. siz düşünün ne kadar fark olduğunu.

0

hidrojen bombasıyla atom bombası birbirinden tamamen farklı bombalardır.hşdrojen bombası termonükleer bombalardır atom bombasından daha güçlüdür atom bombasında ise atomun parçalanmasından oluşur hiroşima ve nagazakiye atılan bomba atom bombasıdır.

0

hidrojen bombası çok tehlikeli ve hidrojen den oluşan bir bombadır atom bombasıyla farkıysa atom bombasının daha tehlikeli ve zararlı olduğudur

0

hidrojen bombası bir çok isimle anılmaktadır bunlardan bir tanesi hücum bombası olarak da geçer kontrolsüz termonükleer enerji sağlayabilen yıkıcı yükler bir silahtır hidrojen bombasının yüksek boyuttaki patlama gücü rojin atomlarının birleşerek adam yapısına dönüştü termonükleer tekmeden doğal bir başka değişle hidrojen bombasının patlaması bir çekirdek kaynaşması da ya da birleşmesidir gelince ilk önce amerika'da 1009 52'de atom bombasından çok daha etkili ve yıkıcı bir silah olarak geliştirildi ilk hidrojen bombası 1954 yılında büyük okyanustaki adam adaları atıldı bu bomba denemesi amerika birleşik devletleri tarafından yapıldı aynı zamanda hiroşima'ya atılan atom bombasından yaklaşık dört kat daha çok zarar verebilen bir etkiye sahiptir

0

abd 1952de atom bombasından çok daha etkili ve yıkıcı bir silah olan hidrojen bombasını geliştirdi. ilk hidrojen bombası 1954 yılında büyük okyanustaki marshall adalarına atılarak abd tarafından denenmiştir. hidrojen bombası veya bir diğer adı füze bombası kontrolsüz termonükleer yıkıcı nükleer bir silahtır. hidrojen bombasının yüksek derecede patlama gücü hidrojen atomlarının birleşerek helyum atom yapısına dönüştüğü termonükleer tepkimeden doğar.

0

aralarındakı faark boyutlarında ola bılır