1

dişte kanal tedavisi işlemi yapmak için öncelikle tedavi uygulanacak bölge iğneler yardımı ile güzelce uyuşturulur. sonrasında diş temizlenerek işleme hazır hale getirilir. temizlenen dişin içerisine kanal tedavisi uygulanmasına zemin hazırlamak amacıyla iğneler konulmadan önce nerelere işlem yapılacağını anlayabilmek amacıyla dişin filmi çekilir. doktor bu filme bakarak kanal tedavisi uygulayacağı bölgeleri tespit eder ve sonrasında o bölgelere ince iğne benzeri aletler yerleştirir. dişinize ince kanallar açarak yerleştirmiş olduğu bu iğneleri doğru bir şekilde yerleştirdiğinden ve kanalları düzgün açtığından emin olmak amacıyla dişimizde iğneler bulunurken yeniden o şekilde filmi çekilir. eğer herhangi bir sorun görünmüyorsa açmış olduğu kanalları özel bir dolgu malzemesi ile doldurur. kanallarda olduktan sonra da dişin durumuna göre üzerine ya kalıcı dolgu işlemi ya da kaplama işlemi uygularlar. tüm bu işlemler yaklaşık olarak bir saat gibi bir zamanınızı alır. ancak tabii ki de işin durumuna göre bir kaç seansta biter kanal tedavileride olmaktadır. eğer şanslıysanız bir saatte uyuşturma işlemi de dahil olmak üzere kanal tedavisi işlemini halletmiş olursunuz. işlem bittikten sonra doktorunuz size ağrı kesici ve antibiyotik tarzı ilaçlar yazarak birkaç saat kesinlikle hiçbir şey yememenizi ve su dışında hiçbir şey içmemenizi söyleyerek evinize yollar. ayrıca o gün içerisinde kesinlikle o bölgenizi kullanmamanızı da tavsiye ederler. yazın ben de çok korkarak kanal tedavisi işlemi yaptırmıştım. ancak hiç de korkulacak bir şey olmadığını gördüm. aslında şu anda ortaya çıkan sonuçtan çok memnun değilim.ama doktor işlemi uygularken herhangi bir ağrı hissetmedim. çoğu zaman zaten beni geren konu işlemin acı vermesin de çok doktorların tavırları oluyor. doktor o kadar cins bir şeydi ki gerçekten hiçbir şey yaptırmadan oradan çekip gidesim gelmişti. sürekli olarak işi olduğunu da söylediği için bana göre baştan savma bir iş yaptı. o yüzden de hala o bölgeye çok rahatlıkla kullanamıyorum ve kanal tedavisi yapılmasına rağmen dişime bastırdığımda hafif bir sızı hissediyorum. böyle önemli diş operasyonlarında kesinlikle doktorunuzu iyi seçmenizi tavsiye ederim.

0

kanal tedavisi fazla uzun sürmüyor yaaa.. ben dolgu yaptırdım dişime. kanal tedavisi uygulayıp dolgu yapıldı. dişteki çürüğe göre yarım saatle bir saat arası sürüyor ortalama olarak..

0

diş kanal tedavisini bilmiyorumda komple sıfırdan yapımı 6 ay kadar sürüyormüş..kaza geciren bir arkadasım için öğrenmiştim...