0

hayatımda sadece bir kez kaza geçirdim o kazada da beşinci sınıfa gidiyordum bir akşam ailemle annemin amcası ile oturmaya gitmiştik gece saat onbir buçukta eve gidecektik annemin amcasıgil de bizimle birlikte geliyodu evimize tam evimize yaklaşınca karşıdan karşıya geçecektim karşıdan motor geliyordu çok hızlı geliyordu ama ben karşıya geçeceğim insandım koşarak ilerlerken motor aniden bana çarptı kaç takla attığını hatırlamıyorum sayamıyorum bile çok kötü bir durumda kolum kırılmıştı motora süren kişinin de kolu kırılmıştı benim ayağımın baş parmağı çatlamıştı ve ne tesadüftü motoru süren kişinin de baş parmağım çatlamıştı annemle babamı çok ağlıyordu ben kanlar içinde yerdeydim sonra ambulans çalmışlardı ama benim bilincim açıktı ambulans bizi hastaneye götürdü 2 ambulans gelmişti öbür ambulansta motor süren kişi içindi hastaneye gittim tedavi oldu eve geldim ertesi gün bana çarpan adam geldi elinde bir poşet muz vardı ve bir paket gofret vardı bu arada en sevdiğim meyve muz du adama ters ters bakıyordum ona çok sinirliydim bana çarptığı için adamın da kolu kırıktı ayağı kırıktı ama o haliyle benim evime gelip geçmiş olsuna geldi ve özür diledi neden bana öyle ters ters bakıyorsun dedi sonra o an gülesim geldi benden özür diledi ve onu affettim ama hiç unutmadım bir şeye var bana olan şeyin aynısı o adama da oldu acaba tesadüf muydu başka bir şey miydi bilmiyorum hala aklımdan çıkmıyor onu anlamaya çalışıyordum ama bir türlü anlam veremiyorum küçük bir kaza daha getirmiştim ama çok önemli değildi o da evimizin çağla ağacından çağla toplamak için ağaca çıkmıştım ağacın ince dalına basmışım ve birden yere düştüm ufak tefek sıyrıklarla atlattı atmıştım allah kimseye kaza bela vermez inşallah amin

0

evet daha önce bir kaza geçirdim. bir trafik kazası arkaşımla beraber geçirdik. başka bir arkadaşımızın nikahı vardı ona gittik dönerken kazan geçirdik. arabayı arkadaşımın babası kullanıyordu ve biz ışıklarda işlek merkezi bir yolda durduk. daha sonra minübüs haraket etti ve bizim arabaya çarptı. arkasından arabanın canları aşağı indi. anlık birşeydi ben kafamı arabanın şöför koltuğunun sert olan kısmına vurdum kaşım yarıldı kanamaya başladı o esna da bu durumu farketmez saniyeler aldı araba da herkes iyi görünüyordu ben ortada oturuyordum zaten. ancak ön tarafta oturan yakın arkadaşım baygınlık geçirdi. ben o panikle çok korktum ağlamaya başladım arkadaşıma ciddi bir şey oldu sandım bizi arabadan indirdiler. bu esna da kandan tabi gözümün önünü göremiyorum biraz panikledim. bi yandan arkadaşımı merak ediyordum beni oturtmaya çalıştılar. yunuslar geldi o esnada. sonra babası arkadaşımı uyandırmaya çalıştı. arkadaşımda beni merak etmiş sonra birbirimizi gördük ve içimiz rahatladı orada bir aşk yaşadık yani komikti biraz ama şimdi anlatırken komik. yaşarken inanın korkudan ölüyorsunuz. daha sonra ambulans geldi. arkadaşım ve beni farklı hastanelere götürdüler ben meraktan çatladım oda merak etmiş beni. sonra nikahı olan arkadaşlar geldiler onlar da kazayı duymuşlar. tabi kaşıma dikiş atılması için çok bekledim hastane de doktoru gözüm dhaa çok şişti. dhaa sonra temizlenerek kaşıma dikiş atıldı ama canım çok acımıştı. arkadaşımı hala çok merak ediyordum. onunla telefonda konuştum ve banda iyi olduğu söylendi benim içinde ona öyle söylemişler. sonra akşam arkadaşım hastaneye geldi daha iyiydş ancka kolu sarılıydı meğer minibüsün bize şiddetli çarpması ile parmağında çatlak oluşmuş kolunu alçıya almışlar. minübüs zaten onun tarafından çarpmıştı. tabi benimde tek gözüm bantlı. birbirimizi görünce bir ağladık bir ağladık sonra saçma sapan gülmeye başladık. o kadar komik görünüyorduk ki biri kör biri sakat . şükür bununla atlattık.

0

iki trafik kazası, iki de iş kazası geçirdim. iş kazaları sadece kuyruk kemiği ve ayak da tarak kemiğinde çatlak oluşturan basit sayılabilecek kazalardi. trafik kazaları için aynı şeyi diyemem. ilki sekiz yaşında karşıdan karşıya geçerken kırmızı ışıkta durmayan bir sarhoş yüzünden dümdüz anayolda yaya halde yaptığım kazaydı ve mucize eseri yol kenarına çöp tenekesinin boşluğuna doldurulan solmuş pancar yapraklarının içine düştüğüm için küçük sıyrıklarla atlatmıştım fakat başımı çarpmış olduğumu çok sonra farkettim. acısı da yıllar sonra çıktı. ikinci kaza hayatımı değiştiren çok feci bir kazaydı. üniversite okurken konya sille yolunda motorla seyir halindeyken kavşakda bir araba ile kafa kafaya girdim diyebilirim. olay olduğunda 19 yaşındaydım. kendime geldiğimde kismi hafıza kaybı yaşadığım bir buçuk yıllık acı dolu bir süreç beni bekliyordu. kafa tasinda çatlak, sağ gözde zedelenme, sol dirsekde kırık, sol elde sinirleri zedeleyen bir kesik, sağ bacak kaval kemiğinde kırık, karın boşluğunda 8 cm boylarında bir cam kesiği yüzüm gözüm mosmor aylarca hastanede yattım. şeker rahatsızlığım ve hipotroidim o süre içinde tavan yaptı. hiçbir hasar kalmadı fakat psikolojimi alt üst etti bu olaylar. okula da bir daha dönemedim.

1

kaza olarak düştüğümden ötürü sağ kolumun dirseği kırılmıştı ve alçıya alınmıştı.

0

motosiklet kazası yaptık eşimle ben ufak tefek sıyrıklarla kurtuldum eşim bayağı ağır yaralandı bacakları,koylarında büyük sıyrıklar oluşmuştu .

0

ben iki defa trafik kazası geçirdim.birinde uşakta çalışıyordu.bir minibüsle kamyonun altına girdik.gözlerimi hastanede açtım.kim nasıl getirdi hiç bilmiyordum.birinde de yolcu minibüsüyle yuvarlanmıştık.8-10 takla attı araç.kimsenin başına gelmesini istemem.çok kötü bir duygu.

0

evet daha önce motosiklet kazası geçirdim hem de iki kez. ilkinde eniştem ile motosiklete binmiştik ve bir yere gitmemiz gerekiyordu oraya giderken eniştem yanlışlıkla motoru devirdi ve o şekilde bir motosiklet kazası yapmıştık .ama allah'tan çok hızlı değildik devrildiğinde bundan dolayı pek fazla yara almadık. bir de ben lise yıllarında iken motosiklet sürmek için heveslenmiştim. motosiklet sürmek istediğimi söylemiştim ağabeyim de bana motosiklet sürmeye öğretmişti. zaten bisiklet sürdüğüm için motosiklet sürerken de çok fazla zorlanmadım sadece bir bayan olarak erkeklere göre daha güçsüz olduğum için motorsikleti dengede tutmam biraz daha zordu. yine de öğrenmiştim .kendi kendime evin etrafında bayağı sevmeye başlamıştım . bir gün yine ablamla birlikte mahallenin dışarısında motosiklet sürmeye gitmiştik. ve biraz uzaklaştıktan sonra eve dönmeye karar verdik. daha sonra eve doğru yaklaşırken bir viraj vardı ve o virajda bulunan küçük taşlara tekeri kaptırdığım için motorsiklet devrildi. benim sağ tarafım motorsikletin altında kaldı. ayağım bayağı kötü olmuştu. ablam da allah'tan hiçbir şey yoktu. o günden sonra bir daha motosiklet dahi elime almak istemedim o hevesim de o şekilde geçip gitmişti.

0

bi ara işten geç çıktığımda ustamla takılmıştık. ustam eve bıraktım saat böyle 12.30 civarındaydı bende motor var o zamanlar ve oldukça süratli sürmeyi seviyorum. 140 km hız ile giderken önümde olan tek arabayı sollamaya kalktım, önümdeki araç sola sinyal vermeden sola kırınca vites düşürüp frenlere ne kadar bassam da arkasına geçirdim arabanın. en son geldiğim yöne motorun altında havada bakıyordum. yere düştüm kalkıp sendeleyip geri düştüm. kendime geldiğimde arabadaydım hastaneye gidiyorduk.