0

ne zaman bitecek acaba diye düşünüyorum kitaplarım var diye konuştu kadar da çok önemli olduğunu ifade etti kadar da çok önemli olduğunu ifade etti kadar çok önemli olduğunu söyledi diye bir gerçek ki o kadar da güzel oldu bu kadar da güzel oldu o kadar da çok iyi biliyorum o kadar çok önemli olduğunu söyledi kadar çok şey ifade ettiklerini anlasınlar diye konuştu çok önemli olduğunu ifade etti ve bu konuda çok önemli olduğunu ifade ederek kadar çok iyi bir evlilik teklifi geldi bana bir şeyler yapmak zorunda olduğum bir fotoğraf kadar güzel bir şey varsa söyleyin de ağzınızın tadını çıkarın beni takip et geri dönerim sana da günaydın emutlu hayırlı olsun bu etiketi bulduk kadar çok önemli bir adım daha ileri sürülen ses tonu kadar masum bir şey var da çok önemli olduğunu ifade ederek şunları söylüyor kadar çok önemli olduğunu söyledi çok güzel olmuş bir şey var da yalnızlar olarak da bir şey var da yalnızlar olarak kabul edilir bir gün önce bir fotoğraf paylaştım çok iyi biliyorum çok iyi geldi bu kadar çok önemli olduğunu söyledi ve ekledi bir fotoğraf paylaştım kadar da güzel

0

en neti gençliğe hitabesinde bulunan sözlerinin tamamıdır ülkenin geleceği durumu yılları öncesinden görmüştür

0

atatürk çok ileri görüşlü bir kişidir gerek kurtuluş savaşı zamanında çok önemli kararlar vemiş olup tarihi değiştirmiştir bir savaşta yine komutan olarak çıkmış olduğ düşman askerlerin önlerini keseceğini bilmiş yönünü değiştirmi ve birçok mehmetçiğimizin hayatını da kurtarmıştır bir savaşta ise ben size taruzu değil ölmeyi emrediyorum diyerek savaşta büyük önderlik etmiştir gerek savaş bölgelerinde yatarak savaşı yönetmiş staratejik olarak kazanmıştır bu yaptıkları ile tarihe damga vurmuş olup birçok güzel işler yapmıştır bir yandan ise gençlipe hitabesini yazarak ne durum olduğunu ise belli etmiştir mühendislere yo göstererk şerit yapmalarını önermiştir birçok güzel işler başarmıştır büyük usta yaşa mustafa kemal paşa yaşa

0

sadece gençliğe hitabe bile onun ileri görüşlülüğünün başlı başına bir göstergesi.
''cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.
bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler.
hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. millet, fakru-zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.''

0

lozan sözleşmesi.kadın haklarını ilk lanse eden liderdir.askeri dehasını anlatmaya buradaki satırlar yetmez.basiret, ileri görüşlülük dahiyane zekasının yansımasıdır.

0

geldikleri gibi gidecekler :d iyi günler mustafa kemal paşa

0

gençliğe hitabeyi yazmasıdır bu ileri görüşlülüğüne en büyük örnektir

1

bunu saymakla bitiremeyiz tabiki ancak birkaç örnekle yine de açıklamak gerekir tabii. bizim bahsettiğimiz kişi yani ulu önder mustafa kemal atatürk unutmayalım ki dünyada yüzyılın adamları ya da liderleri seçilirken 1000 yılın insanı seçilmiştir öncelikle bunu hatırlatarak başlamak isterim. ileri görüşlülüğü ile mutlaka her konuya çözüm bulması ve hoşgörüsünün sonucudur bu. ileri görüşlülüğü ile ilgili çok örnek verilebileceği gibi en büyük emeği verdiği ve bir halkı baştan yaratıp kurduğu cumhuriyet üzerine çok kaygılı olduğu bir gerçekti ve bunun üzerine yazdığı “gençliğe hitabe”yi okuyup onu anlayabiliyorsak taa 100 yıl öncesinden ileriyi nasıl gördüğünü ve verdiği öğütleri, gösterdiği çağdaş ve uygar yolu anlamaya yeter de artar kanımca. verebilecek çok örnek olmasına rağmen sadece gençliğe hitabe dahi bence ileri görüşlülüğü hususunda akıllarda onu sevmeyen insanlarda dahi şüphe bırakmaz ve bırakmamalıdır.

0

atatürk'ün ileri görüşlülüğünün çanakkale zaferi en büyük kanıtı olarak gösterilir. düşmanın hangi yolla ne yöntemle geleceğini tahmin edip ona göre bir yol izlemiştir samsuna yolculuğa çıktığında yine düşmanı sezinleyip yolunu değiştirerek samsuna gitmiştir ve halifelik saltanatı kaldırarak ortadaki ikilemi yok etmiştir harf inkılabını getirip yazıda ve okuyuşta birliği sağlamıştır gençliğe hitabede vatanın bir toprağına zarar verseler sen o bir toprak için mücadele etmen gerektiğini o kudretin asil damarlarında mevcut olduğunu söylemiştir çünkü türk milleti bağımsızlığına düşkün bir millettir

0

mesele ataturk canakkale savasinda dusmanin nerde cikabilecegini tahmin etmistir ve tahmin ettigi dusundugu gibide olmustur. bu onun ileri goruslulugunu gosterir. bide sinema ve radyo hakkinda ileri goruslulugunu gostermistir.

0

atatürk'ün çok sayıda sözü var. bu zamanlara dair bile onca öngörüde bulunmuş. türk insanı kendini her yerde ve her zamanda belli eder. toplum hep aynıydı aynı kalmaya devam ediyor. atatürk bir çok şeyi değiştirmeyi başarsa da bu saatten sonra onun gibi birini daha göremez aynı yerde sayarız

0

öncelikle atatürk çok büyük bir adamdır bir daha dünyaya onun iyi bir adam geleceğini düşünmüyorum şimdi atatürk'ün birkaç sözleri var ya benim aklımda kaldı onları söyleyeyim size mesaj yolunda yürüyen bir yolcunun yalnız ufku görmesi kafi değildir muhakkak ufkun ötesini görmesi şarttır yani bence müthiş bir şey ya müthiş bir söz ben bu sözü mesela hep örnek alırım konuşurum arkadaşlarıma söylerim işte arkadaşlar derim bu söz mükemmel falan ben bu sözüm çok beğeniyorum.

1

çanakkale zaferi buna büyük bir örnektir

0

atatürk ümüzün ileri görüşlüğünü destekleyen en elle tutulur örnek yaşadığımiz bu günleri de göz önüne alarak gençliğe hitabe si sır.

0

atatürk tek bir sözü ile bile bizlere kendine hayran bırakır ancak biri vardır ki o en asil olanıdır şahsımca:geldikleri gibi giderler.
ileri görüşün kendisi bu sözdür,millete olan inanç ve çalışkanlık ve vizyon bu sözü o imkansız denilen dönemde söyleyebilmiştir.

0

gençliğe hitabe en iyi örneğidir okumanızı tavsiye ederim bide geldikleri gibi giderler sözü örnektir

0

atatürk her adımınınatarken ileri görüşlüydü bence. 19 mayısta samsuna çıkması bile olacakları düşünüp bir nevi imkan vermemek için başka yola girmesi içindi. ya da kurtuluş savaşında söylediği geldikleri gibi giderler sözü de bu nedenleydi ileri görüşlüydü çünkü olacakları tahmin edip olmasına imkan vermeden çaresini buluyordu. saltanatı kaldırdı çünkü çağdaş bir ülke olmamızı istedi. kadınlara seçme seçilme hakkı tanıdı çünkü günümüzde bile kadınların ezileceğini biliyordu.

0

ıkı serıtlı yol yapan muhendıslere nufusun ılerıde cok artacagını belirterek 4 serıtlı yol yaptırması

0

bu milleti ancak bu millet kurtarabilir sözü kurtuluş savaşında zafer inananların olmuştur.

1

mustafa kemal atatürk sovyetler birliği ile ilgili: sovyetler birliğinin bir gün yıkılacağını söylemiştir. ve sovyetler birliği 1990 larda yıkılmıştır.