0

yağmurdan sonra güneş ışınları ile oluşur.

0

yağmur yağdıktan sonra güneş ve su damlalarının yansımasıyla olusuyir

0

gökkuşağı ışık ışınlarının su damlaları içinden geçerken kırılmasıyla ve yansımasıyla oluşur. bir ortamın içinde hareket eden ışık ışınları başka bir ortamla karşılaştıkları zaman ya yansıyarak aynı ortamın içinde kalırlar ya da kırılarak diğer ortama geçerler. yansıma durumunda ışığın ara yüzeye geliş açısı ile dönüş açısı aynıdır. ancak kırılma sırasında açı değişir. kırılma açısı ortamların kırılma indisleri tarafından belirlenir. ayrıca kırılma indisi ışınların dalga boyuna bağlı olarak değiştiği için farklı renkteki ışınlar farklı açılarla kırılır. örneğin beyaz ışık farklı dalga boylarındaki ışınların bir bileşimleridir. farklı dalga boylarındaki ışınlar bir prizmanın içinden geçirildiği zaman farklı açılarla kırılır. böylece beyaz ışık kendini oluşturan farklı renklerdeki ışıklara ayrışır. kırılma açısı kırmızı renk için en büyük,mor tenk için en küçüktür.gökkuşağının oluşumu da ışığın prizmadab geçerken renklere ayrışmasına çok benzeten bir süreçtir.işık ışınları, su damlalarının içine girerken ve çıkarken birer kez kırılmaya uğrar. ayrıca damlaların içindeyken birkaç kez yansıyabilirler.işınlar damlaların içinden çıkmadan önce bir kez yansıdıkları zaman renklerin dıştan içe doğru kırmızı,turuncu,sarı,yeşil,mavi,lacivert,mor olarak sıralandığı gökkuşakları oluşur.işınları iki kez yansıdığı zamansa renklerin sıralanışı tersine döner. işık ışınlqrının iki ya da daha fazla kez yansımasıyla da gökkuşakları oluşabilir. ancak böyle gökkuşakları genellikle çok solgundur.

0

yağmur yağdıktan hemen sonra ortaya çıkar güneşten sonra çıkan renklerdir

0

gökkuşağı yağmur yağdıktan sonra güneş kendini belli edince oluşur

0

gökkuşağı güneş ışıklarının yağmur ya da sisin içinden geçerken kırılmaya uğramasıdır. yay şeklinde renkli olarak görünüyor. içinde mor ,mavi, turuncu ,kırmızı, sarı, yeşil renkleri vardır. güneş ışığının rengi beyazdır .tüm renkleri içinde tutar o renkler gökkuşağı aracılığıyla ayrılırlar .gökkuşağının olması için güneşin olması mecburidir. eğer bulutlar güneşin önüne geçerse gökkuşağı oluşmaz .yarım çember şeklinde görülür .eğer çok yakından bakılırsa koni şeklinde de görülebilir .gökkuşağının görülebilmesi için yağmur yağması gerekir .ışıklara yağmur vurması gerekir .bunu görebilmek için güneşe arkamızı dönmemiz gerekiyor .genelde sabah saatlerinde ve akşam üstleri görülüyor . yağmur ve güneşi aynı anda görmek pek mümkün olmadığı için ,gökkuşağını uzun süre izlemekte mümkün değildir.

0

gökkuşağı genelde güneş varken yağan yağmurdan sonra oluşur bunun nedeni bildiğim kadarıyla ışığın kırılmasıyla ilgili bir şeydi.

0

gökkuşağı ışığın su damlaları içerisinden geçerken kırlması sonucu oluşur.

0

gökkuşakları ışık ışınlarının sudamlaları içinden geçerken kırılmasıyla ve yansıması ile oluşur. bir ortamın içinde hareket eden ışık ışınları başka bir ortamda karşılaştıkları zaman ya yansıyarak aynı ortamın içinde kalırlar ya da kırılarak diğer ortama geçerler. yansıma durumunda ışın arayüze geliş açısı ile dönüş açısı aynıdır. ancak kırılma sırasında açı değişir. kırılma açısı ortamların kırılma indisileri tarafından belirlenir.ayrıca kırılma indisi ışınların dalga boyuna bağlı olarak değiştiği için farklı renkteki işınlar farklı açılara kırılır.örneğin beyaz ışık farklı dalga boylarında ki ışınların bir bileşimidir.farklı dalga boylarında ki işınlar bir prizmanın içinden geçirildiği zaman farklı açılara kırılır. böylece beyaz kışlık kendine oluşturan farklı renklerdeki ışıkları ayrışır.kırılma açısı kırmızı renk için en büyük, mor renk için en küçüktür.kuşanm oluşumu da ışığın prizmadan geçerken renklere ayrışmasına çok benzeyen bir süreçtir.

0

gökkuşağı ışık ışınlarının su damlacıkları içerisinden geçerken oluşur.

0

gökkuşakları işık ışınlarının su damlaları içinden geçerken kırılmasıyla ve yansıması ile meydana çıkar.

0

gökkuşağını yağmurun ardından görürüz güneşin ışıklarıyla alakalı gerçekleşen bir durumdur .

0

önce yağmur yağar ardından güneş çıkar ve gökkuşağı oluşur. arada gerçekleşen süreci tam olarak bilmediğim için yazmadım

0

yağmur ve güneşin birlikte oluşturduğu tezatligin oluşturduğu ahenk

0

yağmur damlalarının güneş ışığına yansıyarak meydana gelen muhteşem bir görüntüdür.

0

güneş ışınlarının yağmur damlalarında veya sis bulutlarında yansıması ve kırılmasıyla meydana gelen renk cümbüşüdür.

0

gmokkuşakları ışık ışınlarının su damlaları içinden geçerken kırılmasıyla ve yansımasıyla oluşur. bir ortamın içinde hareket eden ışık ışınları başka bir ortamla karşılaştıkları zaman ya yansıyarak aynı ortamın içinde kalırlar yada kırılarak diğer ortama geçerler.

1

gökkuşağı yağmur yağdıktan sonra ortaya çıkar.çok güzel bir görüntü çıkarır gökkuşağı.işık ışınlarının su damlacıkları içinden geçerken ışığın kırılması ve yansımasıyla oluşuyor.halk arasında benim dediğim gibi yağmur yağdıktan sonra ortaya çıkar.

1

gökkuşağı yağmurdan sonra oluşan ve bize güzel bir görüntü oluşturan renk cümbüşüdür. gökkuşağı ışık ışınlarının su damlaları içinden geçerken kırılmasıyla ve yansımasıyla oluşur. gökkuşağı kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, lacivert ve mor olmak üzere 7 farklı renkten oluşur.

1

gökkuşağı oluşumunda ilk olarak direkt olarak güneş etkili olmuştur güneş ışınlsrı kırarak yansımayla oluşur.kırılmalr sonucunda oluşur ve yapmu taneleri kırılaral kormuzı, turuncu sarı yeşil mavi laciver ve mor ışıklarla oluşumuna denir.böylece gök yüzünde güzel bir görünüm olur ve bunun fotoğraf ları çekilir.