0

milli bayram ülkelerin kutladığı, zaferlerini taçlandırdığı, anılarını canlandırdığı, atalarını yad ettiği bir bayramdır. bizim milli bayramımız 29 ekim. 29 ekim’de düşmana tutsak olma eşiğine gelmiş bir vatanı atalarımızın vargücü ve inancıyla kurtarmış ve bu şerefli günü tarihe yazmışızdır. 29 ekim 1923 te cumhuriyetimiz kurulmuş ve 95 yıldır hep aynı heyecanla kutlamaktayız. ve ilelebet bu heyecan ve gururla kutlayacağız.

0

milli bayram bir milletin topyekün olarak kutladıkları önemli günlerden biridir. tarihte önemli bir yeri olan bir gündür. milli bayramlar bir milletin asil geçmişini bizlere hatırlatır. ayrıca bu günler bir milletinin nasıl temiz bir geçmişe sahip olduğu ve ataların vatanları uğruna nelere katlandığını bir göstergesidir. bir millette ne kadar milli bayram varsı o millet gerçekten asil bir geçmişe sahiptir. bu günleri hatırlayarak atalarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. bundan dolayı vatanımızın, bayrağımızın ve toprağımızın kıymetini bilmeliyiz. bu vatan hiç de kolay kazanılmadığı kutlanan milli bayramlar göstermektedir. ülkemizde milli bayram olarak kutlanan zaman dilimleri şunlardır; 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı, 19 mayıs atatürk'ü anma ve gençlik spor bayramı, 30 ağustos zafer bayramlarıdır.

0

milli bayram bagimsiz ozgur ulkelere ait mili bayramlardir bizim milli bayramlarimiz sayman gerekirse sunlardir 23 nisan ulusal egemenlik bayrami , 19 mayis genclik ve spor bayrami , 30 agustos zafer bayrami , 29 ekim cumhuriyet bayrami , 15 temmuz bayrami vardir bunlar kendi anlimizin teriyle kazandigimiz milli bayramlardir milli bayramlar her yil aybi gunde kutlabir her yil kutlanma gunu degismez sabittir

0

mili bayramlar önemlidir. ülkenin ulusal bayramlarina denir .mili bayramlar ülkeler için çok anlam taşir mili değerlerimizi hep yaşatalim tarihimiz gecmişimizi hiç birzamn unutmayalim.

0

milli bayram,bir ülkede kutlanan olursan içerikli bayramlara verilen attır. amerikan bağımsızlık günü cumhuriyet bayramı, canada günü ve dominyon günü bunları örnek verilebilir. genelde milliyetçi bir içeriğe sahip olan bu bayramlar; o ülkenin ulusal bağımsızlık savaşını kazandığını gün, resmen tanındığı gün, önemli bir olaya şahit olduğun gün ya da etnik mitolojik önemi olan bir gün kutlanabilirler.

0

milli bayram bir ülke içinde aynı değerleri paylaşan ulusun ve ulusa ait güzel olayların herkesçe kutlandığı kutlama törenleridir

0

milli bayramlar, milletimizin değer verdiği günlerdir. dini bayrasmlar hariç geride kalan özel günler, milletçe değer verdiğimiz bayramlardır. 29 ekim 19232te ilan edilen cumhuriyet'in her sene kutlanılması, 23 nisan'da tbmm'nin açılışını ve çocuk bayramını kutlamamız, 30 ağustos zafer bayramı'nda ülkemizin düşmanlardan kurtulduğumuzu kutladığımız günler önemli günlerdir.

0

milli bayram milletçe ortak kabul edilen önemli kahramanlık günlerinin kutlandığı bayramlardır. 23 nisan, 29 ekim gibi

0

milli bayram yani sadece bizim milletimizin bayramı demektir geçmişten atamızın mesel 23 nisan milli egemenlik ve çoçuk bayramı yani milli bayram sadece bizim milettimizin bayramı milli yani türk milleti sadece onun oldugunu anlatmak için boyle yani

0

bir ülkeye özgü önemli olayların kutlandığı gündür . 29 ekim cumhuriyet bayramı , 23 nisan cocuk bayramı gibi

0

bulunan ülkenin kendi tarihlerinde oluşmuş olan olumlu gelişmeleri bu şekilde ifade ederek kutlamasına denir.ülkeye özel olduğu için de özeldir.

0

milli bayram bir ülker tarafından düzenlenen kutlanan bayramlardır bu bayremler tüm insanlar terefından kutlanır ve üğürkanır bu bayramlarda ama birlik beraberliği temsil etmektir

0

milli bayram o ülkenin tarihindeki ya da o ülkenin değer verdiği günlerdeki kutladığı bayramlardır

0

milli bayram hepimiz için önemlimolan ve hep birlikte hutladığımız bayrama milli bayram diyebiliriz

0

milli bayramlar 29 ekim 10 kasim 23 nisan gibi gunlerimizdir

0

bizim milli bayramlarimiz 23 nisan 29 ekim ve 19 mayis

0

bir milletin yasadığı önemli olaylar ile ilgili yapılan merasime denir. birden fazla milli bayram vardır.

0

genellikle daha önce yaşanmış milletin içinde coşku uyandıracak olaylar ile halk arasındaki bağ sağlansın millet sevinsin diye yapılan bayramlardır nasıl desem 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı ne oldu büyük millet meclisi açıldı arada bağ kurulur ve milleti türkiye ye bağlılıklarını sağlanır

0

milli bayramlar ve dini bayramlar diye ikiye ayrılan bayramlarımız var diye niye bayramlar ramazan bayramı ,kurban bayramı gibi bayramlarımız vardır. milli bayramlar ise geçmiş yıllarda milletimizin savaştığı ve önemli olayların tarihinde kutlanlandığı bayramlardır.bunlar ;23 nisan, 30 ağustos ,19 mayıs ,29 ekim gibi bayramlardır.

1

milli bayramlar geçmişte yaşanan önemli olaylardan sonra devletçe belirlenen özel günlerdir. tarihi bakımdan önemli olan günler milli bayram olarak ülkemizde her yıl düzenli olarak kutlanır. türkiye'de kutlanan milli bayramlar ise 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı, 19 mayıs atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramı, 30 ağustos zafer bayramı, 29 ekim cumhuriyet bayramıdır. bu milli bayramlarda devlet daireleri tatil edilir. aslında her bir milli bayramda bugünlere nasıl geldiğimizi daha iyi anlamamıza olanak tanınır. milli duygularımız böyle günlerde daha ağır basar. cumhuriyetimiz ilelebet var olduğu sürece her yıl coşkuyla milli bayramlarımızı kutlamaya devam edeceğiz.