1

bazen çok alıngan olabiliyorum ama her olayı kişisel algılama gibi bir huyum yok çok şükür. olaylar karşısında zaten objektif davranırım. bilerek ve isteyerek üzerime oynanırsa, haliyle üstüme alınırım. genelde sorunum olan kişilerin lafları daha iğneleyici gelir bana.

0

ruh halime baglı alıngan zamanımda isem herseyi kendi üzerime alabilirim bazende bana kişisel oldugunda bile hiç üzerime alınmayabilirim

1

her olayı kişisel algılamak tabii ki mantıklı ve doğru değildri dolayısı ile de karşıalştığım veya yaşadığım her olayı kişisel almam fakat bazı durumlarda insanın bazı şeyleri kişisel olarak algılamaası da toplum içinde kişisel bir sorumluluk ve zorunluluk haline gelebiliyor. yani aşşırıya kaçılmadığı sürece yaşadığımız ve karşılaştığımız bazı şeyleri kişissel olarak algılmamız gerekli bence. çünkü insanlar çoğu zaman fazla sorumsuz davranma eğlimine sahipler ve bu durumda da ne yazık ki çevremizde olup biten ve aslında bizim etkisini anlamamış gerkeen olguları anlayamayabilyioruz. dolayısı ile alınganlık bile olsa yapıtığımız şey kararında olduğu sürece yok bence. ve hatta kararında olduğu sürece gerekli olduğunu da kabul etmek gerekli diye düşünyorum.

1

her olayı kişisel algılayan insanlar kendini gereğinden fazla önemli, değerli görüp algılamak isteyen insanlardır. çünkü onlar aşağılık kompleksi içindedirler. bu bir tür psikolojik rahatsızlık bile sayılabilir. bunu düşünüyor ve her olayı kişisel algılayan kişilerden de rahatsız oluyorum. hasta ruhlu insanlar bunlar herşeyden kendilerine pay çıkaran kendini olayların merkezinde düşünen kişiler. hani filmlerde tüm karakterler bir kadina ya da bir erkeğe aşık olurlar bunun gibi o filmlerdeki kişiler gibi olmak istediklerini düşünüyorum.

1

her olayı kişisel olarak algılamam. kendi düşüncdm ve fikrim doğrultusunda yorum yaparım söylerim ancka bu kişisel yorum yaptığım anlamına gelmez. ya da benlik bir durum olduğunu anlamına gelmez. bazen kişisel algıladığım hassas dönemler olur hayatımda bu da çok normal. özellikle alınganlığımın tuttuğu zamanlar da kişisel olarak algıladığım olur.

2

hayır her olayı asla kişisel algılamam. zaten her olayın kişisel algılayan insanlar gerçekten bana göre hasta ruhlu insanlardır. insanlar bazen çok farklı şeyler düşünerek konuşabilirler ancak bu sorunlu kişiliklerde çevrelerinde olup biten her şeyi kendilerine tehdit olarak algılarlar. bu tamamen kişisel ve psikolojik bir rahatsızlıktır. bu insanların mutlu olması da çevrelerinde insan barındırabilmesi de gerçekten çok zordur.ben karşımdaki kişinin benimle herhangi bir sorun olmadığı sürece yapmış olduğu davranışları asla kişisel algılamıyorum. önce bir durup düşünüyorum ve eğrisiyle doğrusuyla yapılan hareketi kafamda tarttıktan sonra bana karşı yapılmış bir hareket mi yoksa başka bir amacı mı var ona göre karar veriyorum ve tepkimi de ondan sonra koyuyorum.