0

siyah noktalardan kurtulmak çok kolay değildir.benim kullandığım iki yöntem var.ikisini de uyguluyorum.birincisi,çok fazla burun bandı denedim,en iyisi bence bim de satılan burun bantları.fiyatı 5 tl idi yanlış hatırlamıyosam.önce cildinizin temiz,gözeneklerinizin ayık olması için duştan sonra yapmanızı öneriri.burnunuzu ıslatın ve ıslan burnunuzun üzerine o bantı kutusunda gösterildiği gibi yapıştırın.ıslattığınızda bandın üzerinde o ilaç gibi kokan ve burnunuzu temizleyecek olan şey yumuşayıp burnunuza yapışıyor.tamamen yapıştığından ve hava baloncuğu kalmadığından emin olun ki daha iyi sonuç alasınız.sonrasında 10 dk kadar kurumasını bekleyin.kuruduktan sonra yavaşça burnunuzdan o bandı soyun.çıkartırken bandı birden çekerseniz canınız çok acıyabilir.o yüzden yavaş yavaş çıkartmanızda fayda var.bandı çıkardıktan sonra burnunuzdaki küçük tüylere kadar gelebilecek herşeyi çıkarttığını göreceksiniz.bence çok işe yarıyor.en azından bende.bandı yaptıktan sonra burnunuzun nasıl pürüssüz olduğunu görüceksiniz zaten.burnunuzu güzelce yıkayıp nemlendirin daha sonrasında.ikinci yöntem olarak buhar banyosu en iyisi.onu da şu şekilde yapabilisiniz:su ısıtıcısında su kaynatıp bir kabın içine dökün.başınızın üzerini havluyla kapatıp yüzünüze buhara doğru tutun.havluyu buhar kaçmasın diye kullanıyorum.bir süre yüzünüzü böyle buharda tutun ve tırnak kullanmadan yavaş hareketlerle bu yumuşayan,yağı eriyen siyah noktaları sıkın.buhar ile yumuşadıkları için canımız acımaz.tırnaklarınızı da kullanırsanız yüzünüzde yara olabilir tırnaklarınız batacağı için.bu yöntem de çok işe yarıyor.sonrasında yüzünüzü jel veya köpükle yıkayıp yine nemlendirmeyi unutmayınız.bir diğer yöntem ise duyduğum,videolar izlediğim ama satın alıp da uygulamadığım bir yöntem.bunda vakumlu bir alet kullanıyorsunuz o bölgeye ve vakumun gücünü kendiniz ayarlayabiliyorsunuz sonrasında yine tonik vb ürün kullanarak temizliyorsunuz.bu yöntemden pek emin değilim ama kullanıp memnun olanı da var,kullanıp cildi yara olanı da var.o sanırım ürün kalitesine ve sizin cilt tipinize bağlı olarak değişkenlik gösterenbir şey.

1

öncelikle cildi temiz tutmak ce günlük temizliğini yapmak cildi her türlü kötü görüntü ve oluşabilecek akne,siyah nokta v.b şeylerden korur. bunun dışında düzenli aralıklarla peeling yapmak cildin kapalı olan gözbebeklerinin açılmasını sağlar cild nefes alır ve varolan siyah noktaları çıkarır. ben herhangi bir ürün kullanmıyorum peeling için ürün yerine türk kahvesi ile peeling yapıyorum. yüzümü madensuyu ile yıkıyorum toniğin dışında maden suyu da cildi gerçekten temizliyor ve nefes aldırıyor. cild gözenekleri ne kadar açık olursa cild o derece çok beslenir. ve sağlıklı olur.her gün yatmadan cildini tonik ile temizlemeyi de asla ihmal etmiyorum. bunlar sayesinde gerçekten sorunsuz bir cildim olduğunu düşünüyorum. tabii cild sorunlarında genetik faktörlerinde olduğunu unutmamak lazım. maalesef bazen ne yaparsak yapalim genimizde varolan şeyleri dışarıdan müdehale ile düzeltemiyor ve değiştiremiyoruz.

2

ben siyah nokta için peeling jel ve eczaneden aldığım siyah nokta bantlarindan kullandım. yani bu ürünlerin baya faydasını gördüm. tabi siyah noktalar özelliklede t bölgesinde tekrarlıyor. yağlı yiyecekler yediğinde yine eski manzara yani.pelling yaptıktan sonra gül suyu falan sürün falan dediler ama o da siyah nokta problemine kökten çözüm olur mu onu bilemiyorum.