0

mastercard'ın renkleri sarı,kırmızı ve halkaların kesiştiği yerde de turuncu şeklindedir. mastercard'ın logosunu tasarlayan pentagram firması logonun temasını dinamizm ve enerji olarak belirlemiş bu yüzden en dinamik renkleri kullanmış tabii bu renklerin yıllardır kullanılıyor olması ve milyarlarca kartta varılması da birbaşka sebebidir. logodaki kırmızı rengin anlamı; kırmızı canlılığı ve dinamizmi simgeler. kırmızı renk fiziksel olarak ataklığı,canlılığı,duygusal anlamda bir işi sonuna kadar götüren azmi,kararlılığı simgelemektedir. ve hiçbir renk kırmızı renk kadar dikkat çekici değildir.
logodaki sarı renk; zeka,incelik ve pratikliği simgeler. toplumsal yaşamı ve birlikte yaşamayı simgeleyen bir renktir. sanırım hep birlikteyiz denilmek iştenmiş burada da kullanılarak.
mastercard'ın kesişen halkalarının olduğu yer turuncu renktir. bunun anlamı ise, turuncu renkte kırmızı rengin özelliklerini taşır ve dikkat çekicidir. turuncu rengin insanların sosyalleşmesi üzerinde etkisi olduğu kanısı vardır. sanırım insanlar sosyalleşmesi ödemelerini de karttan yapsınlar diye bu renk tercih edilmiş diye düşünüyorum. turuncu renk ayrıca güç ve dayanıklılığın simgesi olan bir renktir. firmanın gücünün göstergesi olarak bu renk tercih edilmiş olmalı.