0

halı üzerinde halı örtüsü vermek mantıklımı tabi evde hala kirletecek kimse yoksa yani çocuk çölmek yoksa üzerine örtü serme hiç tercih etmem ama çocuk varsa evde mutlaka o halı da temiz durmayacaktır o yüzden halı örtüsü de sevmeyi tercih ediyorum ben mecburen yani sevmem işte olsan en azından halı her zaman yıkanmıyor ama örtü 1.02 güne 1.01 güne bir kirlendi zaman veya baktığın zaman üzerine bir şey döküldü zaman toplayıp yıkama şansım var 1 saat 2 saat için güzel okunuyor zaten ama halı öyle hemen hemen yapayım kuru kurusun tarzında bir şey yok maalesef durum yok o yüzden halı örtüsünü sevmeyi sevmesem de halı örtüsü sermek gerçekten mecburi bir şey bence bana göre mantıklı yani

0

ben halının üzerine halı örtüsünün serilmesini mantıklı buluyorum çünki kirlendiği zaman halıyı yıkaması zor halı örtüsünü her hafta makinaya atabiliriz ce hep temiz kalır

0

bence hiç mantıklı değil ben saçma buluyorum

0

ben tercih ederim. şundan değil ama.. çay lekesi olur derdinde değilim. insanız ve saçımız çok dökülüyor malum. halının arasına girmesinden o kadar rahatsız olurum ki... o saç kıllarının halının üzerinden toplamayı hele... resmen bana işkence gibi gelir o yani. süpürge de bir yere kadar çekiyor saçları. filtreye çok takılıyor mesela. en azından halının üzerine düşeceğine halı örtüsünün üstüne düşsün, gün içinde bir iki defa bakarım düşmüş mü diye. yerlere de bakar, elimle toplar atarım çöpe. birde çay kahve döküldüğü zaman hemen müdahele edebiliyorsun örtüye. geçse bile halıya fazla geçmeden kaldırabiliyorsun üstünden.

1

neden olmasın halıyı yıkamak zordur ama örtüyü yıkamak kolaydır. sanırım yaşım ilerledikçe dekoratiflik yerine temiz ve pratik çözümler tercihim olmaya başlıyor.

0

halı üstüne de koktuk üstüne de örtü örtmeyi sevmiyorum. hatta ben masa, sehpa yada konsol üstüne bile örtmeyi hiç tercih etmiyorum.

1

halıların yüzeyinin toz tutmaması, dökülenlerden arınması için faydalıdır.

0

eger evde çocuk veya evcil hayvanin varsa kedi köpek gibi mantikli. çünkü çabuk kirlenir her defasinda yıkamak yerine serilebilir. hem bir misafir geleceği zaman telas yapılmaz hali kirli diye. misafir geleceği zaman ortu kaldirilir mis gibi.

0

hatay'da da halı örtüsü veya savan diye bir örtü seriyorlar halıların üzerine ama ben sevemedim ve kullanmiyorum.

0

aslında halınız kirlenmesin diye halı örtüsü serilir. biz bir süre önce almıştık denedik güzel duruyordu ancak halı örtüsü devamlı kayıyordu. yani kaydığı için çok çirkin görünmeye başladı birde mutfataydı çok sık girip çıkılan yer olduğu için. saha sonra kaldırmıştık. yani halı örtüsü sadece halının kirlenmesi için işe yarıyor ama çota güzel olduğunu söyleyemem devamlı kayıyor.

0

evet mantıklı olabilir. saç kılları çok çıkıyor halılardan. bazı halılar o yönden çok sıkıntılı...

0

evet mantıklıdır. çünkü hali kirlendiğinde öyle hemen yıkanacak bişey olmadığından ne kadar az kirletirsek o kadar uzun süreliğine yıkamamış oluruz. sonuçta halı çamaşır makinesine atıp yıkayacağımız kadar küçük değil yani yıkaması da kuruması da baya zahmetli ve zaman alıyor. bu yüzden üstünde örtü kullanırsak en azından örtü kirlendiğinde onu çıkarıp hemen yıkar ve yerine yeni örtü sereriz.

0

kesinlikle çok mantıklı bana göre. ben önceki evimde seriyordum. öyle ki çok sakar bir insanım. bir çaydanlık çayı devirdim. halı örtüsünü hemen kaldırınca halımda hemen kirlenmemiş oldu. bu sayede halı la uğraşmak yerine halı örtümü çamaşır makinesine atıp bir güzel temizledim. bu yüzden bence kullanılmalı.

0

evde çocuk varsa halıörtüsü kullanılabilir daha temiz oluyor

0

halı örtüsünün üstüne halı örtüsü niye serilsinki?