0

hayır gitme imkanım olmadı fakat gitmeyi çok isterim atalarımın kazandığı kan döktüğü toprakları.

0

çanakkle sehitliklerine yıllar içinde periyodik olarak belli dönemlerinde gittim,oraya gitme amacı herkesin farklı,kimi nerelerde savaşmış diyen avusturalyalı halk,kimide bizler manevi olarak ne sartlarda kiminle hangi cephede ne yiyerek hangi cephede sağlık imkanı sunulmuş,hatıraları okuyup dinlemek çok duygulandırıcı.o dönemde yokluk içinde savaşılmış ve asla bıkkınlık ve ümitsizliğe kapılmadan verilen mücadelenin va sabrın nişanesi olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak gerekir.kendimizi onların yerine koymak gerekirse bizler o cesareti o vatanseverliği o fedakarlığı gösterebilirmiyiz.evet gösterdik bile.darbe gecesi yaşanan o vahim olay bize nekadar birlik beraberlik ruhumuzun canlı olduğunu o dönemde savaşan ninerlerimiz dedelerimizi torunları olarak gösterdik elhamdülillah.mehmet akif ersoyun dediği gibi allah cc u millete birddaha istiklal marşı yazdırmsasın demişya rabbim bize birdaha ogünleri yaşatmasın.kendi vartnında emanet yaşamak en acı en vahim bir durumdur.düşünmesii bile korkun.ç

0

malesef gidemedim ama gitmeyi en çok isteyenlerden birisi olarak, gitmeyi istiyorum. çanakkale şehitliği olmasa bile başka anıtlara gitme fırsatım oldu

0

çanakkale şehitliğine iki defa gittim.insanın tüyleri diken diken oluyor. gelibolu,eceabat,kilitbahir. hepsini gezdim,ziyaret ettim.gitmeyenler fırsatını bulduğunda mutlaka gitsin derim.

0

böyle bir imkanım olmadı malsef ama görmeyi çok istiyorum. ve gitmek istiyorum. çanakkale ye yolum düşerse emin olun ilk yapmam gereken şey şehitliği gezmek görmek olacaktır. çok merak ediyorum anlatıldığı kadar güzel olduğu söylenir.

0

ne yazık ki hiç çanakkale şehitliklere gitme imkanım olmadı ama ileride gezi turlarına katılarak her yeri gezmek istiyorum. mesela anıtkabir'e de gidemedim oraya da gitmek istiyorum. ama özellikle muğla tarafını tur ile gezmek istiyorum.

0

maalesef çanakkale şehitliğine gitme imkanım olmadı keşke olsa gerçekten çok istiyorum gitmeyi. ama bulunduğum şehirdeki şehitliğe gitmişliğim var tabi.