1

büyük ya da orta şiddetli bir yangın esnasında ilk etapta yardım istemek yani 112 itfaiyeyi aramak olacaktır. daha sonra yangın sırasında en başta ev halkının ya da yakın çevrenizin güvenliğini sağlayınız. mümkün olan en kısa zamanda yangın mahallinden uzaklaşmak gerekiyor. daha sonra yangın neden çıktı ise onu hemen tespit edip yok edebiliyorsak ya da yapacağımızdan eminsek hemen yangın kaynağını yok ediyoruz. eğer kendi başımıza bir şey yapamıyorsak itfaiyenin gelmesini beklemek en iyisidir.

0

yangın anında yapılması gereken en önemli şey kendi güvenliğimizi sağlamaktır çünkü kendi güvenliğimizi sağlamazsa başkalarına hiçbir şekilde yardım edemeyiz eğer yapabiliyorsan yangının kaynağını yok etmeliyiz eğer yapamıyorsak yangının büyümesini engellemeliyiz ve insanları hayvanlara zarar gelebilecek maddi veya manevi zarar verecek her şeyi yangının kaynağından uzaklaştır malıyız böylece yangından korunmuş oluruz ama yangın çıkmadan önce korunmanın yolları da var bunları sıralarsak şöyle olur elektrik kaçakları kontrol edilmeli varsa yok edilmeli eskimiş ampuller değiştirilmeli prizlerin suya uzaklığı artırılmalı yanıcı yakıcı aletlerin küçük çocuklardan uzak tutulması gerekiyor

0

öncelik ilen sakin olunmalıdır çevre güvenliği sağlanmalıdır yani yaralı varsa gözden geçirilmelidir eğer kendiniz yeterli değilsenizse çevrenizden yardım almalısınız. itfaiye ve ardindanda 112 aranmalıdır.

0

sakin olunmalı ve hızlı bir şekilde en mantıklı olan düşünülmelidir.

0

110 itfaiye ve 112 aranarak olay yeri hakkında bilgi verilkmeli. mümkün olduğunca alevden uzak bir şekilde korunaklı bir bölgede olmak gerekir.