0

eğer zamanda yolculuk yaparak kendi geçmişinize giderek dedenizi öldürürseniz. babanız hiç doğmamış olur. babanız doğmadığı için de siz de doğmamış olursunuz. paradoks budur. bundan ibarettir.

0

eğer geçmişe gidip dedenizi oldururseniz babaniz doğmaz doğal olarak da siz de doğmamiş olursunuz. bu durumda dedenizi vuran kimdi

0

zamanda yolculuk yapıp dedenizi öldürdüğünüzü düşünün. bu durumda anne babanız olmayacağı için siz dünyaya gelemeyeceksiniz.

0

geçmişe gidip dedesini öldürüyor tabi dedesi olmadığı için babası babası olmadığı için o da geçmişe giden kişide olmuyor

0

dede paradoksu denilen şey insanın geçmişe gidip kendi büyükbabasini(dede) öldürmesiyle başlar.kişi geçmişe gider ve babası doğmadan dedesini öldürür.tabi yine babasının doğmaması için büyükannesinin de hamile olmaması gerekir.bu şekilde dedesinin ölümü dolayısıyla kişinin babası doğmayacaktır ve doğal olarak kişinin kendisi de doğmayacaktır.bu paradoksun gerçeklikleri ise kişinin geçmişe gidiyemeyeceği ve doğal olarak bunların da gerçekleşmesinin imkansız olması durumudur.

0

en mükemmel paradokslardan biridir.geçmişe gidip dedenizi öldürürseniz babanız doğmayacaktı haliyle öldüren kişi yani siz de olmayacaktınız.böylece dedenizi kim öldürmüştür der paradoks.şimdi çık çıkabilirsen işin içinden.geçmişe gitmek kısmı bir imkansız tabii günümüzde gelecek ne gösterir bilemem ama mantıklı olarak zamanda yolculuk saçma geliyor kulağa bitmiş bir zamana dönmek veya olmamış bir zamana gitmek mantıklı gelmiyor.o yüzden paradoks aslında baştan çürüyor.ama gel gelelim zamanda yolculuğu kabul edelim.dönüp dedemizi öldürsek biz biranda yok mu olurduk yoksa babamız olmamış olduğu halde biz mi var olurduk.sonuç olarak yok olmuyorsak ve ordaysak ortadan kaybolan babamız olurdu.peki biz nasıl var olmuş olurduk.veya varlık kavramımızı kaybedip zaman boşluğunda sıkışıp kalır mıydık?üzerinde birsürü teori yazabileceğimiz bir konu düşünerek beynimizi yakabileceğimiz bir konu.otırup saatlerce düşünüp yorum yapabiliriz.arkadaş prtamında açılıp herkesin iç dünyasına tanıklık edilebilecek bir konu.ve fikrimi sorarsanız ben paradokstan parodoksa girip beynimi yaktım bu yazıyı yazarken bile.

0

dede annenin babası veya babanın babasına denir ama bazılarıda ağız alışkanlığı küçüklüğümden beri büyük baba denir yörede yöreye farklı söyleme şekilde söylenir bizde dede dwnir

0

bu paradoks sudur ki bir sekilde gecmise gidip buyukbabanizi bulup daha babaniz dogmadan babanneniz hamile olmadan dedenizi öldürüp bu sekilde hem babanizi hem de kendinizi öldürmeniz gibi bir sonuc doguran sacma bir paradokstur gercek olmasi imkansızdır nasil yapabilirsiniz ki? eger gercek olsaydi herkes yaşadığı zorlu dönemlerde gidip dedesini oldururdu ve bu sekilde intihar ederdi gercekten cok garip dusunsenize siz dedenizi olduuryosunuz ve babanneniz ve anneniz baska insanlarla evleniyor cok kotu bie durum olurdu gerçek olsaydı

0

büyükbaba paradoksu, geçmişe gidip büyükbabanızı öldürerek kendinizi öldürmüş oluyorsunuz. yani biliyorsunuz ki babanızın babası olmasaydı babanız da olmayacaktı ve hali ile siz de dünyaya gelmeyecektiniz. bu yüzden dolayı geçmişe gidip büyükbabanızı veya kendi bebekliğinizi öldürebilirseniz, kendinizi de öldürmüş olursunuz. bu şekildedir. gelecekte geçmişe gitme olsa, millet sırf geçmişe gitmek için intihar eder ya :d.

0

bence büyükbaba daha kiymetli olana denir. babanın babasini daha cok seversen odur ; annenin babasini seversen odur.

0

geçmişe dönebilmek için zaman makinesi icat edildikten sonra ortaya yeni kuramlar atılmıştır yani kısacası yeni tartışmalar ortaya atılmışyır bunlardan biri olan büyük baba paradoksu şu şekilde açıklanabilir zaman makinesi ile geçmişe dönüldüğünde kendi adınıza yaptığınız şeyler aslında sizin dünyanızdaki hiçbir şeyi değiştrmemektedir örneğin büyükbabanızı veya babanızı öldürmeniz sonucunda sizin dünyanızda hiçbirşeyi değiştirmemekte hatta yaptığınız bu işlem ve başka paralel evrenler yaratmakta (paralel evreni ateistler uydurmuştur) bu yarattığınız paralel evrenler gibi yoluna devam etmekte siz geçmişe döndüğünüzde aslında hiçbir şeyi değiştirmediğinizi farkedeceksiniz bu paradoksa ise büyükbaba paradoksu denmektedir.

1

zamanda yolculuk üzerine ortaya çıkmış, gerek filozofları gerekse fizikçileri düşündüren bir paradokstur. geçmişe yolculuk yapan kişinin, diyelim ki büyükbabasını, büyükannesiyle tanışmadan önce öldürmesi halinde, kendisinin hiç doğmamış olacağı gibi bir sonuçtan kaynaklanır bu paradoks. kişi hiç doğmamış olacağı için zamanda geriye gidip büyükbabasını da hiç öldürmemiş olacaktır. kuantum fiziği içerisinde, bu paradoks çözüm bulmuş görünmektedir.

0

çok kafa karıştırıcı bir kavram. evet dedem olmasaydı babam olmazdı haliyle ben olmazdım ama beni asıl kafamı karıştıran şey şu aslında, sanki hep beraber dedelerimizin babalarımızın hayatını baştan yaşıyoruz gibi. çünkü ben dedeme hem tipoloji olarak ta çok benziyorum huy olarak ta çok benziyorum. çok acayip bir his ve korkutucu da . bence bunu düşünün

1

dede paradoksu, zaman yolculugu ile ilgili paradokstur.ilk defa bilim kurgu yazarı rene barjevel tarafından le voyageur imprudent adlı romanında ilk kez bahsetmiştir.paradoks zaman yolculugun yapmıs kısının gecmısıne gidip dedesinin babaannesiyle tanısmadan once olmusse sebeb olmussa dusunelim.bu durumda zaman yolcusunun dogması olmayacaktır.boylece geriye donup dedesinide oldurmesı de mumkun olmayacaktır.

-1

büyükbaba paradoksu geçmişe gitmeye dayalıdır eğer zaman da geçmişe gidip büyükbabanızı öldürürseniz söz de hiç dünyaya gelmemiş olursunuz eğer söz dünyaya hiç gelmemiş olursanız büyükbabanızı hiç kimse öldürmemiş olur ve bu durum da büyükbabanız yaşadığı için dünyaya gelmiş olursunuz ve bu duruma büyükbaba paradoksu denir.

-1

kişi zamanda yolculuk yaparak büyük babasını öldürse bu seferde büyük babasının katili kendisi olduğu için ve büyük babası öldü içinde kendisi olamayacağı için bu fikir zamanda yolculuğun imkansız olduğunu gösterir bu bir paradokstur asla zamanda geriye veya ileri gitme olmayacağını belirtir ama bazı bilim insanları bunun için çalışmalar yapar ama bu çalışmalar saçmadır bu yüzden büyükbaba paradoksu genelde zamanda yolculuk yapmak isteyenlere verilen antitezdir

0

dede paradoksu geçmişe dönme paradoksudur. geçmişe dönüp dedeniz olan kişi ile karşılaşıp onu öldürmeniz gerekir sonuç olarak bakıldığında babanızı öldürmek gibi birşey sonuç aynı olacak şöyle de diyebiliriz kendinizi yok etme paradoksu. çünkü dedenizi öldürürseniz siz de olmayacaksınız demektir ve sadece o zamanı yaşayacaksınız bu paradoksu yapmayı düşünen kişşiler hayatla bağı olmaması gerekir ya da islam harici başka bir dine inanması gerekir.

0

zamanla yolculuk ile ilgili ortaya atılan bir paradokstur.eskiye yolculuk diyebiliriz.

0

dede yani büyükbaba pradoksu ; kişinin geçmişe gidip orada büyükbabası ile büyükannesinin evlenmesinin önlenmesidir bu durumda geçmişe giden kişi büyükbabası ve büyükannesi evlenmediği için dünyaya da gelmemiş olacak dünyaya gelmediyse zaman da geriye de gidemeyecek zaman da geriye gidemediyse büyükanne ve büyükbabasının evlenmesine de mani olamayacak o zaman dünyaya gelecek. gibi bir tezdir ve bu olay kısır bir döngü içine girer hani şu beyin yakan cümleler vardır ya bu tamamen ona bir örnek olarak gösterilebilir aslında. ama böyle bir şey gerçekte olur mu olusa nasıl olur bilmemiz imkansız gibi görünüyor belki ileri de teknoloji geliştikçe bizim torunlarımız falan görür ve böylece geçmişe gelip bizim hayatlarımıza yön vermeye çalışırlar bakalım o zaman bizi ne gibi değişiklikler bekliyor yada büyükbaba paradoksu o zamanlar da da geçerli olacak mı bunun cevabı yanlızca gelecekte.

0

dede paradoksu ;zamanda yolculuk ile alakalı bir paradokstur,zamanda yolculuk yapan birinin dedesinin babannesiyle tanışmaması için tanışmadan önce ölümüne sebep olmaktır.bu durumda zaman yolculuğu yapan kişinin doğumuda mümkün olmayacaktır,çünkü dedesini öldürürse babası dünyaya gelmeyecektir doğal olarakta kendide dünyaya gelmeyecektir.