1

genetik bilimci nazlı değer aziz sancar bursunu alma hakkı kazanan ilk türk genetik bilimcisi olmuştur. nazlı değer, bilkent üniversitesi moleküler biyoloji ve genetik bölümünde yüksek lisans öğrencisi imiş ve kanserle ilgili araştırmalar yapıyormuş.

amerika birleşik devletlerindeki araştırma laboratauvarında aziz sancarla birlikte çalışma hakkı da kazanmış. kuzey karolina üniversitesinde kanser konusunda yaptığı çalışmalar yanında aziz sancarla birlikte dna hasarları ve onarımı ile ilgili de çalışacakmış.

aziz sancar ön bilgileri kendisine gönderilen öğrencilerin içinden kendisi seçmiş bu ismi. kızların okuması konusundaki hassasiyetinin de bu seçimde etkili olduğunu da ifade etmiş. aynı laboratuvarda ankara, izmir, eskişehir, azerbaycan ve doğu türkistandan beş erkek öğrenci çalışıyormuş, nazlı değer ilk kadın öğrenci olmuş burada çalışan...

fulbright eğitim komisyonu, aziz sancar'ın nobel ödülü almasının ardından verecekleri burslardan birisini aziz sancar'ın yanında çalışan bir kişiye vermek istediklerini bildirmişler ve bu şanslı ve başarılı kişi de nazlı değer olmuş.

umarız aziz sancar gibi önemli çalışmalara imza atar ve ülkemize hizmet eder.

0

genetik bilim kadını nazlı değer