0

geçmişi üç bin yıl kadar eskilere dayanan feng shuı bir mekan düzenleme sanatıdır. çince feng shuı rüzgar ve su anlamına gelir. insanlar ve çevreleri arasındaki etkileşim , doğa ile insan arasında denge ve uyumu hedef alır. taoist bir doğa felsefesidir. ying-yang , beş element, yi jing trigamlar teorileri feng shui içinde yer alır. feng shuı araçlarına gelince mobilyalar, bitkiler, hayvanlar, rüzgar çanı ayna ve kristal küreler , taş , kaya, heykel gibi nesneler, renkler, lambalar gibi eşyalar iyileştirici araçlardır. kristal gücü ifade eder. duvara asılan resimler aynalar alanda genişlik hissi verir. sesli eşyalar rüzgar çanı gibi yatıştırıcıdır. renkler huzur ve denge hayvan ve bitkiler canlı enerji verir.
gelelim temel ilkelere. birinci temel ilke chidir. çi diye bilinir. çi beş element barındırır. bunlar hava, ateş, su, toprak, tahtadır. sessiz hayat enerjisi diye bilinir. bana en saçma gelen kısmı çidir. ön kapıdan girip evimi gezen sessiz hareketli görünmez enerji ve önünün kesilmesi esası diyebiliriz.
ikinci ilke bagua. temel feng shuı ilkesidir. anlamı sekiz ev demektir. evde bulunan her yerin zihinsel haritasını çıkarmak gerekli. temiz düzenli ve gereksiz eşyalardan arınmış ev diye tanımlanır. üçüncü ilke düzendir. kırık eşyaları tamir, gereksiz eşyaları atmak, temiz ve düzenli bir ev oluşturmak. dördüncü ilke renk sembolleri. örnekler verelim mavi bilgi, mor zenginlik, kariyer siyah, gri destek, beyaz çocuklar, aile yeşil, sağlık sarı, evlilik pembe, popülarite kırmızı gibi. sevmediğiniz renkleri kullanmak uyumsuzluk oluşturur. bunun yanısıra kırmızı turuncu sarı renkleri sıcak, yeşil nötr, mavi mor renkler soğuktur. ruh hallerini etkilerler. mavi rahatlatıcı yeşil iyileştirici, kırmızı fiziksel uyarıcı, sarı zeka uyandırıcı, turuncu enerji ve mutluluk verici renklerdir. beyaz saflık, mor zenginlik, pembe aşk ve sevgiyi simgeler