0

tabiki ceza. çünkü sago denen zırto insanlara karamsarlık serserilik gibi şeylerden bahsederken ceza onun şu an yapmaya çalıştığı şeyi yapmıştı. rapstar albümü çıktığı zamanlarda bir sürü ünlü ile feat yaptı en basit örneği. ben çok fazla sogoyu dinledim hatta taksimde rock barda açtım insanlara tanıttım fakat o zamanlar bir çizgisi olduğuna inanıyordum. bir felsefesi ve gözlerinin arkasındaki beyinde bu dünyayı kelimelerle efekt kazandıran bir yapısı var sanıyordum ama adamın derdi sadece para ve hırsmış. evlendi boşandı filan ve fiyaskolara imza attı çoğu zaman. bize karamsar yazan ryhmelarından bahsederken yaptığı ajitasyon ile bugünlere gelmesi ve bir marka sanılması üzücü. cartel, silahsız kuvvet, nefret gruplarıyla ve sonrasında türkçe rap ile algımıza sinen arkadaşlık literatürüyle şu an kendisinin bence alakası yok. söylediği sözlerin klasik pop şarkılarından farkı da yok. cezanın dostları hala yanında ve bağlantıları birileri gibi ticaret üstüne kurulu değil.

1

sagopa kajmer çok farklı bir kişilik, siyasi bir partinin emeli olarak ilk kez canlı performansına denk gelmiştim ama çok da pişman olmuştum. ceza oysa hiç kendi çizgisini bozmayarak müzik kariyerine devam etmektedir hep, bu yüzden ceza'yı bir adım daha önde tutuyorum.ceza ve sagopa kajmer'in birlikte eskisi gibi müzik kariyerinde yer almasını çok isterim bir projede, zor gözüküyor ama hayatta olmayacak şey yoktur asla.neden olmasın diyerek her zaman kapı aralıklı kalır hep, neyim var ki part 2 şarkısını bekliyorum kaç yıldır.rapsever biri olarak bir çok kişinin böyle bir umut beslediğini biliyorum,keşke piyasa bu ikilinin barışmasıyla nirvana yapsa.

-1

aslında ikisi de kendi dalında güzel ama . ben sagopanın sözlerinin anlamını daha çok beğenirim. ceza bana biraz daha sert gelir söyleyiş biçimi ve sözleri açısından . sagopa daha yavaş söylüyor daha iyi anlamanızı sağlıyor enazindan benim için öyle . ben sagopanın söylediği müziklerde sözlerini anlamlı buluyorum . yapmış oldukları melodileri de beğeniyorum .

-1

bence sagopa kajmer daha iyi. müthiş bir rap sanatçısıdır.