0

davranış bozukluğu kategorisi , zihinsel davranış bozukluğudur. topluma aykırı gelen, kültüre aykırı gelen her durumu biz davranış bozukluğu olarak adlandırıyoruz. davranışlarımızı , toplum, örf ve adetlerimiz , tarih belirliyor. toplum içerisinde örneğin erkek ve kadın ilişkisinin samimiliği, kültürümüze göre hoş karşılanmadığı için bu bir davranış bozukluğudur. fakat başlık başlık ele alacak isek, anksiyete , şizofreni , psikopatlık, içe dönümlük bunların hepsi davranış bozukluğuna girer ve hepsinin belirtileri mevcuttur.

0

davranış bozukluğu kişinin herhangi bir durum karşısında göstermemesi gereken tepki göstermesi halinde ortaya çıkan bir bozukluktur

0

davranis bozuklugu genis bir kontrolsuz davranislar yelpazesini icerir bunlar karsimizdaki kisilerin en temel haklarinun ve genel olaraj toplumsal normlarinin ihlal edildigu davranislardir. bubtip davranislar cogunlukla kanunlar onunde de suc teskil eden tutum ve hareketlerdir. en temel semptomatik davranislar saldirgnlik ve siddet mala zarar verme yalan soyleme ve calma olaak tanimlanmaktafir.

0

hasar görmüş duyguların, insanın ruh hali değişimine denir

0

kişinin nerde nasıl davranması gerektiğini bilmemesi durumudur. bugün ak dediğine yarım saat sonra kara diyebilen insan türlerinde davranış bozukluğu vardır.