0

diyeceksiniz ki mavi balina ama bence değil. çünkü dünyanın en derin çukuru olan mariana çukuru, en derin noktası 10.994 metre olup , çukurun genişliği 69 kilometre. bu özellikleri okuyunca gerçekten çok büyük bir çukur olduğunu gördüm. büyük okyanus'ta yer alıyor bu devasa çukur. ilk kez iki kişi tarafından çukur keşfedilmiş ve yaptıkları batiskaf ile çukuru keşfe başlamışlar. çukura indirdikleri batiskafın inmesi 5 saat sürmüş olup , tam tamına 10.916 metre derinliğe kadar ulaşmış. tam olarak çukurun en derin yerine inenemiş.
daha sonra 2012 yıllarında başka bir araştırmacı , bu çukur adına çalışmalar yapmış ve 156 dakikada çukurun en dibine inmeyi başarmış. çukurun dibinde araştırmalar ve kayıtlar yapan araştırmacı 70 dakikanın sonunda çukurdan sağ salim çıkmıştır. böyle bir şey hiç de kolay değildir. çünkü şu metrelerce aşağı indikçe basınç da o kadar çok artacağı için , iç organları patlatır ve ölüm gerçekleşir. o derinlikte muhtemelen 10000 kat basınç olduğunu söylüyorlar.
araştırmacının çukurun dibinde yaptığı araştırmalar ve ses kayıtlarına çok değişik bir şey rastlanmış. koyduğu kamera sayesinde net bir görüntü oluşmasa da çok büyük bir canlıya ve o canlının çukurun dibinde yarattığı ses çok fazlaymış ki bu sesi çıkarabilen dünyada hiçbir hayvan yokmuş ,bilim adamlarının araştırmalarına göre. bilim adamlarının düşünceleri eskiden beri var olan bir megalodon olduğu yönündedir. ben de internetten izleyince , bilim adamlarının ortaya attığı düşünceye biraz daha katılmaya başladım.
ama yinede dünyadaki en büyük canlı bilinememektedir.
her canlının kendine göre büyüklüğü vardır. mesela en büyük köpekbalığı, en büyük yılanlar, en büyük timsahlar, mavi katil balinalar vs. bazıları kişiden kişiye göre değişir. büyüklük açısına yada uzunluk açısından farklılıklar da gösterebilir.
ama bana göre dünyanın en büyük varlığı şu an ile mavi balinalar. belki daha sonra daha büyüğü ortaya çıkabilir.
hayat ilginç bilgiler ile doludur. öğrenmek gerek. insanın merakı çok artıyor bu konularda.

0

dünya üzerinde şu anda yaşayan en büyük hayvan büyük mavi balina dır elbette fil denen hayvan da oldukça büyüktür fil bakıcıları filin pisliğinin altında kalıp ölebiliyorlar o derece büyük hayvanlar.

0

dünya üzerinde yaşayan en büyük hayvan mavi balinadır.