0

göreceğimiz görüntünün retinanın arkasına gelmesi ile ortaya çıkar.doğuştanda meydana gelebilir,sonradanda orta yaşın üzerindede meydana gelebilir.yakını göremez insan.

0

kıvrımlı korneanın düzleşmesi ile meydana gelir bu neden den dolayı göz basık hale gelir

0

uykusuz kalmak sabaha kadar oturmak mesela telefon başında cok zaman harcamak yada bilgisayar başında cok zaman harcamak gözleri bozar ve uzagı görmemize engel olur bunun icin gözlük kullanabiliriz dinlendirici gözlüklerden kullanabiliriz

1

gözün çok hasas bir yapısı vardır bundan dolayısıyla, gözüne iyi bak.

0

bazen genetiktir bazen ise çevresel nedenlerden olabilir.ince kenarlı mercek ile düzeltilebilir.görüntünün retinanın arkasına düşmesi hastalığıdır.

0

çok televizyon izlemek bilgisayar oynamak

0

hipermetrop gözün odaklanamama problemiyle ilgili gözde oluşan yakını görememe sorunu dur göz tabakasının düzleşmesinden oluşur ve yaşa bağlı olarakta ilerleyebilir

0

hipermetrop yakını görememe sorunudur miyop ise uzağı yakına ne kadar çok bakarsak göz uzağa tembelleştiği için uzağı görememe problemi yaşarız yani miyop oluruz farklılıkts gösterebilir. ne kadar çok uzağa bakarsak o kadar çokta yakını göremeyebiliriz. tabi ki yaşlada alakası vardır genetikte öyle eskiden gözlüksüz tedavi yöntemi ise nesneleri inceleyerek yaparlarmış örneğin uzağı göremeyen birini sürekli uzağa bakmasını söylerlermiş belirli sürelerde dengeleyerek tedavi edilirmiş

0

yakını görememe durumuna denir. kitap okuma, örgü örmek gibi işlerde gözlük olmazsa zorluk çekmenize yardımcı olur.

0

bunun birçok nedeni vardır:
-uykusuz kalmak
-saatlerce bilgisayar veya telefonla vakit geçirerek gözü yormak
-göze bakım yapmamak (çaylı pamuk,patates vb.)
-göz çok az bozuksa gözlük takmayınca bu hastalık ilerleyebilir
-odaklanma egzersizi yapmamak

0

gözün hipermetrop olmasındaki en büyük neden gözün kırma gücünün yetersizliğidir gözün kırma gücünün yetersizligi ise bazı nedenlere bağlı gelisebilir bunlar gözün küçük olması, gözün kırma gücünün eksik olması ve gözün yakınö görmek icin yeterli güce erişememesi şeklinde sayilabilir.

0

gözün hipermetrop olması uzun tv ve pc ekranı karşısında kalma ve uykusuzluktan olur.

0

göz genellikle genetik nedenlerle hipermetrop olur. bir de hipermetropla aynı sorunları yaşatan ancak birbirinden farklı şeyler olan presbitlik vardır. presbitlikte göz kusuru yaşa bağlı iken hipermetropta yaş önemli değildir. hani bir söz vardır ya halk arasında olacağı varsa olur diye. aynen öyle olacağı varsa oluyor. genetik mekanizmamızı düşünecek olursak dnalarımızda 46 kromozomumuz var. bunların 23'ü babadan 23'ü anneden geliyor. ikisinin eşeysel olayları yönettiğini de hesaba katarsak eğer 44 kromozomuzun içinde herhangi bir yerde anadan baskın babadan çekinik veya babadan baskın anadan çekinik veya ikisi de baskın olacak şekilde bir çift göz geni olduğunda hipermetropluğun çıkma olasılığı yüksektir.

hipermetropluk bir göz kusurudur ve insanlar bu göz kusuru nedeniyle uzağı göremezler. genellikle yaşlılıktaki presbitlikle karışır ancak presbitlikte sorun göz merceğini çeken kirpiksi cisimlerin işlevini yapamaz hale gelmesiyken hipermetroplukta gözün şeklinin sıkılaşması, enine veya boyuna bir büyüme neden olabilir. sonuçta ikisi de sarı benek'e ışık doğru açıyla düşmediği için sıkıntı yaşar. ince kenarlı mercekle bu sorun çözülebilir. ikisinin de çözümü aynıdır.

televizyon ve bilgisayar gibi araçların bizim gözlerimizi bozduğu tezi daha kabul edilebilmiş bir tez değildir. ki bu tarz göz bozuklukları genelde miyopi olarak görülür. yakını kişi iyi görebilir ancak uzağı bulanık görür. hipermetroluk ise kişinin yakını bulanık görüp uzağı iyi görmesidir.

hipermetropluktan kurtulmak olan kimse iki şey yapabilir. birisi dediğim gibi ince kenarlı bir mercek almak, ikincisi ise gözünü çizdirmek. göz çizdirmek lazer ile yapılan bir işlemdir. bir ameliyattır. ameliyat olduğunu bilerek hareket etmek ve ona göre düşünmek gerekir. her ameliyat gibi riskleri mevcuttur. lazer ile göz çiziminde farklı yöntemler olsa da genellikle kornea kaldırılır ve gerekli müdahale göz merceğine yapıldıktan sonra kornea yerine yerleştirilir. önceden uzun olan tedavi süresi bugünlerde çok kısa bir hal almaya başlamıştır. ancak gene de bir kayıp yaşamıyorsunuz denemez. ameliyatların sağı solu belli olmaz. ayriyeten bir çok insan belli bir süre sonra göz numarasının tekrar büyümesini yaşamıştır. tedavi süresi kısaldıkça göz numarasının tekrar büyümesi olayının olabildiğince rafa kalktığı iddia ediliyor ancak yeterli bilgiye yakınlarımdan ulaşamadım.

0

hipermetrop gorulen cogu insanda dogustan gorulmektedir

0

hipermetrop denilen hastalık doğuştan da gelmektedir. bunun yanında sadece doğuştan değil yaşın belirli bir yere ulaşmasından ötürüde meydana gelmektedir. halk arasında buna yakınını göremem de denilmektedir. yani olan nesneyi yada bakılan nesneyi tam net görememedir yani bu da bulanıklığa çıkmaktadır. bu hastalık özelllikle çocuklarda görülmektedir bu hastalığın görülmesinden itibaren çocuklara gözlük takılmalıdır.

0

teknolojik altelere yada çok ışık veren bir yerlere gözle bakmaktan dolayı olabilir .

0

bunun sonucunda insanlar gözlüktakmak zorunda kalır bu onlar icin uzucu birseydir.

0

kitap okuyarakta hipermetrop olabilinir cunku cok yaindan bakildigi icin bu sekilde dusunuyorum. uzaktan okunursa sıkınti olmazda yakindan olur.

0

bende bir miop olarak hipermetopun ne oldugunu acıklaycagım. insanlar tam olarak bunun yakını görememe olayı oldugunun karşılıgını bilmemektedir. cok yakından bakmak başlıca etkileridir. televizyon, telefon, bilgisayar ve diger tum eletironik aletler cok etkiler

0

miyop hastalığından aşırı kıvrımlı korneadan söz edebilirken hipermetrop da işe bu tabakanın fazla düzleşmesi söz konusudur.ayrica gözün şekli bu kez ön ve arka yüzeylerinden basın hale gelerek daralır. ailesinde hipermetorp hastası olan kişilerde bu durumun oluşması daha olasidir