0

japonya 2 dunya savaşında bildiğiniz üzere abd ye kafa tutut ve abd ona 2 tane balıstık nukller füzesi attı birisi nagazaki birisi ise hiroşimaya düştü ve japonya bağımzılıgını kazanmıştır japonya bir orduya sahip olduktan sonra nukler balztik fuze uretimine başlamıztır japonya 2 dünya savaşından sonra ne yurk dışı olsun neden başka ülkelerle olsun hiç ve hiç alış verişi olmamıstır japonyanın isttilası buna göre değişebilir neden bir balıstik füze yapmasınlaki içten içe büyüyorlar amajaponya uluslar arası göruşmede oldugundan dolayı nukler atom yaptıgnı açık ve net göstermektedir bence japonya abd buyuk oyun oynuyacaktır japonya bir ara kore ve cini tehtit etmiştir japonya uzun zamadır hic bukadar sinirli ve intikam yeminleini sanki kol gezdiriyor gibi benim anlamdığımda bu ya japonya iki nukler balistik fuzeyi yedikten sonra neden sinir küpune dödunki uluslararası japonya kıyılarına tsnami vurmuştur ama japonya buna karşı gellmemiştir ihtidandan sonraki başkan kim olmalı sorusu vardı joponlarda japonya tusnamiyi yedikten sonra ekonomik anlamda baya bir düşüşe geçmiştir şuan turkiyeyle arası her ne kadarda olsa iyidir bilmem artık joponların balistik fuze ne yapmadığı malum japon hukumetinden bir açıklama yapılırsa bana göre 3 dünya savaşını başlatan ilk japonya olacaktır ilk saldıracagı devlete abd olur bence.

0

japonya ikinci dünya savaşında parçalanıp yok olmuştu üstelik ülkeye amerika tarafından nükleer bomba atılarak.her şeye sıfırdan başlayan ülke insanı tam bir inanç irade azim örneği göstererek bu gün dünyanın en gelişmiş ülkerlerinden biri haline geldi ve bu sadece 70 yılda oldu.peki bunu nasıl başardılar sizce?tek cevap var arkadaşlar eğitim.geri kalan herşey teferruat olarak kalır.eğitim sistemini yeniden düzenleyen japon’lar sıkı disiplin araştırmacı sistem getirirdiler bir yandan da dini konuları ülke gündeminden tamamen çıkarmıştır.herkes isteğime inanmakta özgürdür.ülkenin yüzde doksan dokuzu ateisttir.ülkede kimsenin inancı olamamasına rağmen bütün insanlar kurallara uyar solakları tertemiz tutar hiçbir taşkınlık haksızlık kolay kolay olmaz ülkede.eğitim inanç irade ve çok çalışmakla başarılmayacak hiçbir şey yoktur .ilime bilime araştırmaya teknolojiye önem vermişler geri kalan beyni yavaşlatan gereksiz düşüncelerin tümünü üçüncü plana atmışlardır.çok çalışarak bu günlere gelen japon halkını tebrik etmek gerekli çünkü tüm insanlığa örnek olmuşlardır.benzer başarıyı almanya içinde anlatabiliriz.

0

sürekli olarak kendilerine yeni ve güncel hedefler belirleyen japonya, hem devlet adamları hemde halkın gelişmek için sağladığı adımlar ile kendisini sürekli geliştirir hale geldi. bununla beraber ülke insanlarına geçmişte yaşanan savaş senaryolarını gözde canlandırır şekilde hissettiren yapısı ile devletin zihinlere kazıdığı olumlu etkiler sayesinde insanlar ülke için herşeyi yapmaya başladı. çalışma azmi ve teknoloji anlamında ki merak duygusu sayesinde japonya şu anda dünyanın en büyük teknoloji devlerinden biri haline gelmeyi başardı.

0

japonya 2 .dünya savaşında bir çok insan hayatını kaybeti .
göç sorunları çok yaşandı ama japonya yine japonya kaldı o savaştan sonra yenilmek istemiyorlar

0

japonya egitim ve sanayi ile kalkındı ve teknolojiye cok önem verdiler teknolojik aletler yapıp güclü bir devlet oldular

0

teknolojiye önem vererek ve ihracata yönelerek savaşta aldığı yaraları kapatmıştır

0

japonlaya kendisi zaten gelişmiş bir ülkeydi aldıkları darbeden sonra kendi içlerine kapanıp sadece çalışmak çalışmak olduğuna karar vermişler. çocukluktan itibaren kendilerini disiplinli bir şekilde geliştirdiler.

0

japonya düzenli olarak geliştirdi kendisini ve ilerletti eğitim olsun teknoloji olsun dur durak bilmeden ilerleyen japonlar asla diğer ülkeler gibi başarısızlığı kabullenmedi atom bombası atılan hiroşimaya küçük yaşta eğitim gören çocuklarını götürüp çalışmaz ve başarılı olamazsınız haliniz bu olur denmiştir. onlar ise asla hatalarını affetmemişlerdir. en yakın örnek olarak hatası yüzünden 1 kişi yaralanan inşaat sahibi kendisini asmıştır. çok azimli bir toplum olan japonlar asla ama asla başarısızlığı kabullenmemişlerdir. çalışmaktan bir an olsun vazgeçmeyen japonlar her şeylerini vererek yalnızca çalışıp gelişmek için uğraşmışlardır bu sayede kalkınıp büyük bir güç olmuştur ve bu böyle devam etmekte olacaktır. büyük bir finans desteği alan şirketler ve son dönemlerde her şeyin asya'nın çin hindistan ve japonya üzerinde dönen şans yıldızı bir süre sonra tam olarak parlayacaktır.

0

hiroşima ve nagazakiye atılan atom bombalarından sonra ülke intikam almak için ve bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için çok çalışmaya ve hedeflerine ulaşmak yolunda ilerliyorlar.

0

japonya'ya atom bombası ve 2 dünya savaşı gerçekten hırslandırdı daha çok çalışma azmi yaratan bu savaş ve hadiseler japonlar için bir fırsat oldu ve daha çok çalışıp birbirlerine daha sıkı sıkıya sarılarak bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardılar bugün birçok ülke ve insan için bu durum gerçekten anlaşılması zor bir süreçtir bunun altında başka bir şey aramak yerine japonların nasıl çalıştığını nasıl disiplinli ve düzenli olduklarını incelersek zaten bu başarının sırrını görmüş oluruz

0

ülkede uygulanan sağlam politikalar sayesinde uyum içerisinde çalışarak ülkeyi daha iyi hale getiren hem hükümet hemde halk teknoloji anlamında dünyada eşi benzeri olmayan bir noktaya ulaştı. bununla beraber ülke insanları üstüne düşen görevleri eksiksiz yerine getirince japonya dünyada sayılı ülkeler arasındaki yerini aldı. geçmişinden ders alarak bugünlere gelmesinde büyük rolü vardır. japon halkına geçmişte yaşanan sıkıntılar tek tek anlatılarak milli bilincin oluşması sağlanarak japonya ülkesi dünyanın en çok teknoloji ürünlere sahip olmasına katkıda bulundu.

0

insanlar diğer ülkelerin kendilerinden önde olmasına karşı çıkmış ve çoğu insan da bu durudm karşısında elinden geleni yapmaya başlamış ve soluksuz sürekli çalışmışlar üretim yapıp kendileri dış ülkelerle ithalattan çok ihracat yapmışlar ve bugüne kadar bu böyle sürmüş ve şimdide öyle bu yüzden büyük yaralar almalarına rağmenayakta kalmayı hayata tutunabilmeyi başarmış bir millettir japon'lar.

0

çünkü adamlar hep yenilik uzerine kendilerini geliştirme uzerine çalışıyorlar, çok saygılı, ce sabırlılar, bunun karşılığını da aldılar

0

japonya savaştan sonra anladıki tek gerçek eğitimdir.küçük yaştan çocukları alıp mükemmel bir eğitim sistemi içinde hepsini büyük bir japon milliyetçisi ve araştırmacı insan olarak geliştirdi.dinlerle,siyasetle,gereksiz konularla insanları yormadı.tek amaç belirledi oda japonyanın kalkınması ve bunu başardı.ağaç yaşken eğilir sözünü kendi vatanj milleti için kullandı.bıkmadı sıkılmadı sabrettiler ve başardılar.japonlar adamdır hurslıdır la helal olsun japonlara saygı duyup örnek almamız gereklidir.atatürkte bu tarz bir çalışma yapmak istedi ama amcık dıl kuvvetler ve içerdeki görlaleleei izin vermedi.şimdi iki ülke arasındaki farka siz bakın

0

aslında bu direk tüketici değil üreten ve çalışkan bi toplum olmasından kaynaklı ama diğer büyük etki çağa ayak uydurup teknolojiyi en iyi şekilde milli kullanmalarıdır.

0

japonyanın en büyük ve önemli etmeni insan zekasıyla daha çok çalışarak daha çok başarma hırsı. toplum olarak çalışmanın gücünün her türlü felaketi aşacağını düşünürler. şu an bile olası bir savaşta dünyayı dize getirecek teknolojiye sahipler. günümüzde gelişmiş en büyük teknolojiye sahipler. hiç bir dış ülkeye bağımlı olarak yaşamayan tek ülke.

0

japon halkı çok çalışkan ve zeki bir halk olduğu için çok çabuk olarak kalkındı ve toparlandı

0

harap olan bir ülkeyi tamir ederek süper güç olmustur

0

japonya'nın 2 dünya savaşı'ndan sonra kalkınmasını nedeni güzel bir eğitim sisteminin olması ve oradaki bireylerin kitap okuma alışkanlıkları olduğu için bireyler daha zeki oluyor ve böylece yeni yeni bilim insanları gelişiyor.

0

teknolojiye yöneldiler ve dünyanın teknolojisinden bir adım önde olmayı başardılar.