0

defteri amal ın yazarı tanzimat dönemi edebiyatı larından olan ziya paşa'dırziya paşa ise aslında abdülhamid ziyaeddin dir 19 yüzyılda osmanlı devleti'nin en önemli devlet adamlarından biridirtanzimat döneminde en çok eser veren biryazardırdefteri amal da tanzimat dönemi kitaplarından biridirziya paşa 17 mayıs 1980'de ölmüştürbenim bildiklerim bu kadar

0

defteri amal kitabının yazarı tanzimat dönemi sanatçısı ziya paşa'dır. kitap anı türü eseridir. kitap jean jacque rousseau'nun "itiraflar" adlı kitaptan esinlenerek yazılmıştır.

0

tanzimat döneminde ziya paşa tarafından anı , hikaye türünde şahsen yazılmıştır.

0

defteri amal ziya paşa tarafından tanzimat döneminde yazılmış bir anı türüdür.

0

tanzimat devri yazarlarından ziya paşa tarafından yazılmıştır.

0

tanzimat edebiyatı sanatçısı olan ziya paşa tarafından yazılmıştır eser anı türündedir

0

defteri amal'in türü anıdır . ve ziya paşa bu eserini jacque rousseaunun itiraflar adlı kitabından ilham olarak yazmıştır

0

yazarı dymuştum ama okumadım ziya paşa kitabın yazarı

0

defteri amal kitabının yazarı tanzimat edebiyatı sanatçısı ziya paşa 'dır.defteri amal kitabının türü anıdır. jean jacque rousse 'nun itiraflar kitabından esinlenerek yazmıştır. ziya paşa bu kitapta çocukluk anılarını yazmıştır ; fakat kitabı tamamlayamamış , yarım kalmıştır. yazarın diğer bir önemli eseri ki genelde sınavlarda da çıkar "şair evlenmesi" dir. bu eserin pek çok kez tiyatro oyunu da yapılmıştır ve bu eseri de türk edebiyat tarihinin batılı anlamda yazılmış ilk tiyatro eseridir. yazar 1825-1880 yılları arasında yaamıştır . aynı zamanda valilik , mutasarrıflık , müsteşarlık gibi devlet görevlerinde de bulunmuştur. asıl ismi abdulhamit ziyaettin'dir. lakin yazar olarak ismi uzun olacağını düşündüğü için kısaltarak ziya "nick"ini kullanmıştır . pek çok atasözü gibi uyaklı kafiyeli derin anlamlı beyitleri vardır . insanı hepiciği derinden etkiler ,iyi tesbitler yapar .

0

terkibi bentleriyle meşhur olmuş ziya paşaya ait olan bir eserdir defteri amal

0

bu kitabın yazarı tanzimat edebiyatı sanatçısı ziya paşadır.

0

tanzimat döneminde ziya paşa tarafından kaleme alınmıştır.

0

valla bir adam yazmisti ziya paşama kim.nerden bileyim ama eskilerden çok eskilerden. tarihin eserleri yeni yeni değerleniyor ışte. yarın ne yapsak acaba kimler neler yapıyor havalar serin ya hiç birsey yapılmıyor. bu site neden kuruldu kuranın kazancı nedir. bize bu kazançları veriyor. aslında iyi buda güzel birşey de herseyde bi hayır vardır yani umari m öyledir. gelecekte değerlenecek kitaplar var acaba biz o günleri görecekmişiz kim bilir yasamak lazım. kim gitmek ister ki. kitap in yazarı da öyle idi ah şu yazarlar neler neler yaşadılar acaba. gelen giden bu dünya öyle yarin senin sonun ne olacak dusundun mu acaba yarin ı.bosver bi sn sonra nolacak diye düşün kural tanıma para lazım o yüzden herkes burada ya bakalim kazanç ne olacak umari m iyi olur belki borçlar kapanır izleyelim görelim sonuçlar nolacak. güzel olur secimde geliyor herşey zam zam bakalim neler neler olacak okuyalım çocuklar.

0

tanzimat döneminin sanatçısı olan ziya paşa'nın ürünüdür. kendisi defteri amal çocukluk anılarından kaynaklanarak bir eser vermiştir.

0

ziya paşadır. ziya paşa, tanzimat edebiyatı yazarlarından olan, eski ve yeniyi bir araya getiren bir yapıya sahipti.

0

tanzimat edeviyatı sanatçısı ziya paşadır. jean jacque rousseanun itiraflar adlı kitabından ilham alınarak yazılmıştır.

1

tanzimat edebiyatı sanatçısı ziya paşadır

0

ziya paşa'dır. bu tür anı olarak yazılmıştır ve oldukça meşhurdur. tanzimat dönemi'nde yazılmıştır. defter-i amal , amel defteri alamına geliyor.

0

tanzimat dönemi edebiyat sanatçısı ziya paşadır.

0

ziya paşa tarafında yazılmış tanzimat dönemine ait bir kitaptır