0

en iyi diye adlandırmak yanlış olur hepsinin yaptıkları icraatlar vardır mevcuttur herhalde ancak istanbul aldığı için fatih sultan mehmet bayağı bilinen bir padişahtır ancak benim favorim yavuz sultan selim.

0

geçmişe bakıp tarih sayfalrını biraz karıştırdıktan sonra hiç bir padişahımıza hiç bir yönden en iyi veya en kötü demek doğru gelmiyor bana. çünkü diyelim ki fatih sultan mehmet mükemmel bir savaş kahramı bilim destekçisi aynı zamanda da çok zeki bir kişiliğe sahip ama onun da görevi zmanında çevirilen bir çok entrika dolayısı ile zaman zaman kafası karışmış ve yanlış krarlar vermiş olması o deönemin koşullarında çok doğal. veya hepimizin artık adını sıklıkla dyduğu kanun sultan süleyman. kanuni elette ki çok değerli bir devle ve sevaş adamı idi ama gerek sarayın içindeki gerekse de halktan gelen bir çok gereksiz büyütmelr dedikodular vs. gibi sebepler dolayısı ile aldığı yanlış kararlar ve geldiği oyunlar olmuştur. dolayısı ile benim bilgi ve tcürbemin bu soruya net bir cevap verecek kadar yetkin oldğunu düşnümüyorum. bu yüzden de padişahlarımızın en iyi padişah yadaen kötü padişah gibi bir sırlaam yapmadan doğruları ve yanlışları ile saygıyı hak ettiklerini düşünyorum.

-1

en iyi osmanlı padişahı diye bir şey yoktur. kişiden kişiye değişir nesnel bir durumdur bana göre atıyorum a padişahı iyiyse mehmete göre b padişahı en iyidir göreceli bir durum.

1

en iyi padişah göreceli bir soru olduğu için net bir cevap vermek mümkün olmayacaktır. soru en uzun süre padişahlık yapan padişah ya da imparatorluğa en çok zafer kazandıran, en çok toprak katan padişah kimdir diye sorulmalıdır.
kanuni sultan süleyman osmanlı imparatorluğu'nda 46 yıl padişahlık yaparak en uzun süre tahtta kalmıştır. padişahlığı süresince osmanlı imparatorluğu'nun topraklarına 6.5 milyon kilometrekareden yaklaşık 15 milyon kilometrekareye çıkarmıştır.
bu veriler ışığında kanuni sultan süleyman'ın en iyi padişah olduğu söylenebilir.