0

zamanın birinde bir adamın kızı varmış ve bu adam başka kadınla evlenmiş o kadının da iki tane kızı varmış. yani üç kızı olmuş adamın daha sonra adam ölünce üvey anne ve diğer kızlar hepsi birlikte yaşamaya başlamışlar üvey anne diğer kıza kötülük ediyormuş ve onu şatonun temizliğinde görevlendiriyormuş. sürekli külkedisine sürekli eziyet ediyorlarmış ve evi temizle diyorlarmış üvey anne diğer kızlarla daha çok seviyor külkedisi'nin sevmiyormuş külkedisi de her gün evin temizliğini yapıyor ve tavan arasındaki fare arkadaşları ile konuşuyormuş bir gün bir sarayda balo gecesi düzenlenecek miş ve herkes davetliymiş külkedisi de gitmek istemiş fakat annesi onu göndermemiş ve diğerleri ile beraber gitmiş .külkedisi buna çok üzülmüş hem de gidecek elbisesi de yokmuş sonra karşısına bir peri çıkmış ve onun şatoya gitmesi gerektiğini söylemiş bir tane kabak bul demiş ardından külkedisi bir kabak bulmuş ve peri kabağı arabaya çevirmiş. fareleri de onun hizmetçisi yapmış daha sonra külkedisi ne güzel bir elbise giydirerek külkedisini baloya göndermiş ve 12 olmadan tekrar oradan ayrılmasını tembihlemiş .külkedisi prensle dans etmiş ve prense aşık olmuş. prenste tabi külkedisinden etkilenmiş. daha sonra 12 olmuş ve külkedisi hızla oradan uzaklaşmaya çalışırken ayakkabısını düşünürmüş. prens arkasından koşsada yetişememiş ve ayakkabıyı alarak sürekli ayakkabının sahibini aramış. bir gün de külkedisine olduğu saraya gelerek ona denetmiş ve evlenmişler . üvey annesi ve üvey kardeşleri kıskançlıktan çatlamışlar.

0

sindirella isimli genç kızın annesi öldükten sonra babası 2 tane kız çocuğu olan başka bir kadınla evlenmiştir bu kadın sindirella'nın babasını öldürmüştür ve sindirella ya da babası öldükten sonra büyük eziyetler etmektedir ona babasının malından herhangi bir şey vermediği gibi ev işlerinde temizlikçi olarak kullanmaktadır bütün ev işlerini ona yaptırmakta evin bütün yükünü onun sırtına yüklemek ve bunun karşılığında yeteri kadar yiyecek bile vermemektedir sindirella çok kötü yerlerde uymaktadır evin en dip köşeleri ne sindirella ya mesken etmiştir bir gün ülkede bir balo olacağı duyurulmuş ve ülkedeki tüm genç kızlar bu baloya davet edilmiştir çünkü ülkenin prensi bu balodan seçtiği kız ile evlenecektir sindirella da buna çok heveslenir uvey annesi ona işleri bitirirse baloya onlarla birlikte gelebileceğini söyler sindirella büyük bir hevesle bütün işleri vaktinde bitirir ancak üvey anne sindirella ya kazık atar ve onu baloya götürmez sindirella bu duruma çok üzülür ağlar ve bir peri belirir o anda sindirella ya çok güzel bir elbise yapar balkabağından bir at arabası yapar yanına nedimeler yapar ve sindirella'yı baloya gönderir ancak tembihler saat 12'de geri dönmesi gerekmektedir sindirella da saat 12 olunca geri döner ancak eve dönerken ayakkabısının tekini yolda düşürür prens bu ayakkabıyı bulur ve tüm ülkede sindirella'yı aramaya başlar ayakkabı çok küçük bir ayakkabıdır ve sindirella dan başka kimsenin ayağına oynayacaktır en sonunda sindirella bulunur ayakkabı ayağına olur ve prens de mutlu mesut yaşarlar bizim bildiğimiz hikayede annesini ve üvey kız kardeşlerini de sindirella affetmiştir.

0

bir zamanlar çok güzel bir kız varmış. annesi öldüğü için üvey annesi ve üvey kız kardeşleriyle birlikte yaşarmış. kızkardeşleri ve üvey annesi ona kötü davranırmış, temizlik yaptırırlarmış. bir gün o civarda bir balo düzenlenmiş külkedisini götürmeden gitmişler kardeşleri ve üvey annesi. külkedisi evde ağlarken peri gelmiş derdini sormuş. o da baloya gitmek istediğini söylemiş peri ona çok güzel bir elbise vermiş, süslemiş kızı. balkabağından ona at arabası yapmış evdeki tavşanlarıda at yapmış. ve kızı 12'den önce eve dönmesi için tembihlemiş. kız baloya gitmiş prens onun güzelliğinden etkilenmiş ve baloda dans etmişler. saat 12'ye yaklaştığında külkedisi hemen koşmaya başlamış. prenste arkasından koşmuş. külkedisi koşarken perinin yaptığı camdan ayakkabısını düşürmüş. prenste o ayakkabıyı bulmuş. ertesi gün her yere haber salmışlar prens beğendiği kızı ayakkabısıyla bulmaya çalışmış (yüzüne bakarak hatırlayamıyor nedense). ülkedeki bütün kızların ayaklarına giydirmiş ayakkabıyı nedense kimsenin ayağına olmamış ayakkabı. en son külkedisine denetmişler ayakkabıyı ayağına olunca prensesini bulduğunu anlamış prens. ve evlenmişler bu masalda burada bitmiş. olabildiğince özetle anlatmaya çalıştım umarım olmuştur.

0

bir kont varmış bu kont ve ailesi şatoda yaşıyormuş.kont yanlızlığa dayanamamış ve karşı komşusu olan kadın ile evlenmiş ve
bu evlilikten anastasya ve javot adında iki kız dünyaya gelmiştir.bir zamanlar sonra kont eski eşi