0

günümüzde miyoplaşma sorunu oldukça sık rastlanan ve hızla büyüyen bir hastalıktır. teknolojinin hayatımıza girmesiyle oluşan miyoplaşma ekranlar ile aramızdaki mesafeyi ayarlayamamamızdan ve gözü yakına alıştırıp ışığı yanlış oran ile almamızdan oluşuyor.

0

bence en yaygınları miyop ve astigmat. yani yakını ve uzağı görememe sorunu. sonrasında da astigmat var bence en yaygınlar arasında. bu da kişinin bulanık görme problemi. yaşlılar arasında ise bence en çok katarakt yaygın. katarakt ise malesef diğerlerine göre daha ağır bir göz rahatsızlığı ve bildiğim kadarıyla ameliyat ile tedavi edilmediği müddetçe daha fazla ilerleyip gözün hepten bozulmasına ve görme problemi yaşanmasına sebep olabiliyor. diğerleri gözlükle tedavi edilirken (astigmat yoksa eğer, miyop ve hipetmetrop lazer ile de tedavi edilebilir) katarakt ufak bir operasyon ile tedavi edilebiliyor.

0

günümüzde en yaygın göz rahatsızlıkları miyop ve hipermetrop denilen uzağı ve yakını görememe durumudur. miyop yağını görememe demektir ve hipermetrop ise uzağı görememektir.bunun yanında astigmat vb göz rahatsızlıklarıda mevcutdur.

0

ben kendimdn örnek vereyim.katarakt ameliyatı oldum her iki gözümden de.genelde toplumuzda bu rahatsızlık çok görülür.birde sarı nokta göz hastalığı var.ileri yaşlarda genelde görülür. birde uzak ve yakını görememe gibi.

0

katarakt, uzagi gorememe(miyop),yakini görememe(astigmat), göz kurulugu, iris kolobomu

0

göz tembelliği ve şaşılık. katarakt, hipermetrop, miyop ve astigmat. hepsi son derece yaygın maalesef