4

rahip kime denir?

102 cevap
1

rahip, genellikle manastırda yaşayan din adamlarına denir. rahip, papaz, keşiş, aslan anlamlarına da gelir. örneğin, bir rahip ormandaki bir geyiği parçaladı, derken burada burad rahip aslan manasında kullanılmıştır. bir kilisede rahip, istavroz çıkardı, derken, burada keşiş anlamında kullanılmıştır.

0

hristiyanlardaki din adamına rahip denir. hristiyan rahip kadınlara ise rahibe denir. rahiplere bazen papaz ve peder de denir. rahip arapça kökenli bir kelimedir. temel görevleri kiliseyi idare etmeleridir. 6 veya 7 yıl eğitimden sonra piskopos tarafından rahipliğe atanır. en önemli görevlerden biri ayinlerde kurban kesmektir.

1

hristiyan din adamlarına rahip kadınlara rahibe denir.

1

rahip hırıstiyan din adamlarına verilen bir isimdir.rahip kelimesinin kökeni arapça kökenlidir rahip baba anlamınada gelmektedir.

0

hristiyan din adamıdır rahip kendi inançlarına göre çeşitli vazifeler edinmişlerdir ama çağımızda 2018 yılında rahiplerin hristiyan toplumlar üzerindeki etkisi eskidekinden çok azdır

0

rahip hıristiyanlığın ibadet yeri olan kimselerdi incan'daki imam gibi onlar hocadır orada

0

hristiyan din adamına rahip denilmektedir.

1

hristiyanların din adamlarına rahip denmektedir.

0

hırıstiyan dininin bir din adamıdır aynı bizim islam dinimizin imamlar gibi. rahipler günah çıkarırlar

0

rahip hristiyanlık dininde görevli olan bir din adamıdır.gorevi günah çıkarmak, incili öğretmek ve anlatmak ,kilise için hayir toplamak, kötü ruhları kovmak .

0

rahip hristiyan dininde tanrı ile insan arasındaki iletişim sağlamaya köprüyü kuran, dini merasimleri yönetmekle hükümlü din adamıdır.dini inanç gereği"dirilişten sonra insanlar ne evlenir ne de evlendirilir, gökte ki melekler gibidirler" hz.isa'nın bu sözleriyle rahipler evlenmezler hayatları boyunca da tanrı'ya ibadette bulunurlar.

0

öncelikle rahip ve papazı birbiriyle karıştırmamak gerekir.
hristiyanlarda genellikle manastırda yaşayan din adamlarına kesislere rahip denir.

0

hristiyan erkek din adamlarına verilen isimdir bayanlarına ise rahibe denmektedir

0

hristiyan din adamlarına verilen isimlerdir.

0

bizde nasil imam ise hristiyanlar da da rahip :)
bizde ki camilerde gorev yaparken rahip ler kiliselerde gorev yapar.
her ikisinin ortak yonu inandigi dini icin calismasi.:)

0

rahip avrupa’da meşhur olan hıristiyan dininin kilise adlı tapınaklarındaki söz sahibi kimselere verilen kelimedir. ve bu rahipler dünyanın en akıllı insanlardır. çünkü daha rönesans ve reform hareketleri çıkmadan önce bilim kiliseye bağlıydı .bilimi din yönetiyordu. rahip olan kişiler ise din konusunda kendini adamış insanlardır ve hemen hemen bilmedikleri hiçbir şey yoktur. bu kimseler bakire kimseler olur asla çocuk yapmazlar ve günah işleyemezler. isa peygamberimizin yardımcıları gibi gözükürler ve o yüzden ortodokslar ve katolikler olarak hristiyanlar ikiye ayrılır ama hepsinin din görevlisi papa ve rahiplerdir

0

hristiyan din adamı hristiyan dini savunan ve kurallarına uyan din insanı

0

rahip hristiyan din adamıdır.hristiyanların ibadet yerlerini olan kilisede görevli olan diğer bir adıyla papaz da denilir.en son gündemimizde olan rahip branson diye bir ajan açığa çıkmıştı ülkemizde onu ziyarete diğer kiliselerinin rahipleride ziyaretine gelmişti medyadan takip edebildiğim kadar.

0

rahipler bizdeki imamlar işte. papaz da diyanet işleri başkanımız. öyle düşünün. hristiyanların din adamlarıdır yani rahipler.

0

hristiyanların sahte uyduruk din adamlarına rahip denir bazen papaz bazen soytarı bazen