0

venüs gezegeni

jüpiter gezegeni

satürn gezegeni

merkür gezegeni

uranüs gezegeni

neptün gezegeni

1

merkür:dünyadan 1.6 kat daha hızlı döver ve ilerler gökyüzümüzden de hızlı geçer.merkür'ün en kurnaz ve en hızlı tanrı olduğuna inanılırdı. bu özelliğinden dolayı verilmiştir.
venüs:gökyüzünde bir mücevher gibi parladığı için bu ismi aldığı düşünülüyor.
mars:mars'ın rengi kızıl olduğu ve kanı anımsattığı için bu isim verilmiştir.
uranüs: uranüs bilinen eski en üstün tanrılardandır ve cennetin tanrısı olarak bilinir.yunan tanrılarının atasıdır.kozmik bir güce sahiptir.
neptün:suyun renklerine benzer olduğu için bu ismi almıştır.roma mitolojisinde deniz tanrısıdır.yunan mitolojisinde ise poseidondur.
plüton:keşfedildiği dönemde karanlık görüntüsünden dolayı adını roma mitolojisinde yeraltı tanrısı plütondan almıştır.yunan mitolojisinde karşılığı hadestir.
satürn:roma mitolojisinde tarım tanrısı olan satürnden ismini alır.mitolojide satürn, jüpiterin babasıdır.
jüpiter:güneş sisteminin en büyük gezegeni olduğu için en güçlü tanrının ismini almıştır.saturn ile ops'un en genç çocuğudur.
dünya:adını roma veya yunan mitolojisi tanrılarından almayan tek gezegendir.earth, toprak anlamına gelmektedir.

0

kimi zaman onu keşfeden kişi tarafından kimi zaman mitlojiden kimi zaman keşfedildiği teleskoba göre ad alır. belirli bir standardı yoktur

0

tabiki bu gezegenlere göre değişim göstermektedir bazı gezegenler tarihten almıstır bazıları ise onları bulanlar tarafından verilmiştir

0

o gezegeni keşfeden bilim adamları tarafından isim konmuştur.

0

mitolojiden tarihten falan almıştır herhalde