0

ben kokunun iyi bir teknik direktör olduğuna inanmıyorum. herkes hollanda liginde teknik direktörlük yapabilir. ancak türkiye ligi hollanda ligi yine kıyasla daha üst bir ligdir.cocu hollanda'daki gibi 4-3-3 sistemini oynatmaya çalıştı ancak bu ülkede bu sistem kolay kolay uygulanamaz .bu sistemi uygularsanız çok kolay gol yersiniz.cocu'da bu yüzden her maç 2-3 gol yiyordu bence çoktan gitmesi gerekirdi ancak ali koç cocu'ya bir sempati duydu.ve kokuyu biraz daha takımda tuttu.ancak taraftarlar cocuyu pek sevmediği için artık sabretmedi. ve son maçlarda stada gelmemeye başladı. bence ali koç'da bunu fark etti ve artık cocu yeter dedi ve kokuyu gönderdi bence çok haklı bir karar verdi şu an için başımızda olan teknik direktör cocuunun yardımcısıdır.bence o da gitgide koku gibi oluyor. ilk geldiğinde 2-3maç çok iyi bir futbol oynatan erwin korman ancak sonra 3 maç boyunca galibiyet alamadı bence fenerbahçe'nin başına kesinlikle bir türk hoca gelmelidir diye düşünüyorum.

0

gec alinmis bir karar olmakla beraber gelmesi de pek ise yaramdi.her türlu fenerbahcemize zarar oldu.su an bile sozlesmesini feshedemiyoruz.

1

çok iyi dayandı fenerbahçe yönetimi daha önce gönderilmeliydi. ali koç ilk yılında talihsiz bir dönem yaşıyor. fenerbahçe rezalet durumda kümeye oynuyor. cocu çok daha önce gönderilmeliydi ama ali koç orada ilk yılı ve ilk teknik adamı olduğu için biraz müsamaha gösterdi. aziz yıldırımın başkanlık kariyeri boyuncu hiç bir teknik adamı yarıda bırakmamış olması da birazcıkta olsa bence ali başkanın fazla sabır göstermesine yol açtı. cocu oyun düzeni oturtamamıştı. hollanda liginden sıyrılamayınca burada harap oldu. transferde de yaptıkları bir kaç yanlış hamle, sahada her hangi bir taktik anlayışı olmayan fenrebahçe, neticesinde alınan kötü sonuçlar ve sonunda cocuya tekmeyi vurdular. bence doğru karar verildi. zaten düzelecek bir durumda yoktu aynı taktiksel düzenle devam ediyordu.

0

fenerbahçe camiasi icin iyi oldu galibiyet sayisi artacak

0

bence cocunun gitmesi çok iyi bir karar oldu cocu iyi bir teknik direktör olamadı hiç bir zamanda olamayacaktır burayı hollanda ligi gibi sandı ancak burası hollanda gibi çömezlerin yeri değildir burası türkiye ligidir birazda olsa kaliteli futbol oynanıyor hollanda liginde 5 senede 3 sampiyonluk aldı diye burdada o sistemi oturtmaya çalıştı ancak başarılı olamadı olamaz tabi elinde klas bir oyuncu var valbuena gibi onu oynatmıyor sol bek olan ismaili sol kanatta oynatıyor ismail kimki sana gol atsın asist yapsın ben cocunun hiç teknik bilgiye sahip olduğunu düşünmüyorum o gidince takım biraz toparladı kendisine geldi diyebilirim her şey bence onun yüzündendi ali koç bir yere kadar sabretti ancak baktı taraftarlar artık cok sinirleniyor futbolculara falan küfür geliyor dayanamadı ve cocuyu kovdu yerine ise cocunun yardımcısı koeman kaldı koeman fenerbahçenin başında şuan 4 maç oynadı 2 galibiyet 1 beraberlik 1 de mağlubiyet aldı cocuya göre baya başarılı bir dönem geçiriyor ancak son oynanan trabzonspor maçındaki oyununu hiç beğenmedim böyle oynatırsa takımı işimiz zor bakalım neler olacak bugün maçımız vsr.

0

bence phillip cocu'nun gitmesi takım için çok iyi oldu. çünkü fenerbahçe tarihinin en kötü sezon başlangıcını yaptı ve çok kötü sonuçlar elde etti. şimdi ise gözlemlerine göre yavaş yavaş toparlamaya başlıyor. yeni hocamızın phillip cocu'dan daha etkili ve iyi bir hoca olduğunu düşünüyorum. phillip cocu'nun takımdan gitmesinin takımı olumlu yönde etkilediğine inanıyorum.

0

fener açısından iyi olmuştur.ancak kokunun gitmesi çözüm degil.

0

cocu tecrubeli ve basarili bir teknik adamdir fenerbahcede ilk baslarda basarili olmayabilir ama bence sorun cocu da degildi oyunculardaydi takim oyunu oynamiyorlardi birbirlerine anlasamiyorlardi bu biraz zaman lazimdi lakin philip cocu gibi bir teknik adam gonderilmemeliydi

0

ben bir fenerbahçeli olarak coconun gitmesine sevindim.
hicbirsey yapmiyordu hiç fatih terim gibi degildi en azından fatih terim gibi biri gelse mesela yılmaz vural gelse yani türk biri gelse daha iyi olurdu. coco hicbirsey yapamiyordu. tabi bizim futbolculardada biraz hata var. aliyorlar maası geçip oturuyorlar. en son ali koc baskanimız patladı ve direk görevden aldi dah iyi yapti ve coco yüzünden küme düşme hattında kalabilirdik. ve en azından futbolla ilgisi olmayan biri bile coconun gitmesinde sonra fenerbahce kendini toparladi. yani en azından küme duşme hattından kurtulduk . fenerbahceden gitmesi gereken futbolcularda cok oturduğu yerden para kazaniyorlar ve hicbur iş yapmıyorlar buda kulübe zarar veriyor. pihlip coco yinede bir insan olarak yolu acik olsun. fenerbahçe ali baskanimız ile insallah daha iyi yerlere gideceğimizi düşünüyoruz. volkan demirelin gitmesi konusunda ise gitmemesinin istiyorus serkan kırıntili idare eder ama volkan demirelin yerini asla tutmaz. ali koç başkan fenerbahçe sampiyon.

1

ben bir galatasaray taraftarıyım ama gerçekten fenerbahçenin başına gelenler allah göstermesin hiçbir müslümanın başına gelmemiştir diyebiliriz.çünkü yeni yönetimde yani ali koçla yapılan ilk çalışmalarda philip cocu adlı teknik direktör gelmiştir.ilk başlarda çok havalı görünse de bu fenerbahçenin sonunu getirecek bir teknik direktör olmuştur.hollanda ligi’nde baya şampiyonluklar yaşamış bu teknik direktör türkiye gelince neden böyle yaptığını herkes şaşırdı. fenerbahçe’nin ilk haftalarda küme düşmesine kadar giden süreçte hep takımın başındaydı.ali koç bu bu teknik direktöre baya sabır gösterdi. yani adamın bir şeyler yapabileceğine hep inandı ama ama bu adam gün geçtikçe fenerbahçe’nin daha kötü sonuçlar almasına sebep oldu. ve bu durumdan hep ali koç sorumlu tutuldu. gitmeden önceki son haftasında 1.01 galibiyet aldı ama ne kadar kötü bir teknik direktör olduğunu kendisi de fark edince ayrılmak zorunda kaldı. ve ayrıldıktan sonra bizimle yani galatasaray’la derbi maçı yaptılar yaptılar. ve o sözde bir teknik direktör bile bizim galatasaray’ımızla berabere kalmasını sağladı, onlar içinbayağı baya büyük bir sevinç kaynağı da bu. çünkü haftalar boyunca hiç puan almamış bir takım bizim sahamızda gelince puan alması her iki takım içinde baya sonuçlar yarattı.ve bu ali koç için moral kaynağı oldu. bundan sonraki haftalarda ise bence fenerbahçe çıkışını sürdürecek ve tekrar zirvedeki yerini koruyacaktır.ama gerçek şu ki bu teknik direktör yüzünden bir çok fenerbahçeli taraftar takımından nefret etmeye başlamıştır. umarım tekrar fenerbahçe eski haline döner ve bizim en büyük rakibimiz olur.

0

cocu hic bir zaman futboldan anladığını düşünmüyorum. çok kötü ve beceriksiz bir teknık direktördur. fenerbahçemizin bu durumda olmasinin en büyük sebebi odur. hollandali olan cocu futbol döneminde iyi top oynardi. fakat teknık direktör olarak onu hic ama hic sevmiyorum. her zaman fenerin yanindayim. ben fenerbahçeliyim. cocunun gitmesi beni çok ama çok mutlu etti. yardimcisi comolli bile ondan daha iyi bit oyun sergiletiyor fenerbahceye. comolli sayesinde ligin sonunda demir atmış bir takim olan fenerbahçe şimdi yavas yavaş kendini toplamaya başladı. uefa da iyi sonuçlar almaya başladı. ben bu adami cocudan daha çok sevmeye başladım. bakalim ınsallah fenerbahçe böyle devam eder ve puan ve puanlar almaya devam eder insallah. cok kötü sonuçlar alan fenerbahçe insallah ligin sonunda iyi bir yer de olur. en azindan bir uefaya gidebilecek bir puan alabilirse oturup şükür etmesi lazim. bana katilan insanlar da vardir katılmayan insanlar da vardir. herkesin düşüncesine saygı duyarım. saygilar.

0

bence çok yerinde oldu çünkü adam gitti fenerbahçe resmen dirildi. her önüne gelen teknik direktör olmamalı ya. fıstık gibi takım var elinde oynatamıyorsun her hafta düzelecek diyorsun yazık etti. ben cimbomlu olarak üzüldüm.

1

cocu'nun gitmesi gerekiyordu ve sonunda oldu. çünkü bardak dolmuş ve taşmak üzereydi ki bardakta son maçla taşmış oldu. ankaragücü yenilgisi bardağı taşıran son damla oldu.

0

dayanmalıydı biraz idare edecekti yaptığı olmadı

0

kesinlikle gönderilmesi haklıydı. fenerbahçe gibi tarihi başarılarla dolu bir kulübün böyle kötü başlaması utanç kaynağıdır. cocu’nun gönderilmesinde geç bile kalınmıştır. hollanda futbol modeli türkiyede işe yaramaz. ali koş keşke daha fazla ısrar etmeseydide en başlarda gönderseydi. keomanda yanlış karardır ama bunu da ileride anlayacaklar.

0

cocu gittikten sonra takımda biraz olsun değişiklikler oldu. cocu gerçekten beceremediği bir teknik adam olarak akıllarda kaldı. elindeki kadroda gerçekten bir işe yaradığını düşünmüyorum. oynadıkları oyun gerçekten berbat ötesi bir oyun olduğunu söylemek mümkün. cocu gittikten sonra biraz olsun toparlamaya çalışıyorlar. ama görüyoruz ki gerçekten pek fazla etkisi de yokmuş yani. ilk yarı yani transfer sezonuna kadar takımda bu şekilde inişli çıkışlı performanslar göstereceklerdir muhtemelen. onun için de tabii ki belirli bir zaman böyle devam etmeleri gerekecek. taraftar her zaman fenerbahçe kulübü'nün arkasında olduğunu biliyorlar. her zaman tam destek vereceklerini hiç şüphe duymasınlar aslında. inşallah daha iyi yerlere geleceğini ben daha güzel bir futbol oynayacaklarını düşünüyorum.

0

çok bile geç kalınmıştı ama sonunda alındı bu karar. holandalı teknik direktör seçmek zaten baştan yapılan önemli bir hataydı.

0

valla sıkıntı teknik direktörmüydü bilmem ama iş futbolcularda da bitiyor takım kaliteli olması lazım.

0

sabır gosterilmeliydi fakat taraftar küme düşme potasında olunmasını kabul edemedi .

0

türkiye aklıyla avrupa da iism yapmış nam yapmış teknik adamların gelmesi türkiye de de başarılı olunması yönünden ki inanç bence çok saçma bir şey her takımın her oyuncuları ve liğ seviye kaliteleri aynı değildir bir teknik direktör sadece sistem belirler ve o sisteme göre oyuncuların kaibilet ve yeteklerini gözlemleyerek kafasında kurduğu sistem ve ya taktiği yansıtmak ister cocu guadiloana veye mancini arsen wenger fark etmez her teknik adamın bir sistem ve kuralı vardır ingiltere de başarlı olan bir çalıştırıcı türkiye de başarılı oalcak diye bir şey yok yada türkiye de başarısız bir teknik adam gidpte ingilterede başarılı olabilir önemli olan ı her maça çıkmadan rakip rakımın sistemini okuyup ona göre bir kadro ve taktik ile çıkması lazım cocu ise kafasında belirmeiş bir kadro yapısını her zaman öyle oynnattı taktik yada değişime gitmedi hep aynı kadro üzerinde ısrar edince sonu kaçınılmaz oldu diye düşüyorum