0

sanmıyorum.genetik bişey bu en baştan geliyor.

1

gittikçe uzamıyor aksine kısalıyor eski türklere baksanız adamlarda 2 m den aşağı adam yok şimdi gençler baya kısalar 1.75 olsam yeter diyorlar.ayrıca hazreti ademin 40 metre olduğu rivayetleri vardır.gün geçtikçe insanlar küçülüyor sanırım.

1

bence insan özkan'ın boyu zaman ilerledikçe uzamıyor aksine zaman ilerledikçe kısalıyor. mesela eski insanlara bakıyorum daha uzun larmış ve şu anda gitgide gençler daha kısa boya sahipler. mesela mezara falan gittiğimizde eski mezarlar bile daha uzunlar.

1

bence insan boyları zaman gectikce dahada kisaldi çünkü biz 1990-2005 yılları arasında insanlari dahada uzundu gercek den ortaokula giden vardi görsen sanırsın üniversite bence suan için bakiyrm boyları kısa tipler minyon tabiki ama lisede üniversitede buda beni şaşırtıyor normal olarakda.

1

boy uzaması ülkelere ve ırklara göre değişim gösterir. soğuk ve az güneş alan ülkelerde kutuplara daha yakınsa genellikle ergenlik geç yaşta başlar ve boylarının uzamasına fırsat verir. ekvator bölgelerinde ise daha erken ergenliğe girilip gelişimini daha erken yaşta tamamlanmasını sağlar. ergenlikten sonra genellikle boy uzaması olmaz ama hormon bozukluğu olan jigantizm ve akromegali hastalıklarında kişilerde boy uzaması ergenlikten sonra da devam etmektedir.