0
0

ibadet etmenin bir çok yolu vardır. fakat hepsinden önce abdest alınmalıdır. abdest ellerin iyice yıkandıktan sonra agıza 3 adet buruna 3 adet su ile temizlenir. ardından üz avuc su ile yüz yıkanır. kolumuzu dirsegimize kadar yıkarız. ardından mest eder kulaklarımıza ve ensemize su döküp yıkarız. en sonda ayaklar yıkanır.
1. namazla ibadet etmek. abdest alındıktan sonra ezanın bitmesi ile secde edilir. ardından niyet edilir ve kuralı ile namaz kılınır.
2. ibadet dua etmektir. ellerimizi acıp allahtan bir seyler isteriz. ardından amin diyip avcumuzu yüzümüze süreriz. bu ibadetin adı duadır.
3. iyilik yaparak ibadet. bir insana iyilik yaparakta ibadet etmiş oluruz.

0

basıl ibadet edilir; ilk önce ibadet etmeden yani abdest alınır. daha sonra namaz ibadeti için kıbleye yönelip vaktin namazını eda edersiniz ve içinizden geldiği gibi sonunda allah’a yalvararak dua edersiniz. ayrıca kuran ibadeti için yine abdetli olmanız gerekiyor. kuran’a saygı için. eğer kuran’ı kerim’i biliyorsak ilkönce arapçasını okuruz ve ardından türkçesini okuruz. çünkü ne anlatılmak isteniyor onunanlamaya çalışırız. kuran’ı kerim’in her harfine bir sevap vardır. okumak bundan dolayı sevaplı bir iştir. ibadet etmenin faziletini anlamak ve duygusunu yaşamak için ibedet etmek gerekir.

0

allahın varlığına birliğine inanarak allaha layık kul olarak ibadet yaplıtır şöyle ki temiz kıyafet giuerek bile ibadet yapmış oluruz

0

namaz kılarak, oruç tutarak vb şekillerde yapılacağı gibi allah'ın hoşuna giden her davranış aslında ibadettir. güzel düşünmek güzel ahlaklı olmak gibi.