0

bir işe girmeden önce o is halkinda sinav mutlakat vs..benzer şeyler yapılıyor eger orda baraj puan ya da juriler onaylarsa mesleki yeterliliğin bi kısmını gerçekleştirmiş olunuyor ama bunlar genelde ağır işte calisanlar için oluyor yani saglik raporu da önemli bizim için sağlık raporumuz olmadan pek birsey olacağını sanmam.

0

bir işe girmek için senden o işe uygun olup olmadıgını anlamak için istenilen belgedir,

0

bir mesleği sizn yapma yetkiniz olduğunuzu gosteren bir kağııtır ve milli eğitimin açtığı kurslara katılara ortalama 1 ay ila 1 yıl arasında verdiği kurslardır.

0

mesleki yeterlilik belgesi ,eğitim aldığınız meslek dalıyla ilgili artık o meslekte normale yakın bir performans sergileyebileceginiz anlamına gelen bir belgedir .bu belgeyi aldıktan sonra çeşitli is veren kurumlarda artık çalışabilme kapasitesine sahip olduğunuz söylenebilir.kafamı karıştıran soru ise okullarda verilen diplimalar bir nevi mesleki yeterlilik belgesi midir? eger öyleyse yukarda yaptığımız tanıma göre şu an ki çeşitli kurumlarda verilen diplomalar gerçekten de kurumlarda çalışabilme anahtari veriyor mu ?

0

ilgilendiğim meslekle alakalı ne kadar iyi olduğunu göstermektedir mesleki yeterlilik belgesi mesleki yeterlik belgesini belediyeler vermektedir bildiğim kadarıyla

0

mesleki yeterlilik belgesi her meslek ve grubu için farklı yerlerden alınmaktadır. iş kolunun bağlı bulunduğu eğitim kurumu yada bağlı bulunduğu bakanlık yardımıyla olabilmektedir

0

tabiki diplomayla her türlü ise girebilirsiniz ve is diploması o işle olan uzmalik diplonanizdir....

0

öncelikle bu belgeyi almak için alacağı bir kuruma başvurup belirli bir sınavlara tabi tıçutulup alınmaktadır bu kurume mesleki yeterlilik sitesinden de başvuru yapılmaktadır hangi branşta iyiyseniz size bu soruşur öncelikle konusal bir sınava tabi tutulursunuz ardından ise yetenekli olduğunuz konunun sınavlarına tabi tutulursunuz kazanıp bazı kurumlara atanırsınız ve iş hayatına başlarsınız

0

insanların tercih ettiği meslekler deki yeterlilik acısını ya da bu meslek hakkında yeterli beceriye sahip olup olmadıklarını gösteren belgeye mesleki yeterlilik belgesi denir.bu belge ile insanlar istedikleri ve alanında uzman oldukları işlere girme yetkisine sahiptir. ayrıca bu belgeye sahip olanların alınacak kadrodaki insanlara göre oldukça şansları yüksek olmaktadır.tabii ki bazı kurumlar personel alırken mesleki yeterlilik belgesini zorunlu tutarken bazılarında ise zorunlu olmadığından mesleki yeterlik belgesi olanlar bir adım önde olur. mesleki yeterlilik belgesini almak için devlet kurumlarının açtığı birçok kurs mevcuttur. bu kurslar halk eğitim merkezlerinin düzenlediği kurslar olmaktadır. bu kurslara müracaat ederek mesleki yeterlik belgesi temin edilir ve işe başvurmak isteyenler için bir kapı açılmış olur.

0

mesleki yeterlilik belgesi ikiye ayrılır özel sektör ve kamu sektörü özelleştirme para tuzağından başka bir işe yaramıyor yok efendim kurumuna katılan öğrencilerimizin yüzde 85 i hemen iş sahibi oldu gibi sınavları kolay olur ve pek fazla faydası olmaz ama kamu sektörü a dan z ye kadar eğitim verir ama kurs saatine bağlı özel sektör mesleki yeterlilik firmalarının verdiği eğitime göre daha iyidir. mesleki yeterlilik belgesi veren firmalar o kadar çoğaldı ki nereye adım atsan nereye gitmek ulaşmak istediğini unutuyorsun.

0

bireylerin mesleki yeterlilik belgesi alabilmeleri için belge almak istedikleri mesleğe ait ulusal yeterliliğin olması ve mesleki yeterlilik kursu tarafından bu ulusal yeterlilik tarafından sınav ve belgelendirme yapmak için yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşunun bulunması gereklidir.
sınav ve belgelendirme sürecinin tamamı yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca yürütülür.

0

mesleki yeterlilik belgesi yapmak istediğiniz meslek ile ilgili almanız gereken kapıda verilen addır

0

mesleki yeterlilik belgesi insanların çalışmak istedikleri meslekteki başarılarının ne kadar olduğunu gösterir. istedikleri meslekteki başarılarının ne kadar olduğunu gösterir.bu belge ile işveren işçi hakkında bilgilere sahip olarak onu ne tarz bir işte değerlendirebileceğini görür. ayrıca bu bir belge niteliğinde olduğu için işe alınacak kişinin hakkında önemli bilgileri de ulaşılabilir. bu belgeyi almak için belirtilen kursları müracaat etmek gerekir. bu tarz kurslara giderek mesleki yeterlilik belgesi alınır. bunun yanında kursta başvurulacak yer hakkındaki mesleki kavramlara yer verilir. ayrıca burada tecrübe kazanarak iş yerinde işe karşı bir yabancılık hissedilmez. en

0

mesleki yeterlilik belgesi aldiginuz dalda yeterli bilgiye sahip oldugunuzu veya kalifiye oldugunuzu belirten belgedir.tic ve sanatkar odalari ve belediyelerin kosgebin açtigi kurslarda verilir.

0

mesleki yeterlilik belgesi bir meslek dalında yeterli olduğunu belgelemek için verilen sertifikalardır. mesela çıraklık belgesi ustalık belgesi ehliyet dahi bir yeterlilik belgesi dir yeterlik belgeleri o konuda uzmanlaştığı mızı ve bilgi sahibi olduğumuz gösterir genellikle iş yerleri bu belgeleri görmek isterler

0

faydasini bilenler için demiyorum ama bilmeyenlere diyeceğim, altın bileziktir. o belge ile alanında iş bulmanız daha kolay. sonuçta kalifiye bir eleman olmuş oluyorsunuz. haliyle vasıfsız ama aynı işi tercih eden kişilerden her zaman bir adım önde olursunuz. bunun için develerimizin açmış olduğu halk eğitim kurslarına katılarak belli bir zaman eğitim aldıktan sonra , alanında başarı gösteren ve eğitimi tamamlayan kişilere, ilgili meslek ile ilgili belgeler verilir. ayrıca sadece halk eğitim merkezi değil, özel kurslar da var. bu kurslar meb onayıyla eğitim verebiliyor ve yine kursta başarılı olanlara yine meb onaylı sertifika veriliyor.

0

meslekte yeterlilik belgesi kişinin o meslekte ki gerekli bilgi ve birikimlerde artık yeterli donanıma sahip olduğunu ve artık o mesleği yapabileceği anlamına gelmektedir.

0

mesleki yeterlilik belgesi öncelikle bir meslekte o mesleğin yapip yapamayacağını gösteren ve o mesleği yapma yetkisi yapabilme yetkisi veren belgedir.artık günümüzde hersey belge hersey diploma olmuş durumda ve bunun yanında deneyim varmı sorulari da sorulmaktadır.günümüzde bir çok meslek vardır.artık tüm mesleklerini eğitimleri var ve kurs alarak veya okullarını okuyarak mesleki yeterliliği kazanmaktadır. mesleki yeterliliği olmadan is olanakları biraz zor olsa da çeşitli kurslar çeşitli okullara başvurarak mesleki yeterlilik kazanabilir. is olanakları mızı yukseltebiliriz.bunun yanında yeterlilik belgesi sadece mesleki olarak da bulunmamaktadır.bir meslekin bir dalında kurs alıp o dalda yeterliliği kazanabiliriz.yani günümüz türkiye'sinde mesleki yeterlilik artık her meslek dalında şart olmuş is olanaklarimizi etkileyip önemli bir yere sahiptir.

0

yapmış olduğun meslekte uzman olduğunu g9steren daha önce bu işte çalîştığını veya eğitim aldığını hösteren bir tür belge.

0

meslek yeterlilik belgesi mesela elektrikçi kendi alanında eğitim almış ve bu belgeyi hak etmiştir. kendi alanında bir ise girdiği zaman bu belge işini kolaylastiriyor