0

benim duyduğuma göre kirpi eti yemek egzamaya iyi geliyormuş hatta ben kirpiyi yuzmustum ve egzamali bir kadına yedirmislerdi iyileşti mi tam hatırlamıyorum ma yemişti kadın. ben kirpiyi yuzdugumde daha çok kucuktum 13 yaşında falan vardım heralde çok kötü kokuyordu yüzerken eti .ama ben yemedim hiç. bide egzamali olan insan deterjanlardan falan uzak durmalı mesela çamaşır suyu daha kötü yapıyor eli falan kasindiriyor.

0

egzama nin çeşidine göre değişir. kuru ve sulu egzema . pek bir şey fayda etmez stres yapmayın ve de farmasi ürünlerini deneyin

0

kükürt sabunu kullanılmasını tavsiye ederim, bir arkadaşımda bu şekilde kurtuldu.

0

egzama daha çok dışsal sebepli olarak meydana gelir.alerjik temas egzaması, tahriş egzaması ve güneşe bağlı egzama türleri vardır. genellikle kronik egzama daha çok görülür insanlarda. her yaş grubunda görülebilecek egzama daha çok çocuklarda karşımıza çıkmaktadır. egzama genellikle kullanılan ilaçlardan, cilde temas eden potasyum ve kozmetik ürünlerinden meydana gelir.egzama genellikle dokuda kızarıklık ,şiddetli kaşıntı ,deride pullanma,kabuklanma, kepeklenme gibi sıkıntı veren bulgular ile meydana gelir. egzama genellikle kabarcıkların oluşması neden olur. egzama daha çok kremler ve başka yöntemlerle tedavisinde kullanılır. kimyasal hiç bir maddenin cilde temas etmemesi gerekmektedir. özellikle deterjan ,sabun ve parfümler egzamalı bölgeleri çok iyi gelmez.

0

egzema bir cilt hastalığıdır deterjan ve soğuk su en büyük düşmanıdır genelde ellerde ağırlıklı olarak belirir kızarıklık kaşıntı ve yanma deri döküntüsü en belirgin özelliğidir iyileşmesi uzun sürer çünkü hiç bir yabancı maddeyle temas ettirmemek gerekir ev hanımlarında sıkça görülür karışık merhemlerle yapılan karışım ilaçlar etkili olur bu merhem sürdükten sonra pamuklu eldiven takılıp öyle uyunur.dermatolojik sabunlarla eller yıkanmalı ve süre etkili olabilmesi için düzenli uygulanmalı ve korunmalıdırkli nemli tutularak eller korunmalıdır aksi halde kurur ve pütür pütür bir hal alarak buruşur kurur ve kanamalara dahi yol açar.bitkisel kürler de uygulanabilir.haşlanmış beyaz lahana yapraklarıyla eller sarılır bir müddet bu şekilde bekletilerek yumuşaması ve iyileşmesi sağlanabilir ya da yabani gülün kökü kaynatılarak da içilebilir. tabi bunun

0

egzama halk arasinda da bilinen bi hastaliktir kulak tan duymalarla limon un egzamaya iyi geldiyini duydum

0

egzama gibi rahatsızlık durumlarında bir dermatolağa gitmek en mantıklı seçim.evde illaki alternatif yöntemler denencekse öncelikli olarak deterjan gibi kimyasal maddelerden uzak durulmalı ve eldiven takılmalı.cildin yüzeyi nemli tutulmalı ve has zeytinyağı gibi bitkisel ürünler tercih edilmelidir.

0

egzama hastalığına ne iyi gelir den önce yakalanmamak için neler yapmayız konusu daha önemlidir. egzamaya düşmemek için giydigimiz kıyafetten elimize aldığımız veya cildimize temas eden nesneler herşey çok önemlidir. ağırlıklı olarak pamuklu kıyafetler giymeliyiz ve yabancı maddeler ile temas sonrası elimizi bol sabunlu ve suyla yikamaliyiz. egzama sonrası tedavi doktor kontrolünde ve ilaçla yapılmaktadır. ağırlıklı olarak dışarıda çalışmak zorunda olan kişiler ve kuaförler bu hastalığa yakalanmaktadır
tedavisi mümkündür.

0

yaygın cilt hastalıklarından biriymiş.egzamanın kimisi kuru olur ve çok kaşınır kimiside ıslak şekilde olur kaşınır fazla acı vermez ama kuru olanlar çok zarar verir.geçirmek için sabun kullanılmamalı çünkü kurutur ve daha fazla zarar verir ılık sula elleri yıkamak gerekir.aşırı sıcak ve soğuk yerlerden kaçınılmalıdır.egzama özellikle de kaşınmamalıdır çünkü yayılır ve kansere kadar çevirebilir.

0

çörek otunu iyi geldiği söylentiler arasında kayantıp suyunu içip denemek gerekir sabahları aç karna da balla beraber tüketilmelidir

0

papatya
meyan koku
ozon yagi
samrisak
beyaz dut
adacayi
defne yapragi

0

egzama tedavisi için öncelikle giydiğiniz kıyafetler yünlü ve tüylü olmamalıdır, kıyafetler dar değil, geniş olmalıdır, hayatınızı değiştirin, kıyafetlerinizi daha az deterjanla yıkamaya özen gösterin egzama oluşan bölgelere zarar vermesin diye. her şeyi çift durulayın, deterjanlı, klorlu ürünler olmamasına dikkat edin, tahriş edeci maddeler olan şampuan, deterjan, bulaşık deterjanı gibi şeyler tahrişe sebep olacağı için kullanımı azaltılmalıdır. havasız ortamlarda bulunmayın. vücudun hava almasını sağlayın, dengeli beslenmeye dikkat edilmelidir. nemsiz ortamlarda kalınmamalıdır. evimizi temiz tutup tozlardan ve buna bağlı alerjilerden korunmalıyız, stresi en aza indirmeliyiz, aşırı duş almayın iki günde bir ılık duş almak yeterli olur, en fazla - dakika sürsün, alovera kullanın, yulaf kullanmak da iyi gelecektir. papatya kaşıntı ve iltihabı alır, papatyayı demleyip çay yapın bunu hem için hem egzama olan yere sürün, tatlı badem yağı ve limon da kullanılabilir, omega 3 için balık ve sebze yeyin, sağlıklı beslenmeye özen gösterin, tozlu ortamlardan kaçının, kırmızı et oranını düşürün, sütü geçici bir süre kullanmayın, glutensiz hamur işleri yeyin.

0

papatya.
meyan koku
aloe vera
lavanta cicegi
sari kantaron
beyaz dut
ada cayi
supurge otu
kina
funda tohumu
defne yapragi
keklik

0

öncelikle pamuklu giyinmelisin ki teri emsin eğer ter emilmezse egzama daha da azar kaşıntı artar. ben doktora gittiğimde kaşıntı kremi hiç vermedi sadece yağsız hametan kullandım. kremi sürdükten sonra o bölgeye pamuklu bez parçası yapıştırarak bölgeyi korudum ve kremin emilmesine yardımcı oldum çok kaşınmasına rağmen hiç kaşımadım hametan ile geçirdim. yine de benim cildime iyi gelen başkasına iyi gelmeyebilir dermatoloğun görmesi en iyisidir. bu arada egzamanın en önemli nedeni sinir strestir. bunun dışında çamaşırlardaki deterjanın arınmaması ıslak mendil kullanımı da oluşmasına ve yaymaya neden olur. havuza falan gidiyorsanız aşırı klor vücuda yayılmasına neden olur bilginize.

0

dut kurusu kürü, hindistan ceviz yağı, yulaf tozu, zerdeçal, aloe vera epsom tuzu salatalık papatya sandalağacı

0

egzama hastaliğina papatya çayi iyi gelir . meyan kökü, alovera, sari çiçeği ,sari kantoran beyaz dut , kinada iyi geldigi bilinir.funda yapragi kekik egzamaya iyi geldi söylenir.

0

egzama için ardıç yağlı yada kükürt sabunu kullanmanızı önerebilirim tamamen geçirmiyor kullanımı bıraktığınızda tekrar başlayabiliyor ama devamlı kullanımda bir rahatlama olduğunu fark edersiniz

0

kesinlikle doktora git ve ilaç versin bana öyle yaptı ve yararlı geldi bayağı

1

egzama bir cilt hastalığıdır. bulunduğu yer eğer ıslanıyorsa kurutulmalıdır. bu bir deri hastalığı olduğu için cildiye doktoruna görünülmeli. bitkisel tedavinin yanı sıra antibiyotik içeren merhemlerde kullanılabilir.

1

egzamanın vücudun her yerinde görülebilecek deri rahatsızlığıdır.stres alerji gibi nedenlerin yanında genetik yatkınlık dan dolayı da kişiler egzama rahatsızlığına yakalanabilir.egzamanın belirtileri cilt yüzeyinde oluşan kaşıntılı kızarık deri döküntüleri olarak kendini belli eder. egzama olan kişilerde düzeyi aşırı derecede kurur ve çatlar.eğer cildinizin egzamaya yatkınlığı varsa, egzama sorunu yaşamadan önce önlem almaya çalışmalısınız. bulaşık yıkarken ve temizlik yıkarken mutlaka eldiven kullanmaya çalışın.ayrıca fazla kimyasal barındıran temizlik malzemeleri ve sabunlardan uzak durmalı daha doğal ürünlere yönelmelisiniz. tüm bunların dışında sürekli olarak ellerinizi değerlendirmeniz gerekir.cildinizin diğer bölgelerinde egzama oluşuyorsa kullanmış olduğunuz kozmetik ürünlerine dikkat etmemiz gerekir. özellikle cildinize parfüm sıkmamaya çalışın.
egzama ile savaş denince akla ilk gelen bitki aloe vera bitkisi dir. aloe vera jeli sayesinde egzama oluşan bölgelerde enfeksiyon riskini de azaltmış olursunuz.cildinize iyice nemlendiren aloe vera egzamanın belirtileri hafifleterek cildinizi dış etkenlerdende korur.
ayrıca papatya iltihap önleyici özelliğe sahiptir. bu yüzden papatyadan yapılmış doğal kremler egzama sorunu yaşadığız bölgelere sürebilirsiniz.dilimlenmiş salatalık suyun içine koyarak bir iki saat kadar buzdolabında bekletin sonrasında bu suyu egzama sorun yaşadığımız bölgelere sürün yapmış olduğunuz bu işlemi haftada en az 3-4 kez tekrarlamaya çalışın.bunları dışında meyan kökü , zerdeçal , sarı kantaron , lavanta , yulaf tozu da egzama rahatsızlığına iyi gelen bitkisel çözümlerdir.
ancak tüm bunlara ihtiyaç kalmaması için eğer bir alerjiniz varsa neye alerjimiz olduğunu önceden belirlemeniz ve mutlaka bir doktora görünmeniz gerekir.egzama sorunu yaşamamak için öncelikle kendi kişisel alışkanlıklarınızı değiştirmekle işe başlayabilirsiniz.