0

sakinleştirici ilaç veya anestezi altında bir fiberoptik kamera ile kalın bağırsağın makattan girilerek monitör altında incelenmesidir

1

kolonoskopi genel cerrah uzmanları tarafından kalın bağırsaklara kısmen de ince bağırsaklara hastaların makatından ucunda kameralı bir cihazla muayene edilmesidir.

0

ben hastanade staj yaparken endoskopide çalışıyordum orada kolonoskopide yapılıyodu kolonoskpoi ise kalın bağırsağın tamamının veya gerektiğinde ince bağırsağın sol kısmının ucunda kamera bulunan aletle incelememizdir kolonoskopinin yapılmasıniçin tabiki önce bağırsağın temizlenmesi geerkeki ne varsa görülenilsin o yüzden hastalara bağırsak temizlyici ilaç verilir bu sayede bağırsak temizlenir
bağırsaktaki olan varsa myomlara bakılır veya başka bir şey varsa onlara bakılır

1

kolonoskopi bağırsaklardan bağırsakları incelemek için içeriye sokulan borunun adıdır . ve yalnış bilinen bir bilgi ise kolonoskopi bağırsakları değil kalın bağırsakların orta kısmı için kullanılır . bu yöntem kullanılırken acı hissedilmez ama operasyon sonlarında dayanılmaz bir acı duyulur . anestezi etkisi kısadır yaklaşık 12-15 dakika arasıdır .

0

bana göre kolonoskopi şudur; kalın bağırsağın anestizi altında bir kamera ile monitör ile. incelenmesine denir. bu uygulama işlenmeden bir gün önce hastanın uyuşturulması gerekir.

0

kolonoskopi bağırsaklarımızın makata kadar kamera ile incelenmesi görüntülenmesidir. hastalıklar yara benzeri şeyler parazitlerin daha ileri gitmemesi için bir ön kontrol olarak kullanılmaktadır. bu sayede hastalıkların ilerlemesinin önüne geçilebilir varsa parazitler temizlenir. yaralar temizlenir ve ameliyat gibi ağır şeyleri gerek kalmadan hastalık önlenebilir.

0

kalın bağırsağın içi dış ortamdan görüntülenemediği için içindeki hastalıkları görmek ve tedavi etmek için uygulanan bir yöntemdir. genelde anestezi uygulanarak yapılır. ucunda kamera olan bir cihaz makattan içeri sokulur ve kamera ile bağırsak içi incelenir.

0

makat yolu ile kalın bağırsaklardaki sorunlarin tetkik ve tedavisi için kullanılan tıbbi bir olgudur. bazen uyutarak bezende uyanık olarak yapılır. çölyak hastalarında endoskopi işe yaramaz ise ikinci tercih kolonoskopi olabiliyor

0

kolonoskopi kalin bagirsagin túple goruntulenmesidir.bu sayede kalın bağırsaktaki polipler kanserli hücreler ve anormal yapılar teşhis edilebilir. kolonoskopi ile amaç kişide kolon kanseri ülseratif kolit ve benzeri herhangi bir kalın bağırsak hastalığının bulunup bulunmadığını tespit etmektir. işlem genellikle 30 dakika sürer.ve hastada herhangi şiddetli bir ağrı ya da krem ve yol açmaz hasta normal yaşantısına devam edebilir.kolonoskopi kolon kanserinin erken teşhisine olanak tanır. 50 yaş üstündeki herkes kolonoskopi yaptırarak kolon kanseri ile karşılaşma riskini en az %30 oranında düşürebilir.10 yılda bir kolonoskopi nin tekrarlanması ise erken teşhis oranını yüzde 80'e kadar arttırmaktadır.kolonoskopi kalın bağırsak ve rektum'daki anormalliklerin tespit edilmesini sağlayan bir prosedürdür. bu prosedür ile kalın bağırsak ve rektum daki değişiklik ve anormallikler görüntülenebilir. işlem esnasında rektuma kolonoskopi isimli bir parmak kalınlığında 4 karış uzunluğunda ve esnek bir tüp yerleştirilir. ipin ucunda bulunan video kamera kalın bağırsağın iç kısmını görüntüler. kalın bağırsaktaki tahriş olmuş doku ve polipler bu kamera ile görüntülenebilir.kolonoskopi bir cesit kanser hastaligidir. diyebiliriz.bence 50 yas uzerindeki kisiler kesinlikle kolonoskopi yaptirmalidir.

0

kolonoskopi: bağırsakları, ucunda kamera olan bir alet ile görüntülemek demektir. bu sayede çeşitli hastalıklar tespit edilir.

0

kolonoskobi kalin bagirsak ultrasonu diyelim

0

kolonoskopi kalın bağırsağın tamamının geri ve gerektiğinde ince bağırsağın son kısmında yumuşak büyütülebilirmi ve ucundan kafaya bulunan 1 adet inceleme durumudur kolonoskopinin yapılması için işlem öncesi bağırsak boşaltıcı ilaçlar ile bağırsak temizlenmesi gerekmektedir günümüz teknolojisiyle bu işlem hem bağırsak

1

kolonoskopi; kalınbağırsaklaların görüntülenmesine yarayan bir tanı yöntemidir.
kolonoskopi, bir ucunda kamera olan yaklaşık serçe parmağı büyüklüğünde bir hortum ile bağırsaga girilir ve görüntülenir.
50 li yaşlardan sonra doktorların önerdiği aralıklarla yapılması gereklidir.
kolonoskopi ne şartlarda yapılır.
1) ailesinde kolon kanseri olanlar
2) dışkısında ksn olanlar
3)kansızlık ve demir eksikliği
4) kilo kaybı
5)bazı kronik hastalıklar
6)sürekli kabızlık yada ishal
7)uzun süren karın ağrısı
bu gibi sikayetleri olan kisilerin kolonoskopi yaptırmaları gerekir.

0

ucunda kamera olan bir çubukla makattan girilerek bağırsakların incelenmesidir.

0

kolonoskopi genelde hastaların endişelendiği bir tedavi yöntemidir. bu tedavide kalın bağırsak incelenmektedir. serçe parmak kalınlığında ucunda kamera olan bir hortum bağırsağa girilir ve bağırsağa bakılır.

0

bağırsağa hortum takıp izlemektir allah kimseyi bu duruma düşürmesin

0

kolonoskopi yaklaşık 15-20 dakika sonra ve gruplara kalan bir işlemdir ucunda kamerası olan bir ortam aracılığı ile makattan girerek tüm bağırsakların incelenmesi olarak bilinir bu işlem yapılmadan önce kolonoskopi diyeti uygulanır yani hastanın yediklerine ve içtiklerine dikkat etmesi gereken unsurlar vardır ve kolonoskopi diyeti nedir istemediğim için bankalar fabrikanın kalın bağırsağın tamamının ve gerektiğinde ince bağırsağın sol kısmının yumuşak bükülebilir bir ucunda kamera bulunan 1 adet ve inceleme durumudur kolonoskopi yapılabilmesi için işlem öncesi bağırsak boşaltıcı yazılar ve bağırsak temizliği gerekmektedir günümüz teknolojisinde bu işlemi hem bağırsakların tanrısından hem de tedavisinde en iyi yöntemdir kalın bağırsak kanserleri büyük ölçüde polip denilen küçük ve iyi huylu benlerin yol açtığı bilinmektedir ancak bu benzerler zaman içinde kötü özellikler kazanabilmek de kolonoskopiyi yöntemi ile bunları çıkarılabilecek bir hastayı kolon kanserinden kurtulmak mümkün olmaktadır kolonoskopi saatini iltihabı bağırsak hastalığı tansiyon koymak bağırsak kanamalarını durdurmak bağırsakta ağırlıklarını genişletmek ve hemoroid lere tedavi uygulamak da mümkün olmaktadır bu işlem güvenli ve temiz bir ortamda uyudular yapılmaktadır asla hiçbir şekilde ağrı duymaz işlemi hissetmez işlem sonrasında günlük işlerini dönebilir kolonoskopi diyeti nasıl yapılır kolonoskopi ne yapsın yapılmasından üç dört gün öncesinden videosu sebze ve meyvelerden uzak durulmalıdır bu üç dört günlük diyetten sonra bir gün öncesinde içinden farklı türlerde bağırsak temizleme ilaçları vardı onları kullandıktan sonra işlem günü bağırsağımız temiz var bir incelemeye geçilir u işlem acı verir mikroskobik canlı canlı yapılırsa acı veren bir işlemdir çünkü işlem sonunda hava veriyor bağırsakta gerginliğe bağlı bir rahatsızlık oluşturulabilir kadın bağırsağımız big ünlüdür bu bütün illerden geçerken bize bağırsaktaki gaza bağlı gerilmeye bağlı ağrılar olabilir bu nedenle kolonoskopi istediğiniz boyutlarda olması gerekir işlem bittikten sonra içerdeki hava mümkün olduğunca alanı ve asla da bu tür olayları duymaz ve rahatlık için ne kadar harç gider bu yüzden öncesi sıvı tüketimi miktarı yapılacak olan temizleme yöntemi ne bağlıdır ama ne kadar çok sıvı tüketirse daha iyidir özellikle kolonoskopi hazırlık döneminde %100 4 yı kolonoskopi sonuçları yaptınız bu işlemin ardından dokunun sonuçları en kısa sürede sizinle paylaşacağız sonuçlar şöyledir negatif incelenen konular dan herhangi bir olumsuzluk bulunması gram negatif kabul ediliyor eğer kolon kanseri riski altında ise yaş dışındaki başka bir risk faktörü bulunmazsa 10 yılın ardından tekrar bir kez daha yaptırmanın isteniyor pozitif doğuda hangi 1 polis iade kodu bulunması durumunda doktorunuz kolonoskopi pozitif pozitif olarak kabul eder bu ancak poliplerin çoğu kanser değildir bu duyguların kanser kanser öncesi ya da kanser olmayan dokular olup olmadığını anlamak için siz ise polip örnekleriyle pro laboratuvara götürülür

0

kolonoskopi kalın bağırsağın görüntülenmesine yarayan bir tanı yöntemidir.

1

ben çok yakın
bir zamanda
endoskopi ye gittim
doktor bir arkadaşım var
adı cemal tip okuyor
korkumu yenmem için bana
teselli veriyordu.
bana sen dua et
kolonoskopiye girmiyorsun
dedi ve güldü bende hiç bir şey anlamadım tabii biraz utandım.
anlatmaya başladı gerçekten allah korusun.
duyunca içim gitti. allah kimsenin
başında getirmesim gerçekten çok zor bir şeymiş

0

kalın bağırsağı incelemek kamera ile kalın bağırsakta bir hastalık bakmak için yapılan tetkikin adına denir. hasta bayıltılararak yapılır.