0

yasaklar çiğnenmek için değildir. yasaklar toplumsal yaşantımızı düzenlemek için konulmuş kurallardır ve düzenin devamı açısından herkesin uyması gerekmektedir.

0

bazı yasakları çiğnemek her zaman doğru olmayabilir veya sürekli yasaklara uymak da doğru olmayabilir. mesela hayvanları öldürmek yasaktır tabi ki. olması gereken bir şeydir. hayvanlara zarar verenlerin de mutlaka yargı önünde hesap vermesi gerekiyor. diyelim ki bir köpek bebeğinizi ısırıyor ve bebeğeniz ölecek çırpınıyor peki o zaman hayvanlara zarar verilmez deyip bebeği ona mı bırakacağız işte bu zamanda yasağın çiğnenmesini doğru buluyorum. bir de meşru müdafaa denilen bir şey var onda da insanlar kendini korumak için karşısındakine zarar verebilmektedir. normal zamanda zarar vermek ise yasaktır. bu tarz durumlarda kurallar çiğnenebiliyor. insanlar yaşadığı sürece yasaklar bazen çiğnenebiliyor. keyfi olunca yasakların çiğnenmesi daha çok zarar verir ama zor durumdayken bazen kabul edilebiliyor.

0

yasağın ne olduğuna, çiğnediğinizde neler olacağına, yasağı çiğnemek ne kadar artı ne kadar eksi getirdiğine göre değişir. örnek: durumu acil bir hastayı hastaneye yetiştirmek için hız yasağını çiğnemek gerekebilir ama aynı yasak keyfi olarak çiğnenemez.