0

sertifikalara başvuru yapılarak alınabilir diye biliyorum belli bi para karşılığında

0

bir mesleği yapabildiğine dair sana verilen yeterlilik belgesidir

0

işte tecrübeli olmak işin uzmani olmak profesyonel olmak

0

bir meslek için yeterli bilgiye sahip olduğunuzu ispatlamak için kurslara gidersiniz ve derslere girersiniz. daha sonrasında bu alanda sınava girip meb onaylı sertifika almaya hak kazanırsınız. bu belgeye mesleki yeterlilik belgeside denebilir. bu belgeyi kullanarak cv doldurabilir ve işverene karşı sahip olduğunuz becerileri kanıtlarsınız.

0

mesleki yeterlilik sınavından sonra aldığın puana göre bu belge verilir. bu belgeyi alan kişiler ilgili alanda yeterli olduğunu ispat etmiş olurlar. iş başvurularında bu belge dikkate alınır.

0

bu konuda bir bilgim yok fakat kurs ve denklik sınavları oluyormuş sanırım

0

bireylerin mesleki yeterlilik belgesi alabilmeleri için belge almak istedikleri mesleğe ait ulusal yeterliliğin olması ve mesleki yeterlilik kurumu tarafından bu ulusal yeterlilikte sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşunun bulunması gerekmektedir . sınavı bilgilendirme sürecin tamamı yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca yürütülür. bireyler sınav başvurularını belge almak istedikleri ulusal yeterliliklerde yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarına yaparlar.

0

mesleki yeterlilik belgesi bir diploma gibi bir şey örnegin lise mezunu olan bir kişiye bu belge verilir lise mezunu olmayan kişiler de kosgep gibi yerlere gidip alabilirler yada devletin kurdugu yerlere gidip belge sahibi olabilirler ne kadar cok belge o kadar cok iyi olur belge fazlalık yapmaz hic bir zaman :)

0

mesleki yeterlilik belgesini kalfalık ustalık belgeleriyle karıştırmamak gerekir. mesleki yeterlişik belgesi bir işte yeterli bilgi beceriye sahip olduğunu gösteren milli eğitim bakanlığınca yapılan sınavlarla kazanılan bir belgedir. bu belge ile iş yeri açabilir, iş yerlerinde çalışabilir hatta o meslekte yükselme şansınızı arttırabilir. mesleki yeterlilik belgesinin zorunlulul haline getirilmesi gerekmektedir. çünkü belirli sınavların olması o kişiyi o meslekte zayıfsa sınavı geçebilecek seviyede güçlenmesini sağlayacaktır. zorunlu olmasa bir işi dolaylı yapmaya devam ederek de yapabilir ama o işte ustalaşırsa daha kolay ve pratik yaparak işini en iyi şekilde yapabilir. bu da ülkedeki meslekçilerin kabiliyetini arttırır.

0

mesleki yeterlilik belgesi bir meslek veya ugrasi ile ilgili o ise yeterliliginizin olup olmadığını kontrol etmek amaçli bir belgedir.bu belge ise alimlarda onemli rol oynamaktadir sizi diger iş basvuru formalarınin veya cv lerin onuna atacak olan bu belge ve sertifikalar cok buyuk miktarda onem arz etmektedir. bu belgeler teknik meslek liselerinden lise oyrenimi sirasinda alinabildigi gibi sonradan kurslara giderek veya gerekli eğitimi alarakta alinabilir. kariyeriniz için buyuk onem taşımaktadır.

0

mesleki yeterlilik kurumu (myk) tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca, yetki kapsamlarında yer alan ulusal yeterlilikde tanımlanmış esaslara göre yürütülen ölçme değerlendirme faaliyetleri sonucunda başarılı olan bireyler için düzenlenen ve bireyin söz konusu ulusal yeterlilikte belirtilen öğrenme kazanımlarına (bilgi, beceri ve yetkinlik) sahip olduğunu gösteren belgelerdir.

kalite güvencesi sağlanmış ve uluslararası personel belgelendirme standardına göre akredite edilmiş bir sistem aracılığıyla tarafsız, tutarlı, âdil ve güvenilir şekilde yapılan ölçme değerlendirmeler sonucunda başarılı olan bireylere myk mesleki yeterlilik belgesi düzenlenir.
myb zorunlu olan meslekler nelerdir?
5544 sayılı kanun gereğince; tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfa giren ve çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığınca yayımlanan tebliğlerde belirtilen mesleklerde myk mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişiler çalıştırılamamaktadır. kanun kapsamında mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu kapsamına giren meslekler de belirlenmiştir. herkese iyi günler dilerim .

0

mesleki yeterliliğin tam anlamını bilmiyorum fakat mesleki yeterlilik bence mesleğinin elinde olur mesela ben makine okuyorum makine hakkında herşey bilirsem mesleki yeterlilik belgesi alabilirim yani her şeyi biliyor musun mesela motor okuyan bir arkadaşım var bu arkadaşım motor hakkında pek fazla bir şey bilmiyor bu eğer her şeyi öğrenirse mesleki yeterlilik belgesini alacak ve meslek lisesi'nden mezun olduğunda işyeri açma belgesi alacak arkadaşlar çünkü meslek lisesi okuyor bir de bilişim okuyan arkadaşım var bunda da aynı şekilde mesleki yeterlilik belgesi olabilir bu belge nasıl alırım dersen bence bir sınava girilir ve bu sınavda iyi bir derece çıkartırsan bu belgeyi size verebilirler ben makineyi neden okudum tam bilmiyorum arkadaşlar arkadaşlar ben sensiz yine buraya geldim pişman mıyım biraz pişmanlık var içinde doğru keşke bilişim okusaydım diyorum pişmanlık yani son pişmanlık fayda etmez ne olacak hiçbir şekilde bilmiyorum arkadaşlar inşallah başka bir meslek edinebilirim üniversite okursam olmazsa da makinedenmezun olduğundan dolayı işyeri açma belgesi alabilirim bu şekilde işyeri açabilirim eğer kendinize güvenmiyorsanız meslek okuyun. elinizde bir meslek olsun.

0

mesleki yeterlilik belgesini veren kurslarda kendi branşında aldığın eğitim sonrası verilen evraktir.

0

meslek veyatta kurslara gittiğinizde size verilen bir belge bu belgeyi almak için kurslar var halk eğitimin yaptığı oralara gidebilirsiniz ve onları başarı ile tamamladığınız da size bir belge sunarlar küçük küçük kurs gönderirler size belgenizi tamamen verilrler ve boyacılık sektörü aşcılık sektörü bilgisayar bilişim sektöründe bu belge halk eğitim tarafından bunlara katkı sağlamaktadır inşaat sektörü mobilya sektörü metal sektörü tesisat sektörü hepsine halk eğitim kurs sağlamıştır ve bunları başarı ile tamamlamanız bekletilir tamamladığınız da belgeyi alırsınız

0

mesleki yeterlilik belgesi açılacak olan bir işyeri için gerekli olan bir belgedir çünkü mesleki yeterlilik belgesi olan bir yer için her zaman için oraya gelen insanların sonuç itibarıyla işini ehline yaptırmasını bilmesi gerektiği için mesleki yeterlilik belgesi şarttır

0

bir kişinin meslekte yeterli seviyeye geldiğini gösteren belli bir yolu geçmiş olduğunu gösteren belgedir

0

mesleki yeterlilik belgesi denildiğinde o meslek ile yani konusu olunnan meslek ile ilgili bilgi düzeyini yeterli hale gelmesi ve o meslek ile ilgili yeterli bilgilere sahip olmaktır. bunun yanında söz konusu olunan mesleğin ehli olmaktır. alınmasına gelincede bu tür belgeler sertifikaları düzenleyen bazı kumlar bulunmaktadır gerekli başvurular yapılarak ve tabiki gerekli dersleri görerek bu belgeye kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

0

çeşitli araç ve gereçlerden bahsediyorlar burada çünkü belge gibi bir durum var beglesi ve öz geçmiş iyi olması gerekir o yüzden iyi bir öz geçmiş zaten işi alması için. yeterlidir

0

pek bir fikrim yok fakat sanıyorum ki insanların maaşlarını yükseltmek amacıyla almak için çok uğraştığı boktan belge.

0

mesleki yeterlilik belgesi ustalık belgesinden sonra alınan ciddi derecede ise yatıracak olan bir belgedir eğer çok cabalarsalarsanız ve lise mevzunu iseniz okuduğunuz bölüm üzerine öğretmen olma sandınız bile çok yüksek