1

ne yardan geçmek ne serden geçmek sözü ile anlatılmak istenen şudur. insan bazen bazı şeyleri yapmayı planlar ya da bazı şeylere sahip olmak ister bunun için de içinde bulunduğu durumlardan ya da sahip olduğu şeylerden vazgeçmek zorunda kalabilir. ancak herkes bu fedakarlığı yapabilecek durumda değildir ve böyle durumlarda hem elinde bulunan şeylerden vazgeçmek istemez hem de sahip olmak istediği şeyi de elde etmeye çalışmaktan asla vazgeçmez. örneğin pahalı bir şeyi satın almak ve ona sahip olmak isteyen bir insan daha fazla çalışmalı ve para biriktirme nedir durumu el vermiyorsa eğer bazı özel zevklerinden fedakarlık etmeli ve kenara sürekli para atmak zorunda kalmalıdır ancak rahatlığından ödün vermeden oturduğum yerden o şeye sahip olayım düşüncesine giren insanlar da çoktur. bu tür insanlar ne yarden geçerler ne serden geçerler. rahatım kaçmasın ama yine de o şey benim olsun düşüncesiyle hareket ederler bu düşünceye sahip olan kişilerin de çok bir şey elde edebildiği de asla görülmemiştir.

0

ne yardan ne serden geçmek basit bir örnekle anlatayım. mesela ekmek almanız gerek fakat markete gitmeye üşeniyorsunuz bu ne yardan ne serden geçmekdir. bir şeyin olmasını isteyip o ey için herhangi bir eylem yapmamak.

1

herhangi bir şeyde bulunmadan elde etmek istedigi şeyi fedakarlık gerektirdigi halde vazgeçmeyen kimseler.

1

herhangi bir fedakarlık da bulunmadan istediği şeyi elde etmek istediği şeyi şeyi fedakarlık gerektirdiği halde fedakârlığı yanaşmıyor ama istediğinden de vazgeçmeyen kimseler için kullanılır