0

yapılan bir iş aceleyle yapılırsa kötü yada eksik bir sonuç alınacağından o işimize şeytan karışır şeytan burda sembolleştirilmiş o iş bir işe yaramaz yada sonradan işi yaptığımızı düşünsek bile aslında halledilmesi gereken birçok şeyin olduğunu anlarız yada kötü bir sonuç alabiliriz acele yaptığımız her işte

0

acele işe şeytan karışır. yani burda anlatılmak istenen yapılacak işin sakın bir şekilde acele etmeden ve düzgün bir biçimde yapılmalı aksi taktirde yani acele ettiğimiz taktirde elimiz ayağımıza dolaşır doğru bildiklerimizi de yanlış yapabiliriz. ve sonuçları kötü olur.

0

acelene ise seytan karisir demek yani su ki eger bir karar aliyorsak yada bir isi yaparken gereginden fazla acele ediyorsak saglikli sonuclar elde edemeye biliriz mesela bir karar verirken onu dusunup yorumladiktan sonra bizim icin dogru olani enine boyuna dusunup ona gore karar vermeliyiz aksi takdirde ilerde verdigimiz bu karardan pisman olabiliriz

1

acele işe şeytan karışır anlamı şöyle acele karar verdiğini zaman ve birçok olumsuz etkiler alıyorsun ve acele karar verdiğin için o işten zarar ediyorsun. sonradan pişman olup keşke acele etmeseydim dediğin anda artık iş işten geçiyor onun için acele işe şeytan karışır yani acele işin hiç olur yani yoktur hep kötü sonuçlanan ve kötüye giden işler olarak belirlenmiş onun için hiç bir şeyi acele karar vermemek gerekir düşünerek ve planlı olarak hareket ederse daha olumlu sonuçlar alabiliriz o zaman şeytan da karışmaz.

0

acele işte hata çok olur hatalarıda şeytan yaptırdığı için söylenen sözdür

0

acele hareket ettiğin zaman o işi doğru düzgün yapamazsın elin ayağına karışır panik olursun ve asla istediğin gibi bir iş çıkmaz ortaya.. o yüzden her şeyi zamanında halletmek lazım. apar topar iş yapmaktan nefret edenlerdenseniz eğer zaten ona göre en azından bir günlük planınızı bir gün önceden ayarlayıp planlı programlı hareket edip bu sorunun önüne geçebiliyorsunuz. sonuçta her şeyin bir çözümü var..

0

bir isinizi acele bir sekilde halletmeye calisirsaniz,zamana meydan okursaniz,bazi seylerin sizin kontrolunuzden cikabileceginu anlatmaktadir bu soz.

0

bu atasözünün de anlatılmak istenen , yaptığınız işi aceleye getirirseniz sonucunda kırıp dökebilirisniz veya o iş istediğiniz gibi olmaz o işle uğraşırken acele ettiğiniz sürece o işten pek bir fayda göremeyebilirsiniz .

0

acele şekilde iş görmenin bir fayda getirmeyecegini anlatmaya çalışıyor

0

acele eden insan o anki ruh halinden dolayı sadece yaptığı işe odaklanmış durumdadır bu yüzden o işi hızlı çabuk yaparken kötü şeylere yol açabilir kötü şeylerde şeytandan geldiği için halk arasında acele işe şeytan karışır deriz.mesela hızlı hızlı bulaşık makinesi boşaltıyorsun ve bir tabak elinden kayıp düşüyor bu yüzden işlerimizi acele ile değil sakin sakin yapmalıyız.işleri son ana bırakırsak acele işe şeytan karışır.

0

şeytan bizi yanlış yola sürüklemeye meyillidir ve biz eğer ki bir iş yaparken iyice enine boyuna düşünmez ek o işte şeytan aklımızı çekebilir ve yanlış yola gidebilirz ya da yanlış kararlar verebiliriz.

0

mesela senin çok önemli bir toplantı var ona yetişmek için acele ediyorsun elim ayağıma dolaşıyor acele yaptığın için bazı şeyleri terk edebiliyor onun için acele işe şeytan karışır diyorlar yani bir işi acele yapmaktansa sakin sakin yapmayı tavsiye ediyorum

0

bir iste acele ettiginde o isin hayri kalmaz ankamina gelir.

0

hiç bir işini acele yapma bizim şeytanla işimiz yok olmasında nazlıcan