0

bir çin felsefesi olup bu felsefeye göre herşeyin bir tersi, bir zıddı vardır. bunlar ying ve yang olarak tabir edilir. iki zıt güç hareketi sağlar. ilk akla gelen amblemi yani sembolü siyah beyaz renklerde daire şeklinde birbiriyle içiçe geçmiş sonsuz döngü artı ve eksi değerleri ifade eden sembollerdir. yang erkekleri, ışığı, açık rengi temsil eder. ying kadını gece ve koyu renkleri. biri olmadan diğerinin varlığından söz edilemez. kısaca her yingin içinde bir yang , her yangın içinde bir ying vardır bunlar birbirine dönüşebilir. türkçe hali de şudur. her kötünün içinde bir iyi, her iyinin içinde de bir kötü vardır.

0

uzakdoğu kültürü ile alakalı olan neredeyse her yerde karşılaştığımız bu sembol aslında bize herkesin farkında olmadan bildiği evrensel bir felsefeyi anlatıyor. hatta öyle ki çin biliminin, geleneksel çin tıbbının, çin dövüş sanatlarının ve çin felsefesinin temelinde bu şeklin bize anlattığı felsefe yatıyor.

yin ve yang en kolay şöyle tanımlanabilir. yin ve yang çin felsefesinde alçalan ve yükselen iki zıt kutbu ifade eden iki olgudur. yin alçalandır, negatif tarafı temsil eder ve siyah renk ile ifade edilir. yang ise yükselendir, pozitif tarafı temsil eder ve beyaz renk ile ifade edilir. iki kutup da birbirine tamamen zıttır. ama ikisi de içerisinde bir diğerini içerir ve bir kutup alçaldığı zaman diğerini yükseltir.

bunu daha iyi anlamak için birkaç örnek vermek gerekirse; ölüm – doğum, gece – gündüz, siyah – beyaz, kadın – erkek, acı – tatlı, yer – gök

0

ying ve yang evrende iki büyük canlı olarak biliniyor , kehanete göre bu iki canlidan biri ölürse ayın rengi değişir ve dünyanın dengesi alt üst olurmuş tabi ben buna inanmıyorum çünkü var olsalar herkes şimdiye onları çoktan bulmuştu , bu iki canlı başka isimlerle tanınıyor tabi bu bizi fazla ilgilendirmeyen bir şey tabi bunlar bir ruh olarak bilinir ama bir canlının bedenini alabilirler .