3

beyzbol oyununun kuralları nelerdir?

Oyunu sürekli Amerikan sinemasında görüyorsun ama kurallarını biliyor musun?

Haydi araştır ve buraya gel cevabı paylaş!

97 cevap
0

dokuzar oyuncudan kurulu iki takımla oynanır. beyzbol her takımın her birinde birer kez hücum ve savunma pozisyonunda olduğu dokuz devre olarak oynanır.

0

beyzbol da top atıcı ile yakalayıcı, topa vurucuyu oyun dışı bırakmaya, topa vurucu da kaleleri (base) oyun dışı olmadan geçip sayı kazanmak için mücadele eder. hucum sırası gelen takımın her oyuncusu sırayla sayı kalesinde, top atıcının sayı kalesinin arkasında duran yakalayıcıya attığı topa, sopayla vurmaya çalışır. topun kurallara göre atılıp atılmadığına top yakalayıcının arkasında görev yapan hakem karar verir.

0

beyzbol oyunu sekiz kişilik iki takımın sahada oynamasıyla oynanır.

0

beyzbol genelde en çok amerikada oynanan bir sopa ve bir top ile oynana bir oyundur.her ne kadar ülkemizde bu spor ilgi görmesede sopası hemen hemen herkezde vardır . beyzbol 9 kişilik 2 takımdan oluşur karşılaşmada takımlar arasında 1 yada daha fazla hakem kontrolünde oynanmaktadır . her birinde 1 kez savunma ve saldırı yapmak üzere 9 set oynanır.bir beyzboll sahası baklava dilimi şeklinde olur ve her bir köşesi 27 metreden oluşan 4 kale bulunur. pitcter yani topu atıcı lişi ile batter adı verilen topa vurucu arasında 18 metre vardır yakalayıcı ise vurucunu arkasında yüzünde kask ile bekler .

0

umpire adı verilen bir yada daha fazla hakemin kontrolünde dokuzar oyuncudan kurulu iki takım arası oynanır beyzbol sahasında

0

belirli bir sahada iki takım arasında sopalar ve top ile oynanan bir oyundur atan kazanır tutarsa karşı takım tutamazsa atan kazanır

0

topun bellirli çizgilerle belirlenmiş sahada atan topu hareketlerip karşılayan tutarsa sayı(karşılayan takım kazanır) karşılayamazsa(atan takım) puan kazanır

0

beyzbol, 1 ya da daha fazla hakemin kontrolünde 9’ar oyuncudan kurulu 2 takım arasında oynanır. amerikan beyzbol liginde genelde, 4 hakem bulunuyor. beyzbol, her takımın her birinde birer kez hücum ve savunma pozisyonunda olduğu 9 devre olarak oynanır.

0

9 kişi ile oynanır umpire adı verilen 1 yada daha fazla hakemin kontrolünde oynanır
beyzbol takımlarının her birinde birer kez hücum ve savunma pozisyonunun olduğu 9 devre(inning) oynanır. her devrenin ilk bölümüne 'top' ikinci bölümüne 'bottom' adı verilir.
beyzbol sahasında baklava dilimi şeklinde her bir köşesi 27 metre uzunluğundaki kare alanda 4 tane kale yer alır. ''pitcher' denilen top atıcı ile 'batter' denilen topa vurucu arasındaki mesafe 18.4 metredir. ''catcher'' yani top yakalayaıcı ise vurucunun arkasındaki , yüzünde maske bulunan oyuncudur.
hücum sırası gelen takımın her oyuncusu top atıcının sayı kalesinin arkasında duran yakalayıcıya attığı topa sopayla ''bat' vurmaya çalışır. topun kurallara uygun atılıp atılmadığına top yakalayıcının arkasında görev yapan hakem karar verir.
vurucunun kurallara uygun olarak atılmış olan topa vuramamasına ''strike'' denir. 3 kez topa vuramayan vurucu oyuncu hakkını kaybederek oyun dışı ''strike out'' olur. bir devrede 3 oyuncusu oyun dışı olan hücum takımı 'vurucu takım ' bu hakkını kaybederek savunma takımı olur.
top atıcının topu kurallara uygun olarak atamamasına ''ball'' denir . top atıcı 4 kez kurallara uygun olarak topu atamazsa rakibi ilk kaleye yürümeye hak kazanır .
top atıcının kurallara uygun olarak attığı ve topa vurucununda kurallara uygun olarak topa vurduğu halde '' base steal'' dneilen kale kapma mücadelesi başlar.topa vurucu sopayı 'bat' atarak ilk kaleye koşmaya başlar , rakip ise topu yakalayıp vurucudan önce topu kaledeki oyuncusuyla buluşturmak için mücadele eder.
rakip takımın oyuncusu bir ayağı kaledeyken arkadaşlarının attığı topu vurucu kaleye gelmeden yakalarsa topa vurucu oyun dışı '' groundout'' kalır.

0

beyzbol az oynanıyor turkiyede bir vuruyor biri arıyor biri tutuyor bir kac kişide saha yo turluyor

1

beyzbol turkiyede oynanmıyor onun için türkler fazla bilmiyor ama bildiğim tek şey 5 kişiyle oynuyor çok ama çok uzun bir saha var bir topu fırlatıyor biri topa cumaya çalışıyor biride arkada kaçan topu tutmaya çalışıyor vurucunun

0

öncelikle beyzbol bir oyunu 5 kişilik bir kadro ile oynanir 4 kişi sahanın çeşitli yerlerinde ve geriye kalan 1 kişi ise sahanın ortasında durur beyzbol oyunu aslında beceri ve koşu oyunudur kim daha çabuk olursa oyunu kazanan o taraf o dur oyun öncelikle b takımının top atışı ile başlar beyzbol topu ortadaki adama atılır eğer adam topa vurursa koşmaya başlar eğer kaçırırsa ıska sayılır ve 3 ıskı şansı vardır topa vurduğunda sahayı turlamasi lazım eğer top köşeye gelmeden 4 köşeyi turlarsa sayı kazanır eğer top koşan adamdan önce oraya giderse sayıyı diğer takım alır ve böylelikle oyun oynanır oyun 21 sayı olan kazanır bu oyun şehir zevki büyük ve eğlenceli bir oyundur oyun pek fazla yaygın değildir genelde amerika kanada gibi ülkelerde çok oynanan bir oyundur bu oyun aslında futbol ve basketbol kadar zevk veren bir oyundur ama ülkemizde bu oyunu oynuyacak yer sayısı yok denecek kadar azdır o yüzden pek fazla yaygın değildir bunun gibi oyunlar top ile oynandığı için güzel oyunlardır sadece bunlar değil yani top ile oynanan her oyun çok güzeldir o yüzden bu oyunlar ayrı bir ilgi görüyor ama zaten topsuz oynanan bir oyun yok galiba hatırlamıyorum spor yapmak ve eğlenmek için zaten en iyi yöntem bu tarz oyunları oynamak ve önermektir bu oyunların insanlığada çok güzel yararları vardır mesela arkadaş ortamı oluşuyor ilk arkadaşlarınız belki de güzel vakit ve anılar topluyoruz ve güzel değil mi bu tarz oyunlarda sadece spor değil güzel anılar geçirmek de önemli zaten şöyle söyleyeyim insanlar böyle vaktini yani olumlu şeylere harcasalar hayat daha güzel bir yer olur.

0

ben de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu gün çok iyi bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu gün bir kız çocuğu var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar çok iyi bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu gün çok tatlı

0

sopa ve beyzbol topu lazım. bir takımda 9 oyuncu bulunur

0

beyzbol filmlerde izlediğimiz amerikada futboldan bile daha çok popüler olan bir spor dalıdır.iki takım ve dokuzar kişiden oluşan takımlar dokuz devrelik maçlar yaparlar.her takımda vurucular ve tutucular vardır.birde atıcılar.diğer kalanlar etrafta işaretli yerlerde bekleyerek topun tutmaya çalışır.topu sert ve isabetli atabilen kişi rakip oyuncunun beyzbol sopası ile bulunduğu yere topu fırlatır ancak takipteki oyuncunun vurmaması için veya yavaş vurması için çaba harcar.vurucunun arkasında da topları tutan kişi ve hakem vardır.vurcu eğer topu ıskalarsa topu atan takım puan almış olur.eğer vurucu topa vurur ise bu sefer top yakalanıp toplayıcıya geri fırlatılmana kadar vuran kişi koşup en yakın köşeye ulaşmaya çalışır eğer ulaşırsa ve top gelene kadar diğer köşeye de koşabilirse vuran takım puan kazanmış olur.bildiğim kadarıyla bu şekilde ama tabiki daha ayrıntılı kuralları mevcuttur.çok izlememe be bazen araştırmama rağmen hiçbir zaman tam anlayamadığım bir spor.ve bu sporun futboldan daha çok sevilmesi çok acayip resmen insanlara dayatılmış bir proje.

0

9 sayısını bezybolda özel bir yerı var takımlar 9 değişik nitelikli ve asil oyuncu vede yedek oyunculardan olusur
her takımın 9 kez vurma hakkı var tır . 9 devre sonunda bebabere kalırsalar kazananı belirlemek için her takıma tek vuruş hakkı verilir ve kazananı beliirlerler

0

beyzbol 9 lu oyuncu kadrosu ile iki takım arasında oynanır en az 1 hakem olmak zorundadır her oyuncu bir kez savunma ve hücuma geçer ve 9 devreden oluşur

0

beyzbol kuralları,
-her takımda 9'ar oyuncu bulunması gereklidir.
-1 hakem gereklidir
-

0

beyzbol oyunu diger spor dalarına pek fazla benzemiyo farklı bir spor dalıdır beyzbol amrekan kökenli bir spor dalıdır 9 ksislik takımlardan olustmata

1

bezbol farklı bir kuralara sahiptir uzun koşusu ve kısa mesafae kuralı vardır 4 ana faktorden oluşur 1 uzun koşosta yetirşmesen karşı taraf poan alır 2 kısa mesafade erken yetişmesen puan karşı tarafın olur 3 ise topa vuran kişinin 3 hakkı vardır 4 ise topu atan kişi karşı tarafa düzgun top atmalıdır.