0

hayır öyle birşey söz konusu olamaz çünkü bir insanı neye alistirirsan öyle gider.eger çocuklarıda her dediğini yaptırmaya alistirirsan ilerde çok kötü şeylere yol açar.

0

çocukların her istediğini yaparsanız zamanla şımarık ve sizi beğenmeyen hiçbir yaptığınızı taktir etmeyen sürekli eleştiren bireyler yetiştirirsiniz. çevremde bunun örneklerine sık sık rastladım. nedense memnuniyetsiz, mutsuz, şımarık, bencil kişilere baktığım zaman ya ailesi tarafından asırı şımartılmış ya da tek çocuk olduklarını farkediyorum. ailemde bile örneği mevcut ablam kızını her istediğini alarak ve her istediğini eksiksiz yapmaya çalışarak büyüttü kız gerçekten en ufak bir şeyi aşırı büyüten herşeye kırılan annesini beğenmeyen, şımarık memnuniyetsiz bir genç kıza dönüştü. her tarafından ego ve bencillik akıyor. o da pişman ama iş işten geçti artık. tabi hiçbir isteğini yapmayın ya da hiçbir istediğini almayın da demiyorum. anne baba arkadaş gibi olması ideal alınır ama aslında yok öyle bir dünya anne annedir, baba babadir, çocuk da çocuk. her alanda dengeyi bulmak çok önemli ne çok sıkı ne çok gevşek, ne çok resmi ne çok laubali, ama en önemlisi çocuk çok sevildiğini bilmeli özgüveni ilerdeki bireysel başarı ve mutluluğu tamamen buna bağlıdır. sevilmeyen çocuk sevmeyi, saygı görmeyen çocuk saygı duymayı öğrenemez ve ikili ve toplumsal ilişkilerin temelini oluşturan birim saygıdır. bu yüzden çocuklarımızı saygılı yetiştirmek için ona ve onun yanında başkalarına saygılı olmamız esastır. anne ve baba çocuğu eğitmeli karakterinin temellerini atmalı, her dediği yapılan çocuk ailesinden rol çalmıştır bir yerde. yönetilen değil yöneten olur o yüzden zamanla. bu yüzden çocuklarımızın bizi yönetmesine izin vermek onların karakterinde köklü problemlere yer açar. ayrıca her istediği yapılan çocuk mutsuzdur çünkü kurulacak hayali kalmaz.

0

bence yapılmamalı. her istediği yapılan, her istediği alınana çocukların ileride egoist, bencil biri olacağı kesin. bizim annelerimiz babalarımız (durumu iyi olanlar tabi) çoğu istediğimizi alamazlardı ya da bir süre bekletirdi… ki iyi ki almamışlar diyorum şuan… en azından halden anlıyoruz. bir şey için insanların kalplerini kırmıyoruz bize olumsuz karşılık verdi diye… her istediği yapılan çocukların örneklerini birkaç kez gördüm. hep kendi istekleri olsun ister, kendi söyledikleri olsun, kendilerini dinlesinler. yok öyle yaş dava… şimdiki çocuklarda görüyorum anne babalarını oyuncak edip istediklerini yaptıran çok… biz küçükken bizim işstediklerimiz yapılmadı bari bizim çocuklarımız yokluğunu çekmesin diye düşünen de çok. aslında durumun olsa bile hemen alıp çocuğun hayallerini de elinden almamak gerekiyor. al ama o an alma.. en azından biekaç gün sonra al ki çocuk sabretmeyi, hayal etmeyi öğrensin.

1

çocukların bence her istediği yapılmamalı. küçük yaşlarda her isteği alınırsa ve yapılırsa büyüyünce de aynen bu şekilde devam eder.sorumluluk duygusu ve bir şeyi elde etmek için mücadele ve azım etmez. nasil olsa annem ,babam halleder diye düşünür. aynı şekilde evlense bu seferde eşinden bekler her şeyi. kendisi hiç bir şey için çaba göstermez ve eşi büyük ölçüde yıpranır.

0

çocukların her dedigi yapılmamalıdır ama benim çocuklugumda istedigim hiç birşey olmadı oda iyi olmuyor