0

eski sevgiyi ilgiliyi başasına üzerine verilmek eski değeri taşımamak.

0

bu deyim çok eskilerden gelen bir deyimdir. ta osmanlı dönemine dayanır. bir dükkanın yanına yeni bir dükkan açıldığında onun pabucu dama atılırmış. yani eski dükkanı tercih etmezlerdi. bugün bu deyim benim içinde kullanılabilir. pabucumuz dama atıldı. küçük kardeşimiz dünyaya geldiği için. olsun,sağlık olsun..

0

pabucu yere atılmak deyimi çok sevilen bir kimsenin yerini başka birinin doldurması ile birlikte onun artık bir öneminin kalmaması geri plana atılması mânâsına gelmektedir.

0

pabucu dama atılmak deyimi bir kişinin eskisi kadar ilgi görmemesi onun gördüğü ilgi ve sevgi'nin başka birine gösterilmesi anlamına gelir. hatta genelde derler kızını veya oğlunu gördüm benim pabucumu dama attın şeklinde.

0

eski insanların ayakkabıları dama yani çatıya atması

1

pabucu dama atılmak osmanlıdan gelen bir değimdir. ahi teşkilatı yani esnaflar birliği lideri olan kişi, haksız kazanç yada hileli ürün satan esnafın pabucunu dama atarmış.bunun anlamı ise bu adamın dükkanına gitmeyin. onun yerine başka dükkan tercih edin demekmiş.şu anda da satılmak diye tabir ettiğimiz durumu karşılar nitelikte.