0

das kapital'in yazarı karl marx'tır. hatta dünya tarihinde incilden sonra en çok başka dile çevrilen kitaptır. toplam 3 ciltten oluşan bir eserdir. 1. ciltte sermayenin üretim süreci anlatılmıştır. 2. ciltte sermayenin dolaşım süreci ve 3. ciltte ise bir bütün olarak kapitalist üretim süreci anlatılmaktadır. ekonomi hakkında oldukça fazla bilgi içerir. ayrıca dünya tarihinde en çok satılan kitaplardan biridir fakat ben pek fazla okunduğunu düşünmüyorum.
marx bu kitapta kapitalizmin ekonomik yasalarını ortaya çıkarmıştır, ve bunları çözümlemiştir. das kapital aslında iktisadi bir kitaptır. bu kitapta kapitalizme eleştirel bir şekilde yaklaşılmıştır ve bilimsel bir araştırma-inceleme kitabıdır.
mesela kitapta kapitalizme dair yazılan çoğu şey günümüzde aynen yaşanmıştır ya da yaşanıyordur.
ekonomi, siyaset bilimi, sosyoloji gibi bölümlerde okuyanların veya bu konularda ilgili olanların mutlaka okuması gereken bir başıttır.
ayrıca, das kapital yapısalcı bir yöntem izlenerek kaleme alınmıştır. marx ömrünün otuz yılını bu kitabı yazarak geçirmiştir. fakat bu kitabı marx tamamlayamamıştır.
ilginç bir şekilde, kulaktan dolma bilgilerle bu kitabın adı sayesinde marx'ı kapitalist sananlar var, okuyup araştırıp öğrenmelerini dilerim.
kitaptaki kapitalizm çözümlemeleri günümüze ışık tutmaktadır.
bende şuan için sadece ilk cildi var, bir kısmını okudum şuana kadar. okuması ve anlaması zor bir kitap, fakat gerçekten anlayınca bu kitabı nasıl bir beynin yazdığını anlamakta güçlük çekiyorsunuz, inanamıyorsunuz. umarım çok geçmeden diğer ciltlerini de alabilirim ve okuyabilirim gerçekten okumak çok istiyorum. das kapitali okuyup bitirenini çok görmedim, yapanlara hayranlık ve saygı duyuyorum.
umarım herkes bir gün okur.