0

ilkbaharda yeni yapraklar acabilmek icin tazelenmek icin

0

ağaçların sonbaharda yapraklarını dökmesi o ağacın sağlıklı olduğu ve o ağacın gelecek yaza hazır olduğu anlamına gelir. ağaçlar yapısı gereği vücudundaki bütün atıkları yapraklarında depolarlar bu yüzden bir nevi dışkı atmak diyebiliriz.
kısaca anlatmak gerekirse ağacın yaşaması için gereken bir yenilenme dönemi

0

agaçların yaplarını dokmesı mevsımsel geciş yaz doneminde acar kış mevsiminde dökerler

0

ağaçlar sonbaharda yapraklarını sararır ve düşürür çünkü ilkbahara girince yapraklar yemyeşil oluyor yaza doğru o yapraklar sertleşiyor toz toprak mikrop her şey o yapraklara bulaşır ve sonbahara gelince artık kış mevsimi gelince haliyle havalar soğuduğu zaman yapraklar sararıyor ve ağaçlardan düşüyor çünkü gelecek seneye daha taze daha temiz yapraklar tutabilmek için çünkü eğer ağaçlar o yapraklarını düşürmesi gelecek senedeki yaprakları nasıl tutabilir doğanın kanunda bu allah'ın işi her insanın ölüyor ama ağaçla yeşerip sararıyor dağanın kanunu budur.

0

sonbaharda yaprak dökmelerinin sebebi boşaltım yapmalarıdır. her canlı gibi onlarda bu şekilde boşaltım yaparlar.

0

ağaçlar yazın fotosentez yaptıkları için yapraklarına pek çok atık madde biriktirmektedir ve kış geldiği için de atık maddelerden kurtulurlar .yapraklarını döker ler çam ağacı gibi ağaçlar ise fotosentez yapmazlar ve yaprakları incedir çam ağaçları yaz kış canlı kalır ve yapraklarını dökmezler.