0

angola afrika ülkesidir. afrika kıtasında yer alır.

0

angola atlas okyanusuna kıyısı bulunan afrika kıtasında bulunmaktadır.

0

angola afrika kıtasının güneybatı bölümünde yer alır .resmi dili portekizce dir.

1

angola ülkesi adından da anlaşılabileceğini düşünüyorum yanı tanıdık bir ülke olarak görünmediği için afrika kıtası ülkelerinden bir tanesidir.ve konumu ise afrika kıtasının güneybatı kısmındadır.

0

angola, afrika kitasinin guneybati bolumunda yer alan bir ulkedir. ülkenin komsulari guneyde namibya, kuzeydoguda demokratik kongo cumhuriyeti, doguda zambiya olusturmakta olup, ülkenin batisinda atlas okyanusu yer almaktadir.

0

angola adlı ülke afrika kıtasında yer almaktadır.

0

angola afrika kıtasının güneybatı bölümünde yer alan bir ülkedir.

0

angola deyince aklıma medeniyet deyipte dünyayı sömüren avrupalı devletler geliyor ve maalesef angola da avrupalılar tarafından sömürülen afrika ülkelerinden biri.güneybatı afrika bulunan 25 milyon civarında nüfusu olan ve bu nüfusun çoğunluğunun hristiyan olduğu bir ülke burası.avrupalı ekonomik sömürmekle kalmamış dinini de empoze etmiştir buraya. tropikal bir iklime sahip olan ülkenin adını 2013 yılında yaptıkları insanlık dışı uygulamayla duymuştum ve o zaman oranları % 5 bile olmayan müslümanlara karşı uyguladıkları radikal uygulamarını görüp üzülmüştüm çünkü müslümanlara aitinanç merkezleri ve camiilere saldırılar olmuştu bu ülkede.anlayış ve saygı dini olan islamiyet'e karşı olan muamele çok seviyesizdi.

0

angola ülkesi afrika ülkeleri arasında yer almaktadır.

0

afrika kıtasindadır kıtanın güney batısında yer alir fakirdirler

0

afrika kıtasında yer almaktadır.tam olarak afrika kıtasının güneybatısında yer alır.namibya angola'nın güneydeki komşusudur.kuzeydoğusunda demokratik kongo cumhuriyeti bulunmaktadır.zambiya ise doğusunda yer alır.angola'nın batısında atlas okyanusu bulunmaktadır.angola'nın başkenti luanda'dır.ülkenin resmi dili portekizcedir.

0

kara kıta'nın bahtı kara angola'sı afrika dadır ne yazık ki yüzyıllar süren sömürüden pay almış doğal zenginlikleri sömürülmüş bahtı kara kendi kara yüreği kocaman insanların ülkesidir angola

0

angola bir afrika ülkesidir. orta afrika'da yer alır.

0

afrika'nın güneybatısında yer alan 10 gol ile türkiye genelinde 1 final maçına gitti ampute futbol final maçı durdu

0

afrika'nın güney batısındadır. ülkenin batısında atlas okyanusu bulunur. yani okyanus kenarında bir ülkedir. zenci ve beyaz vatandaşları vardır. uzun süre portekiz'in egemenliği altında kaldığından dili portekizcedir. sömürge altında olduğu dönemde adı portekiz batı afrikası idi.

1974 yılında portekiz'de meydana gelen karanfil devrimi sonrasında portekiz, afrika'daki askerlerini çekme kararı aldı ve 1975 te angola devleti kuruldu. yıllarca bağımsızlık için süren gerilla savaşı da bu şekilde son bulmuştur. ancak arkasından da yıllarca iç savaş yaşanmıştır. 1975 yılından 2002 yılına kadar süren bu iç savaşta 500.000 civarında insan ölmüştür. bölgede çokça petrol, elmas ve bakır yatakları bulunur.

2024 yılında islamiyeti yasaklaması ve mabetleri yıkmaya karar vermesi ile şaşırtmıştır. diğer afrika ülkelerinin çoğunda olduğu gibi salgın hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalmaktadır. oldukça fakir bir ülkedir. daha önce imf'nin yardım karşılığında reformlar yapılması teklifini reddeden ülkenin yakın zamanda yardım için imf'ye başvurduğu yazıldı haber sitelerinde. başkenti luanda, dünyanın en pahalı şehriymiş.

1

afrika'nın güney batısında yer alan bir ülke'dir.angola'nın nüfusu 29 milyon'dur,resmi dili portekizce'dir.

0

bir afrika ülkesidir ekonımi ve nufus bakımından oldukça zayıf bir ülkedir

0

angola afrikanın kuzeybatısımda yer alan bir ülkedir ve pek fazla nufüs olarak gelişmemiş be küçük bir ülkedir bu soru için sorumani ekiplerine teşekkür ederim.

0

afrika'nın güneybatısında yer alır dili portekızcedir

0

güney batı afrikada yer alır.fransızlardan çekmiş bir devlettir.