0

ses genetik olmasıyla birlikte kişiye has ve özeldir tabi sesin kalınlığını inceligini arttırmak kişinin cinsiyetine dayalıdır sigara içen birisinin sesi kalındır fark ederseniz fakat önerim internette karaoke sitelerinden bol bol pratik yapıp çiğ yumurta yemek olduğunu düşünüyorum.

0

sesin daha güzelleşmesi için bildiğim kadarıyla yumurta içilmesi gerekiyor. yumurta yani çiğ yumurta ses tellerini incelttiğine inanılıyor. o yüzden bildiğim tek yöntem bu. eğer ki şarkı için soruyorsanız şarkı içinde o sesin eğitilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü sesimiz ne kadar güzel de olsa doğru kullanamaz ise yine şarkı söylerken veya başka türlü güzel çıkmayabilir. birçok sesi güzel olmayan sanatçı sesine eğiterek sesin güzel çıkmasını sağlayabiliyor. o yüzden o ses'in eğitilmesi gerektiğini çok büyük şekilde inanıyorum.

0

ses eğitimi veren ve şan dersleri veren ustalar vardır. buralardn sesi doğru kulanmak diafram falan muhbbetleri var onları güzelce öğrenip geliştirdiğinizde sesiniz güzelleşmeyebilir ama hem sağlıklı konuşursunuz hemde anlaşılır

0

sesin güzelleşmesi değil de kullanmayı öğrenilmesi demek daha doğrudur. herkesin belli bir sesi/ ses tonu vardır. olduğundan daha fazla güzelleşemez. ama sesi kullanmak öğrenilebilir, daha iyi ve daha doğru bir şekilde kullanılabilir şan dersleri ile. ama bazen bazı şeyler ne kadar istesek de olmaz mesela :) herkesin sesi her şarkıyı kaldıramayabiliyor ne kadar doğru kullanmayı öğrenirsen öğren. yetenek diyelim.